STOP krácení dotací soukromým a církevním školám


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Re: Děkuji za soukromé školství

2014-07-25 20:03

#74: - Re: Děkuji za soukromé školství

Děkuji za radu, ale já mám svobodnou volbu si pro své dítě vybrat školu. Nejsme v komunismu. Je vidět, že tady plácáte nesmysly a vůbec této problematice nerozumíte.  Pokud soukromá škola vytvoří zisk, musí ho zpět vložit do školy. To se každoročně prověřuje auditem. Jinak nedostane žádnou dotaci.


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Když jdu k zubaři, který nemá smlouvu s VZP, platím si vše sám

2014-07-25 20:06

#72: - Když jdu k zubaři, který nemá smlouvu s VZP, platím si vše sám

My se ale bavíme o školách, které jsou zapsané řádně v rejstříku škol - dle vaší mluvy - mají smlouvu s VZP ...


Nepřihlášený uživatel

#78 Z vašich peněz?

2014-07-25 21:14

#25: -

Daně neplatíte jenom vy.

 

mé dítě chodí do soukromé školy

#79 Re: Děkuji za soukromé školství

2014-07-25 21:47

#70: spokojený rodič - Děkuji za soukromé školství

Také děkuji za soukromé školství i za Váš příspěvěk.

I naše dítě navštěvuje soukromou základní školu, ač nejsme žádní milionáři. Místo dovolených a jiných radovánek platíme našemu dítěti kvalitní vzdělání a co je pro nás hlavní, že je tam tam spokojený a já jako rodič jsem si jistá, že je v dobrých rukou kvalitní učitelky.  Na té "naší" soukromé základce potvrdila nedávná inspekční zpráva ČŠI, že je to škola nadprůměrná a jak sdělila inspektorka, ve svém rajónu takovou druhou nemá.

Stát na vzdělání mého dítěte platí i tak MÉNĚ, než pokud by chodilo do školy státní.  Otázkou je PROČ tedy někomu vadí soukromé školy, když státu šetří finance a vytrhly mu trn z paty, když obce nemají kam děti umístit a státní školy praskají ve švech?

To je příklad toho, kdy selhává logika a jediné, co si o tom mohu myslet je to, že žijeme v Kocourkově...  ;)

 


Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Re: Když jdu k zubaři, který nemá smlouvu s VZP, platím si vše sám

2014-07-25 21:50

#77: - Re: Když jdu k zubaři, který nemá smlouvu s VZP, platím si vše sám

V Blesku se tyhle informace o soukromém školství nedozvíte;)

DH

#81 Znění petice

2014-07-26 09:10

Dobrý den
Nelíbí se mi znění textu prohlášení - i přes to oprávněné rozhořčení je neprofesionálně negativistické. Přesto se k petici přidám, abych pomohl věci. Jenom prosím příště nepřekračujte od přímé tvrdé konfrontace, která je ok, k hysterickým výkřikům, které ubírají na serióznosti našeho protinázoru.
Skeptik

#82 Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 10:19

Pokud chce někdo ze svých dětí vychovávat náboženské fanatiky (např. církevní školy) nebo hlupáky neschopné samostatného kritického úsudku (např. waldorf - původně výchova nemyslících spokojených "otroků" pro tabačku Astoria-Waldorf, koncept se nijak nezměnil), prosím. Ale je projevem nárokové mentality vyžírekt nejhrubšího kalibru vyžadovat, aby se na tomto podíleli všichni svými daněmi.

Nepřihlášený uživatel

#83 Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 11:38

#82: Skeptik - Nehorázná drzost vyžírek

Jste jen další z mnoha, který tady plácá neuvěřitelné blbosti a ještě si myslí, že spolkl všechnu moudrost. Radši si danou problematiku pořádně prostudujte a argumentujte s rozumem a aspoň určitou mírou znalostí dané problematiky ;-)


Nepřihlášený uživatel

#84

2014-07-26 12:08

protoze se mi to nelibi , proto to podepisuji.



Nepřihlášený uživatel

#85 Re:

2014-07-26 13:51

#25: -

To nemůžete myslet vážně! Na církevních školách není žádné "vymývání mozků" , učí se tam stejná matematika, fyzika, angličtina... jako na každé jiné škole. Jen mají tyto školy zřejmě lepší pedagogy, protože úspěšnost žáků na vyšších typech škol je lepší než ze škol státních. Kdybyste měl dítě na církevní škole, asi byste sem takový nesmysl nenapsal...

Jana

#86 Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 18:15

#82: Skeptik - Nehorázná drzost vyžírek

Mám výbornou zkušenost se školou zřízenou OPS. Státní byla v obci pro nedostatek dětí zrušena. Po několika letech práce nové školy pod novým "soukromým" zřizovatelem se počet dětí zdvojnásobil!!! Nyní již škola naplnila zcela kapacitu a mnohé zájemce, kteří by rádi dojížděli i ze širšího okolí, musí odkazovat na státní školy... Děti tam chodí do školy rády a představte si, i ty, kterým to moc nejde! I ty, které byly dřív v jiných školách a byly tam nešťastné. Mají zde i integrované děti s postižením. Přesto, že se dokáží věnovat takovýmto dětem, sklízejí mnohé úspěchy na soutěžích. Jejich družstvo zvítězilo v celostátním kole vědomostní soutěže!!! --- Prosím, máte nějakou osobní negativní zkušenost s nějakou konkrétní církevní školou, že se tak nepěkně vyjadřujete? Nevedou tam děti k pozitivnímu přístupu k životu, vštěpují jim nějaké nedobré zásady, nebo jim brání v jejich rozvoji a poznání, či je neučí dobrým vztahům? Pokud tomu tak je, ať se rodiče určitě ozvou a nebo ať radši dají děti do jiné školy... Pokud takovou zkušenost nemáte, prosím, nejprve se s nějakou církevní školou prostřednictvím dětí a rodičů z ní seznamte, a pak si teprve utvořte svůj názor.---Víte kdo byl Jan Ámos Komenský? No, biskup Jednoty Bratrské...

Skeptik

#87 Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 18:28

#83: - Re: Nehorázná drzost vyžírek

Já jsem si "něco málo nastudoval". A např. u těch waldorfských škol je v Německu skutečně uplatnění absolventů ve smyslu platu i dalšího vzdělání lepší než průměr. Jenže pokud se provede detailnější analýza podle sociálního statusu rodičů, je v každé třídě s výjimkou té nejspodnější uplatnění ve smyslu zejména dalšího vzdělání horší než kontrolní skupina. Vysvětlení je prosté: Hrubý průměr nerespektuje, že žáci waldorfských škol mají v Německu odlišnou sociální strukturu od průměru. Navíc toto zjištění podporuje předpoklad vycházející z historie waldorfského školství, totiž že takové školy mají vychovávaj spokojené nezvídavé hlupáky. Dále je waldorfské školství spojeno s implicitní indoktrinací pseudovědeckou anstroposofií, která pro žáčka nadále představuje problém, pokud má v plánu se věnovat přírodním vědám základním i aplikovaným vč. medicíny a techniky. Obojí je pochopitelně na úrovni jednoho z mnoha vlivů, nejde o úplné sektářské vymytí mozku, tu a tam někdo více či méně vzdoruje.

 

Co se týče církevních škol obecně, tak jde o celkem evidentní indoktrinaci nátlakem prostředí. Naprosto stejné svinstvo jako byla poměrně nenápadná komunistická indoktrinace za komunistů (insignie, oslava významných výročí, "dobrovolná" účast na mimoškolních aktivitách,...). Nikdo soudný, kdo už sám není příslušným memem infikován, své dítě na církevní školu nedá, pokud má možnost volby. A nevidím jediný důvod, proč by se měl stát podílet na upevňování indoktrinace jakékoliv náboženské ideologie. Holubáři také nemají své holubářské školy.

 

Takže asi tolik. Až někte uvidíte nějakého "nezaměstnaného na plný úvazek", tak vězte, že svojí nárokovou mentalitou jste naprosto stejná svoloč.

Skeptik

#88 Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 18:39

#86: Jana - Re: Nehorázná drzost vyžírek

Milá zlatá, vaše poslední poznámka ukazuje, jak málo jste ochotna přemýšlet. Na druhou stranu tuhle nehoráznost občas zmiňuje třeba Duka, takže se nemusí nutně jednat o projev hlouposti.

Ve skutečnosti je to tak, že si církev ve středověku dokonale monopolizovala vzdělanost vč. fyzické likvidace odpůrců a spálení řady nepohodlných knih a knihoven (např. té v Alexandrii). Tento monopol byl během novověku jen velmi obtížně prolamován světskými školami a nárůstem významu zejm. artistických fakult na univerzitách. Stavět proto jako chválu náboženství z okruhu římského ritu to, že významným pedagogem byl i biskup jedné z protestantských církví, je věcně hrubě chybná záměna příčiny a důsledku. Kdyby totiž Komenský nebyl biskup, měl by jen pramalou šanci na to, že bude učit děti. Vlastně je to stejně hloupé, jako kdybych tvrdil, že ženy nemají schopnost taktického ani strategického myšlení, protože v minulosti byly prakticky všichni  významní vojevůdci muži.

Božena

#89 Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 20:42

#87: Skeptik - Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Helejďte, nechte lidi dýchat. Popírání možnosti volby je specifikum komunistů. Což je nejspíš Vaše mentalita.

Skeptik

#90 Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 20:56

#89: Božena - Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Osobo, asi máte problém s pochopením čteného textu, ale hlavně že se oháníte komunisty. Hodně primitivní forma caput canis. Takže pro pomaleji chápající ještě jednou: Alternativní školy s iluzorní přidanou hodnotou (ve skutečnosti znevýhodňující) ano, církevní školy spojené s indoktrinací ano. Ale plaťte si to ze svého. Ta vaše nároková mentalita sebestředného parazita je něco, z čeho je mi až fyzicky nevolno...


Nepřihlášený uživatel

#91

2014-07-26 21:37

Lepší je málo se spravedlností, nežli hojné výnosy
s bezprávím. (Přísloví z Bible)
Božena

#92 Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-26 21:40

#90: Skeptik - Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Hm, a co třeba obecní waldorfske školy? Ty byste, osobo, počítám zakázala - jako vše, co Vám nevoní.


Nepřihlášený uživatel

#93 Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-27 05:30

#87: Skeptik - Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Asi jste si přemoudřelý pane zapomněl nastudovat, že tento typ školy je i státní. Takže si vemte svoje načtený moudra a najděte si tu správnou diskusi, tady jste trochu mimo mísu.


Nepřihlášený uživatel

#94 Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-27 05:39

#90: Skeptik - Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Je vám fyzicky nevolno? Z čeho? Že má někdo jiný názor než vy? Tak to je mi vás líto.


Nepřihlášený uživatel

#95

2014-07-27 12:41

Pan Chládek to se státním paternalismem přehání. Může tak zlikvidovat řadu dobrých škol.
Skeptik

#96 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-27 13:35

#94: - Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Další negramot. Je mi fyzicky nevolno z vyžírek s nárokovou mentalitou. "Já chci a vy mi to plaťte".

Skeptik

#97 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-27 13:41

#92: Božena - Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

Státní školy zřizuje ministerstvo vnitra a ministerstvo obrany, osobo, asi máte na mysli školy, kde je zřizovatelem kraj nebo obec. Ano, tyto waldorfské retardoproducenty bych převedl za symbolickou jednu korunu na o.p.s. Blbců ochotných platit za to, že jim škola udělá z dětí nemyslící spokojené trosky, je dost. A alespoň nebudou nuceni těchto škol využívat i normální zodpovědní rodiče, kteří prostě nemají na to, aby si své děti posílali do vzdálené skutečné vzdělávací instituce.

Mimochodem, pro omezenost vám podobných je charakteristické, že nedokážete argumentovat k věci. Namísto pokusu jakkoliv zpochybnit, že waldorf je odpad, se zmůžete pouze na trapné mlžnení "ale některé zřídil i stát".


Nepřihlášený uživatel

#98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-27 14:42

#97: Skeptik - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

No, v pravém smyslu státní školu zřizoval stát např. "SORBONU", jejímž absolventem s takovouhle omezeností a nenávistí můžete tak akorát být. Uzijte si svou nenávist a zapšklost, tohle je jen ztráta času.


Nepřihlášený uživatel

#99 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nehorázná drzost vyžírek

2014-07-27 17:17


Nepřihlášený uživatel

#100

2014-07-27 17:59

nesouhlasím s krácením dotací, naopak myslím, že by se měla podporovat tato činnost. pracuji už deset let s dětmi na kroužku dětí, a věřte je veliký rozdíl mezi dětmi vychovávaným k hodnotám jako je láska k bližním, myslet na druhé víc než na sebe. hrajeme hry proto abychom si zahráli a naučili se pomáhat slabším. dětí to milují. přála bych vám vidět, jak krásné se chovají k sobě aj k druhým. zlatuše marková, Louka 8, Chrast 538 51