Výzva k podání Stížnosti pro porušení zákona

Quoted post

Jana Řičářová

#4

2014-05-11 09:05

Když čtu některé články mylně informovaných novinářů nebo i laiků (popř. kněží), jsou napsány tak, že bych si první řekla: je to hajzl, do kriminálu s ním… Nezlomná víra v demokracii (přece něco takového nemůže být pravda!) a podprahová touha věřit oficiálním zprávám, bere lidem chuť se za tuto věc postavit. Přikládám několik nesoustavných poznámek k tomuto případu. Na začátku byl Marek Řičář s rodinou umístěn do Programu na ochranu svědků. V novinách se objevovaly zprávy, že se pod změněným jménem skrývá na neznámém místě (!). V programu byl s pěti dětmi, jimž byla změněna jména, data a místa narození – v tak absurdních městečkách tak vzdálených států, že by jeden laický telefonát na místní úřad vše vyvrátil! Dětem začalo osm dlouhých schizofrenních let jako v horečkách, let předstírání, střídání míst pobytu, kamarádů, školních kolektivů, dvojí identita, naučené životopisy a bezradnost jak odpovědět na nevinné otázky učitelů… Zatímco byl Marek Řičář jedním chapadlem chobotnice zatížen v programu a pod pokutou vázán mlčenlivostí, ostatní chapadla vesele jednala: ze svědka se stává obviněný, probíhají soudy, na které se nemohl dostavit, mizejí důkazy a podrobné policejní zprávy… Manipulace s informacemi, navyšující se čas, vytrhávání souvislostí z kontextu… případ se rozrostl do nečitelnosti jako rakovinný nádor. Agresivní rakovinný nádor se objevil i u jedné z jeho dcer (psychosomatika v praxi) - lékaři se s něčím podobným v tak mladém věku setkávají vzácně. To není nevkusná hollywoodská citovka, to je holý fakt. V den zatčení vedou Marka Řičáře v tričku po zuby ozbrojení policisté se samopaly, on jde a nemá co ztratit, protože už všechno ztratil. Večer v hlavních zprávách vystupuje andělsky působící ministryně Věra Jourová a chlácholivě mluví o přidělování dotací či o čem. Kdyby filmaři chtěli nějaké téma, nemusejí vymýšlet nadsázku Vrtěti psem. V tomto případu je materiálu dost. Škoda, že působí temně a nerozpletitelně, že je beznadějný(?). Proto děkuji každému, kdo měl tu odvahu a svůj podpis připojil.
Jana Řičářová, 11. 5. 2014 Liberec

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2014-05-29 09:50:42

#4: Jana Řičářová -

Vážená paní a Dámo,

je mi Vás velice líto, Vás i Vašich dětí, o manželovi ani nemluvě. Důvěřuji panu Šináglovi a jelikož jej osobně znám jako inteligentního a poctivého nezávislého novináře, věřím i jeho závěrům a jeho snahám o spravedlivé posouzení celé kauzy. Jsem členem Hnutí ANO, jelikož jsem poznal nereformovatelnost a zakonzervovanost předchozích vládnoucích stran a falešnost jejích představitelů. Tím více mne mrzí, že představitelé ANO zatím zarytě mlčí k případu Vašeho manžela, jakoby se báli, že se může provalit jiná pravda, než jakou oficiálně prezentuje policie a justice, přípaně veřejná média. Osobně se v této záležitosti nedokážu orientovat, je pro mne velice složitá a stěží pochopitelná. Přesto mi připadá, že se s Vaším manželem jedná podobně jako s Dr. Rathem, příp. problematicky odsouzeným lupičem Kájínkem, tedy demonstruje se síla a odhodlání zastrašit případné podporovatele spravedlivého posouzení případu. Případy pana Rittiga, Janouška a Dr. Béma, i jiných podezřelých, jen znevěrohodňují spravedlnost při posuzování vlivných osob. Proto jsem také nedávno podepsal petici za zrušení rozsudku a obnovu řízení.

Rád bych Vám, a hlavně Vaší dceři, pomohl i jinak. Velice se zajímám o alternativní medicínu i fungování té jediné uznávané školské. Mám dost přátel z řady odpovědných tetrapeutů a znám i mnoho jejich vynikajících výsledků (bývalých "nevyléčitených" pacientů). Nemám v úmyslu zde prezentovat více, než je třeba, ale Vám rád pomohu s vyléčením (nikoli pouhým léčením s velice pravděpodobnými negativními dopady). Nemám jiný zájem, než odpovědně poradit a pomoci Vaší dcerušce. Nemám jinou možnost, než Vám zde veřejně předložit moji adresu josefcap@hotmail.cz a doufat, že se mi ozvete právě Vy.

Držím palce a přeji jen to dobré i skutečně spravedlivý proces!

Josef Čáp

 

 


Nepřihlášený uživatel

#136 Re:

2016-05-25 08:33:57

#4: Jana Řičářová -  

Dobrý den,

jsem katolický kněz. Bohužel jsem o případu Vašeho manžela do 23. května 2016 nic nevěděl. Mám zásadu: když o něčem nevíš, nevyjadřuj se k tomu obecně, jako že víš. Od kolegů, kteří se "obecně" negativně vyjadřovali, aniž by případ a okolnosti znali, se samozřejmě distancuji a nakolik je to možné, se za ně omlouvám. Jednou se každý z nás bude zodpovídat před tím, který jediný je Spravedlivý. Samozřejmě i já.

Věřím, že vše, co popisujete - ač je to skutečně neuvěřitelné a "do nebe volající" křivda - je pravdivé. Opak z popisu toho, co se stalo, není z mého pohledu možný. Petici jsem tedy 23. května podepsal.

Soucítím s Vámi a pokusím se ještě udělat více...

Budu se za Vás a Vaši rodinu modlit, ale tady je opravdu potřeba také konkrétně jednat proti zlu, za nímž stojí ti, co se považují za všemohoucí.

Žehnám Vám, Vašemu manželovi, Vaší rodině a modlím se za to, abyste vydrželi a dočkali se spravedlivého ukončení Vašeho utrpení.

Mgr. Vít Horák, vit.horakzavinacemail.cz