Omluva za Tibet 2014

Quoted post

Marek N.

#1012 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Historie Tibetu

2014-05-05 06:58

#994: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Historie Tibetu

Pane, rád bych se ohradil proti faktům, které zde popisujete. Čekal jsem od Vás spíše reakci a nějaký protiargument na moje argumenty. Ne jen stanovisko, že jsem zmanipulovaný a blázen. Zatím to však vypadá tak, že jediné co umíte Vy, je jen omezeně tvrdit všem, co mají odlišný názor, že jsou blázni a omezenci a užiteční propagandisté Ruska nebo Číny. Zkuste mi tedy prosím vyvrátit jedinný argument, který jsem zde napsal. Pro shrnutí:

 

1) V 5. stol. n.l. obsadili dnešní území Tibetu, které patřilo Čínské dynastii, kočovníci ze severovýchodu (Mongolsko a sever Čínské říše)

2) Tibet vedl mnohé války o toto území a dobýval okolní Čínská města

3) Čína si Tibetské území vždy nárokovala, jako své

4) V Tibetu do obsazení ČLR vládl silně feudálně kastovní režim

5) Tibet je od dob Východoindické společnosti v zájmu jiných mocností (Británi a později USA vs. Rusko později Čína), jako strategické území pro jejich vliv

6) V USA se začala na začátku 20.stol. tisknout měna, která není vyvážena adekvátní hodnotou zlata. Je to výsledek změny US legislativy a tím i počátek moderní fiskální politiky

7) USA okupovalo Irák pod záminkou neexistujících biologických zbraní

8) Protiteroristický zákon v USA, který vznikl po událostech 11.9.2001 umožňuje bezpečnostním složkám USA včetně CIA, FBI, NSA bez příkazu soudu zatknout jakéhokoliv člověka, kterého stačí jen obvinit z terorismu

9) USA odposlouchává a sleduje lidi po celém světě

 

Bylo by toho víc, ale toto jsou asi ty nejzásadnější body, které jsem napsal a čekám, že mi je vyvrátíte, neboť je dle Vašeho názoru napsal propagandistický blázen, který chce být ovládán Ruskem a Čínou. Děkuji.

 

Marek

Odpovědi

Moon

#1027 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Historie Tibetu

2014-05-05 16:47:51

#1012: Marek N. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Historie Tibetu 

 1.bod--naprostý blud a nesmysl,opravdu nevím,kde jste si tohle nastudoval

 2.bod--tibetská říše mezi 7-9.stoletím vedla války s Čínskou říší dynastie Tchang,v roce 822 n.l.uzavřena mírová smlouva o hranicích a respektování území a svrchovanosti obou říší(text se dochoval mimo jiné i na stéle ve Lhase)

 3.bod--Čína si mohla nárokovat Tibet,stejně jako si nárokovala vždy Mongolsko,Koreu a Vietnam.Co je to za argumenty??Uhersko a jeho nástupce Maďarsko si nárokují zase Slovensko a Sedmihradsko,Německo si nárokovalo zase naše území a tak bychom mohli pokračovat donekonečna,Čína nemá žádná privilegia k zabírání území než jiné státy v podobné pozici.

 4.bod--To tady nemusíte vykřikovat jako nějaký objev století,je to všeobecně známo.Sytém vlády v Tibetu byl teokratický a feudální.To však neopravňuje nikoho k zabírání zemí.Podobný postup s argumenty o přinesení pokroku a změny starého feudálního systému používalo Japonsko k obsazení a okupaci Koreje.

5.bod---To je také všeobecně známo,že od 19.století byl strategický zájem o tibetské území ze strany Ruska a Velké Británie,též na přelomu 18-19.století zažil Tibet vpády z Nepálu a Kašmíru.Určitý zájem USA o Tibet začal až v průběhu 2.světové války.

body 6-7-8-9.. To už je prostě mimo tohle téma a tady se to týká Tibetu.

Shrnuto,sečteno: v případě této tibetské otázky jde především o morální rozměr-neuznat bezpráví a nepoklonkovat před čínskou říší.Například,kdyby nebylo strategických zájmů SSSR v oblasti Mongolska a Tuvy ve 20.letech,tyto dvě země by Čína pohltila ještě více a raději než Tibet a na příkladu dnes AO Vnitřní Mongolsko je vidět kam takové zabírání území počínsku vede.Naprostán devastace,asimilace a kolonizace.Většina mongolů je dnes vlastně rusům vděčná za záchranu před osudem Tibetu a svých bratří ve Vnitřním Mongolsku a Ujgursku.