Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku

Quoted post

mr nobody

#13 Re: Re: S křížkem po funuse..

2014-02-27 15:45

#4: Pro architekturu F-M - Re: S křížkem po funuse..

Tady pan odborník si jaksi však nevyhodnotil jednu informaci, konkursní řízení je lidově řečeno bankrot, a někdo v bankrotu si může dovolit něco opravovat, budovat? Kupní síla ve FM je taková, že si lidé budou kupovat lofty? Když byty na slezské jsou za pár šupů? Navíc je to soukromé vlastnictví a proč by do toho mělo dávat město nebo stát zdroje. Prostě proč se ohlížet do minulosti která se nevrátí ale není lepší se dívat do budoucnosti????

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#17 Re: Re: Re: S křížkem po funuse..

2014-02-27 16:01:35

#13: mr nobody - Re: Re: S křížkem po funuse..

Pane Nobody, někdo v bankrotu si může dovolit utrácet nemalé peníza za demolici? Není pro něj jednodušší neutrácet nic a zbavit se majetku třeba za symbolickou 1Kč?

Nové využití mohl najít developer ve spolupráci s městem, které by stavbu za symbolickou cenu odkoupilo. O loftech mluvíte Vy. Podle Vás má tedy F-M kupní sílu na OC Tesco, Tesco mini, Interspar, OC Parádu, Kaufland, Billu, Alebert, OC po zbourané hale, atd.?

Víte jaké motto má jedno z hlavních propagačních videí města F-M? "Město, které nezná svou historii, jakoby nikdy ani nežilo." Takže vlastně v naší reklamě hezky lžeme... Šumný to Frýdek-Místek!!!


Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Re: Re: S křížkem po funuse..

2014-02-28 06:40:02

#13: mr nobody - Re: Re: S křížkem po funuse..

Proč se ohlížet do minulosti? :-) Tak tuhle otřepanou frázi, chápu u svobodného, zajistěného puberťáka. Dospělý a svobodně myslící člověk ví, že právě minulost ( a tím nemyslím tu našprtanou v hodinách dějepisu) je důležitá pro budoucnost. Jinak bude i v té ,,krásné" budoucnosti dělat stejné kraviny jako generace před ním. A když už je tu řeč o kupní síle atd.....Stavět další  nákupní centra, když lidé, jak říkáte, nemají peníze, to je ten správný krok do budoucnosti? A že jich roste jako hub po dešti. A jedna stavba zajímavější jak druhá. :-)


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re: S křížkem po funuse..

2014-03-01 20:44:45

#13: mr nobody - Re: Re: S křížkem po funuse..

Nechci se dotknout role ins. správce, ale je zvykem v česku, že z bankrotu se udělá ještě větší bankrot s výhodou pro někoho.