Petice za zachování stávajících prostor pro výtvarný obor ZUŠ

Quoted post

Alicia

#29 Re: Co se to s lidmi (politiky) děje?

2011-07-09 16:08

#1: znechucený - Co se to s lidmi (politiky) děje?

Zkusel jste se zamyslet nad tím, co píšete? Je celkem pochopitelné, že MŠ potřebuje víc místa než VO ZUŠ. V MŠ musí být víc vybavení, prostor, místností,... Krom toho, ZUŠ tam byla jaksi 'podmínečně' a zdarma. Teď už to, bohužel, možné není. Nevidím žádnou katastrofu v tom, že se ZUŠ někam přesune. To,  že není kam umístit předškolní děti mi přijde horší varianta.

Odpovědi

Jana Gabrhelíková

#30 Re: Re: Co se to s lidmi (politiky) děje?

2011-07-09 18:51:31

#29: Alicia - Re: Co se to s lidmi (politiky) děje?

Nikdo nespochybňuje potřebu rozšířit kapacitu MŠ ve Zlíně. Bohužel toto řešení nezohledňuje pozadavky v danném regionu. Z toho co píšete usuzuji, že nejste kompetentní posoudit jaké prostory a vybavení jsou potřeba pro výtvarné ateliéry ZUŠ. Nabídnout VO přestěhovat se z Mal. na Podhoří je likvidační - mladší děti jsou do vyuky dováděny z MŠ a ZŠ - neumím si představit jak by byly dováženy MHD... Co se týká prostor na 8.ZŠ - jedná se o jednu suterénní místnost bez možnosti skladovacích prostor na výtvarný materiál, ze špatným osvětlením a bez moznosti otevřít okno. Navíc není adekvátní náhradou jedna místnost za 4! Ano byla nabídnuta možnost i využít některou ze tříd 8.ZŠ po vyučování tj. po 15. hod. Vyuka v ZUŠ ale převážně porobihá už od 12 hod. A je tu stejný problém = kam s mareriálem a vybavenín? Tvrdit že vyuka VO může probíhat po vyučování v třídách ZŠ je stený nesmysl jako tvrdit, že by mohla MŠ v dopoledních hodinách využívat prostory ZUŠ. Vše má svá specifika o která se bohužel ti co rozhodují nezajímají... Je to všechno o nás bez nás! Navíc nám to bylo oznámeno měsíc před koncem školního roku kdy se bude našemu zřizovateli tězko hledat finanční prostředky/rozpočet na tento rok je dávno schválen/. A co se týče argumentu, že VO využívá prostory bývalých jeslí bezplatně - chtěli jsme se dohodnout na platbě přijatelného nájemného, ale bylo nám řečeno, že to nejde, protože jiné ZUŠ ve Zlíně ho neplatí... Vše to postrádá logiku kromě jediné možnosti - že má paní Pilátová eminentní zájem o tuto budovu a dobré spojence v Radě.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-07-09 21:42:02


Monika Slavická

#32 Re: Re: Co se to s lidmi (politiky) děje?

2011-07-09 21:55:27

#29: Alicia - Re: Co se to s lidmi (politiky) děje? 

 Paní Alicio (zřejmě záměrně nechcete použít své jméno), Vaše dítě, příp. děti zřejmě místní ZUŠ nenavštěvují, nic o ní nevíte ... Moje dcera tm chodí, je tam moc spokojená, ZUŠ má výborné vedení i pedagogy, vše perfektně zorganizované i pro ty nejmenší děti... Výtvarný obor v této ZUŠ není jen o kreslení, jak si mnozí nezasvědcení myslí ... dcera nosí krásné vlastnoručně vyrobené výrobky ... VO v ZUŠ je perfektně vybaven. Pokud je mi známo, MŠ musí ze zákona přijmout pouze děti - předškoláky... tak proč by se měl VO ZUŠ stěhovat kvůli dětem ze Zlína? Proč jim tam, např. na JS, MMZ nezajistí pronájem mobilních buněk, které využívají i jiná města - např. Jihlava? Ať MMZ řeší nedostatek míst v MŠ ... ale ne na úkor našich dětí!!! My nechceme, aby VO zanikl kvůli tomu, že za 3 roky již takové požadavky na umístění v MŠ nebudou, a ve stávajících prostorách vznikne mateřské centrum! Proč? Aby se matky měly kde scházet na kafíčku? A naše děti jen vzpomínaly na to, jak tu kdysi chodily do výtvarky? Všem je nám jasné, že stávající situace vznikla aktivitou ředitelky Pilátové, která o vystěhování VO usiluje už několik let... Bohužel, teď po volbách našla konečně na radnici spojence v podobě paní Zubalíkové ... a kdoví ... kdo a co za tím vším je dál....   

Jana

#34 Re: Re: Co se to s lidmi (politiky) děje?

2011-07-10 00:01:04

#29: Alicia - Re: Co se to s lidmi (politiky) děje?

Paní či slečno Alicie, a zkoušela jste vy zjistit si více informací? Ač nebydlím v Malenovicích a nikdo z mých příbuzných do výtvarky nechodil, tak vím, že výtvarka existuje už 19 let, místnosti, ve kterých se nachází, byly upraveny tak, aby splňovaly všechny hygienické podmínky pro provoz výtvarné výchovy. Jsou vybaveny nábytkem na míru a chodí sem přes dvěstě dětí. Za dobu trvání vychovali spoustu dětí k lásce k umění a navíc spoustu těch, které se uměním živí a přinášejí radost nám ostatním. Možná není katastrofa přesouvat někam takovou spoustu dětí, ale určitě je katastrofa brát jedněm dětem (které jsou ve většině) a dávat druhým, když je po Zlíně dost bývalých školek, které jsou pronajaté soukromým firmám. Spíš jde o to, že radnice (dle svého názoru) postupuje cestou nejmenšího odporu, tj. aby se nemuseli moc namáhat hledat lepší řešení a možná i lacinější (neboť předělat tyto prostory na školku nebude nic levného).