Petice za zachování stávajících prostor pro výtvarný obor ZUŠ

znechucený

#1 Co se to s lidmi (politiky) děje?

2011-06-29 18:02

Faktická likvidace více než dvou set míst pro žáky uměleckého zaměření versus bezmála padesát míst pro předškoláky, kteří se navíc budou muset ve velké míře dopravovat nejméně šest kilometrů (kdopak asi rušil dříve místa ve školkách přímo ve Zlíně??) ?? ...... Projednávání na schůzích typu - já nic, já muzikant, my to myslíme dobře, to má na starosti někdo jiný, dáváme na doporučení atd. (chování politiků)?? ..... Kde jsou jednoduché počty 50 versus 200 ?? ...... Jde snad o "peníze až na prvním místě"?? - pak bych doporučil třeba nefrézovat zbůhdarma asfalty na zlínských křižovatkách, kterým nic není ..... ..... Asi by bylo ještě dost otázek...... To co se děje je velká ostuda těch, co o všem rozhodují a při tom nic nevědí. Vyzývám zlínské politiky ať se zamyslí, podívají do zrcadla, postaví se ke své práci čelem a pohnou nejen lejstry, ale také "mozkem". ZUŠ Malenovice je jediným nositelem vzdělání v kultuře v této lokalitě. Práci odvádí dobrou !!! A TOTO JE ODMĚNA ??? Milí zastupitelé, řešte věci pro lidi, ne proti nim, prosím !!!
malenovjan

#2

2011-06-29 22:56

Bordel, zvule a nerozum - neuveritelne, ze pro to muze nekdo vubec zvednout ruku. Je to vubec v dnesni dobe jeste mozne - kdo to schvalil, mel by byt odvolan pro absolutni neschopnost.
ERB

#3 Tak už je to i v celostátním i-deníku

2011-06-29 23:42

http://www.novinky.cz/veda-skoly/237698-malym-vytvarnikum-hrozi-vystehovani.html

Zvůle místních politiků je absolutní a pokud to není zvůle, tak je to blbost, neschopnost nebo lenost.

Pokud máte někdo účet na Novinkách, prosím dejte tam odkaz na tuto petici:

http://www.petice24.com/petice_za_zachovani_stavajicich_prostor_pro_vytvarny_obor_zu


Nepřihlášený uživatel

#4

2011-06-29 23:56

v tedle ZUS jsem vyrostla, nenicte domov mladym umelcum :(

Nepřihlášený uživatel

#5

2011-06-30 01:19

Opet se mi potvrzuje nazor, ze politiku delaji (a chteji delat) jen neschopni, podprumerni lidi bez zdraveho selskeho rozumu.

Nepřihlášený uživatel

#6

2011-06-30 08:32

Škola je už zaběhlá mnoho let.má tradici a nemalé úspěchy i v celostátním měřítku.Nehledě k tomu,že věnovat se dětem v mimoškolské aktivitě, je neocenitelné
jak pro ně samé,tak i pro společnost.

Nepřihlášený uživatel

#7

2011-06-30 08:50

Z celé této situace mám pocit, že ti kteří rozhodují o veřejných financích, pobírají plat ze státních prostředků a v zájmu veřejnosti by měli rozhodovat, nedokáží vést finance snad ani ve své domácnosti, nedokáží zodpovědně rozhodovat ani za své nejbližší a kromě osobních zájmů a z jakési pro mne nepochopitelné prestiže, rozhodují jen ve vlastní prospěch nebo prospěch těch kteří platí.? Nedokáží posoudit obecné, řekněme vyšší hodnoty, které v životě jsou často důležitější než hromada peněz.? S nad i dnes by mělo patit, spokojená a všestraně vzdělaná společnost je uspěšnější, lidé v ní žijící jsou spokojenější a žijí plnohodnotnější život, v neposlední řadě jsou i ekonomicky zajištěnější a dokáží se o sebe lépe postarat než lidé ve společnosti založené na nevraživosti a osobních sporech, na boji souseda se sousedem!
Poslední dobou mám pocit, že svět se zbláznil. Copak nám už nezáleží na budoucnosti? Na našich dětech?

Nepřihlášený uživatel

#8

2011-06-30 09:38

M.O.R. vymetl stary mor z radnice a novym morem se nakazil. Ze by ta budova byla zakleta? Nebo morem prosakla? Nebo je to proste v lidech !

Nepřihlášený uživatel

#9

2011-06-30 19:17

.
Host

#10 Alena Zubalíková je z TOP 09

2011-06-30 19:32

To si paní radní za rámeček nedá, takhle odfláknout svou práci, upřednostnit jedny děti na úkor jiných. Pokud bude kandidovat někdo s programem odtržení Malenovic od Zlína, budu volit. Ať si potom postbaťovci vodí děti do kongresového centra nebo ještě by mohly mít děti stanový tábor na umělé trávě na hřišti Letné, za ty miliony... A když by pršelo, mohly by být na zimním stadionu, tam taky padá jeden milionek za druhým, pan primátor se k hokeji velmi hlásí - neinvestiční dotace pro PSG Zlín v r. 2011 CZK 16.000.000,-.

Nepřihlášený uživatel

#11

2011-06-30 19:37

Umění, ať už je jakéhokoliv druhu, je něco, co by se omezovat nemělo. Vždyť jenom takhle se mohou projevit desítky talentů a talenty jsou to, co naše společnost potřebuje a vždycky potřebovat bude.

Nepřihlášený uživatel

#12 Kuk na předvolební slib

2011-06-30 19:54

http://www.magazin-zlin.cz/news/78/15/Predstavujeme-kandidatky-TOP-09-a-STAN

Dotaz na paní Zubalíkovou:

3. Ve které oblasti chcete pracovat v případě úspěchu v komunálních volbách?

Oblasti školství, vzdělávání, jednak protože této sféře rozumím, jednak protože jsem přesvědčena, že kvalitní vzdělávací systém je základem každé prosperující společnosti. Zlín se od dob Baťových vyznačoval kvalitními školami, vyznačuje se jimi dodnes, a tak je třeba tuto oblast „opečovávat“. Nejde jen o školy, jde i o volný čas dětí a mladých lidí...

Nepřihlášený uživatel

#13

2011-07-01 06:02

Zrušit tyto třídy výtvarného oboru ZUŠ je plýtvání penězi daňových poplatníků a rikování dětských životů
při dojíždění z Malenovic do Zlína.

Nepřihlášený uživatel

#14

2011-07-01 09:20

Opravdu není možné ve Zlíně najít jiné vhodné místo pro potřeby Mš, jak v zavedené ZUŠ až v Malenovicích se 30letou tradicí? Komu se to hodí? Snad jen 2 dámám- Zubalíkové a Pilátové...

Nepřihlášený uživatel

#15

2011-07-01 10:19

Za pár let již bude méně malých dětí hlásících se do školek, město mělo reagovat před třemi lety. Situaci řeší teď, ale bohužel toto řešení mnoha rodičům nepomůže. Více míst ve školkách je potřeba poblíž centra Zlína, ne v jeho okrajové části. Jak budou všechny tyto děti trávit čas než se jejich rodiče vrátí z práce? Kde budou moci dělat to co je baví? Zničila by se fungující organizace, která je nenahraditelná. Moc mne mrzí, že je kolem toho tolik lží.

Nepřihlášený uživatel

#16

2011-07-01 11:08

Byla by to velká škoda,umělecky se vzdělávat je potřeba!
pravda

#17 # 16

2011-07-01 11:11

Paní Zubalíková si už našla lepší "korýtko" a odchází z funkce,takže si může dovolit pomoci paní Pilátové i když si tak pokaká svoji pověst. A přes 250 dětí i těma školkovýma, kteří z ní do dvou let odejdou,se budou flákat po sídlišti,protože výtvarku páni radní zlikvidují. Místo ní, totiž vznikne opět mateřské centrum,tak vysněné Paní Pilátovou, to je už dlouhodobý záměr.Počkejte si pár let a uvidíte,proč vlastně likvidují výtvarku! Všichni víme,že pro cca padesát dětí školkových bývalí radní místo našli už před třemi lety.A těch je víc.Do obytných kontejnerů,které navrhli,nenacpete 250 dětí Vo i s vybavením ,ale 50 školkových ano. A tím do budovy nedáte ani korunu,jako jste do stejné budovy ve školce ve starých Malenovicích vrazili šest milionů.Měli by jste přemýšlet,proč je takový nával ve školkách.Zkontrolujte si,kolik je tam dětí mladších tří let,kolik je tam dětí,které mají maminku na mateřské a nejsou předškoláci apod. Politika,nepolitika,pánové a hlavně dámo,začněte používat selský rozum.Nevolil jsem,ale už tu chybu neudělám.Vy můj hlas nedostanete a myslím,že ani ode všech,co tady podepsali.Tak průhledné kamaráčofty a půjdou z naších daní? To jsme až takové ovce? Zamysleme se,všichni,prosím.

Nepřihlášený uživatel

#18

2011-07-01 14:27

Dcera navštěvuje výtvarný obor na ZUŠ Malenovice a určitě by ráda pokračovala dál. Určitě je možné najít jiné prostory a dětem nechat tyto, pro výtvarnou výchovu vyhovující.

Nepřihlášený uživatel

#19

2011-07-02 14:03

podporuji tuhle petici
bývalá žačka ZUŠ

#20

2011-07-02 21:27

Moje první myšlenka taky byla, proč chtějí rušit nebo přesouvat něco, co tak dobře funguje a má svou mnohaletou tradici. Proč nenajdou místa pro předškoláky jinde? Je jasné, že problém přeplněných školek se takhle nevyřeší... Ale samozřejmě páni radní, on je to pro vás, co máte tu moc, velice jednoduché rozšířit jednu školku, aniž by vás zajímalo, že tím zrušíte kvalitně fungující výuku k estetickým hodnotám, umění, místo, kde dítě "vypne", odreaguje se a může tvořit, místo k sebevyjádření a možnosti zabavit se ve volném čase, že? Prostě zavřete jedno očičko nebo radši obě a je to... Neříkejte, že prostory pro předškoláky v celém Zlíně neexistují, myslím, že ono se vám je jen nechce hledat...No, jsem zvědavá, jak to vyřešíte. Za ty peníze co berete, byste měli mít nápady konstruktivní a ne destruktivní... Zkuste se víc zaposlouchat do názorů a potřeb lidí a VŠECH zúčastněných, ne jen jedné strany nebo pouze vás samotných.
rodiče žačky ZUŠ

#21

2011-07-03 15:35

paní radní Zubalíková, to na čem se nyní podílíte je v rozporu s Vašimi dřívějšími proklamacemi.
Je nesmyslem rušit něco, co se osvědčilo a dlouhou dobu dobře funguje a do budoucna se bezesporu kladně projeví.Je v rozporu s logikou kvůli zajištění 50 míst v MŠ vystavovat nejistotě pětinásobně větší počet dětí. Děti do ZUŠ chodí rády a mají dobré výsledky. Přehodnoťte
prosím svoje dosavadní záměry. Stále je čas najít rozumější řešení.

Nepřihlášený uživatel

#22

2011-07-03 16:03

Ve sdělovacích prostředcích se uvádí skutečnost, že výtvarný obor je umístěn v budově MŠ. To je zavádějící informace. Budova patřila městu a byly zde umístěny jesle. Po jejich zrušení ji město poskytlo výtvarnému oboru ZUŠ. ZUŠ byly rovněž stejně jako MŠ a ZŠ spravovány magistrátem. Teprve později přešly základní umělecké školy pod správu krajů. Město se školou podepsalo smlouvu o pronájmu. MŠ v této budově nikdy své učebny neměla.
Budoval jsem samostatný výtvarný obor v Malenovicích spolu se svými tehdejšími spolupracovníky od jeho založení a vždy jsem se na magistrátu setkával s ochotou a podporou. Nemohu uvěřit, že se situace tak změnila.
Jiří Pekárek, bývalý vedoucí VO a ředitel ZUŠ v Malenovicích
babicka

#23

2011-07-03 18:13

nehoraznost
Jarka

#24

2011-07-03 18:15

aby to nedopadlo jako koupaliste Riviera, to jsme dopracovali
ved. VO

#25

2011-07-05 12:40

Děkuji všem za vaši podporu. Na této e-mail. adrese můžete klást své dotazy přímo představitelům města. www.zlin.eu/page/24865.diskusni-forum/
Eva Stesková