Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží

Quoted post

sysel

#36

2013-10-01 11:34

Jako obyvatel Starého města jsem pro uzavření Křížovnického a Malostranského náměstí pro IAD a jsem zejména proti tomu, aby o dopravě na Praze 1 rozhodovali lidé odjinud. Co je někomu z Českých Budějovic do toho, jak si Praha 1 organizuje dopravu? O tomto mají rozhodovat pouze místní občané.
Za mnohem větší problém ale považuju parkování. Každý den jsme tu válcováni lidmi odjinud, kteří se musí do práce dovézt autem a odpoledne zase odjedou. Co z toho já jako občan Prahy 1 mám, že mi každý den před domem parkuje 20 lidí, podle značek zejména ze satelitů kolem Prahy (Středočeský kraj)? Proto bych byl mnohem radši, kdybyste uspořádali petici za změnu parkovacího systému v Praze, ve smyslu omezení parkování abonentů. Není důvod, aby kdokoliv kdo pracuje nebo má živnost na Praze 1 měl automaticky nárok na slevu na parkovném a právo parkovat v modré zóně. Cílem přece je, aby auta na dojíždění do centra používali jen ti, kteří musí. Pro ty je dostatek místa v soukromých garážích a parkovištích, která jen na Praze 1 mají přes 6 tisíc parkovacích míst, dnes zejících prázdnotou. Občasní návštěvníci využijí zelenou a oranžovou zónu.

Odpovědi

jezevec

#39 Re:

2013-10-01 12:03:10

#36: sysel - Milý pane "sysel" myslíte si, že student např. Filosofické fakulty, který pochází z Českých Budějovic, nemá právo vyjádřit svůj názor podpisem petice? Víte, že spousta lidí bydlí na Praze 1 jenom přechodně, protože jim majitelé nechtějí povolovat trvalý pobyt? Fakt dobrý nápad kádrovat tohoto studenta, když vám přitom nevadí totalitní experimenty olomouckého primátora, který přitom ve svém městě problémy řešit neumí nebo nehodlá - viz odkaz, který už se tu objevil http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/pesi-zona-v-olomouci-chodci-se-boji-a-uhybaji-autum-20130807.html

Souhlasím ale s vámi, že parkovací systém v centru je do značné míry nefunkční a zralý na důkladnou revizi, zejména bych začal u nečinnosti Městské policie Praha 1, řízené členem TOP 09, který postupuje čistě politicky a řeší jen ty problémy, na kterých má zájem TOP09 a ostatní zřejmě úmyslně přehlíží - viz ozbrojené komando desítky policistů s několika štábáky, kteří nepřetržitě hlídají prázdnou uzavřenou dolní polovinu Václaváku - tam nemůže nikdo ani parkovat, ani jezdit a vůbec nic se tam neděje, kolik asi stojí taky tenhle experiment?

 


Nepřihlášený uživatel

#43 Re:

2013-10-01 13:25:47

#36: sysel -

A řemeslníky byste vyhnal v rikšák s nůšema a parkovat by mohli na kandelábrech.

Mrk
Nepřihlášený uživatel

#78 Re:

2013-10-02 08:38:22

#36: sysel -

Z centra města se stává skanzen ve kterém už nebydlí tolik lidí jako kdysi.

Někteří si myslí, že když omezí přísun aut tak z centra bude krásné sluníčkové místo pro procházky, ale kdo se tam bude procházet ? To si jako z okraje města dojdeme do centra na procházku ? Pokud tam bude bydlet čím dál méně lidí, tak čím dál méně obchodníků bude schopno platit čím dál větší nájmy až do bodu kdy tam budou jen herny a bordely pro turisty.

Vy nadáváte na parkování "cizáků" ale uvědomte si, že i oni udržují centrum města při životě. Vyženete je a sice budete moci parkovat, ale pro rohlíky si budete jezdit na okraj Prahy. Už teď je obyčejný nákup v centru nic moc zábava.

Tahle petice je ale o uzavřeném Smetanově nábřeží, což je hloupost. A zásahy tohoto typu bez dobudovaného vnitřního i vnějšího okruhu jsou cestou do pekel.