„Nechceme výstavbu polyfunkčních domů - Centrum Lužiny Praha13“

Quoted post

Hajk

#25 Re: Re: jako studentka architekury

2013-09-19 19:18

#23: Michal - Re: jako studentka architekury

v tom má holka pravdu. V původních návrzích je postupné snižování domů od metra směrem ven, takže na slunečním náměstí je nakreslenej asi 60 metrovej barák, pak normální paneláky, menší bytovky a nakonec řadovky a pak les, silnice atp. Proto ani v ÚP není žádné omezení do výšky.

Architekti se snažili u metra mít naměstíčko, které bude obklopeno hustou zástavbou, aby tam byl život a ne jako na tehdejším JM a pak budou řidčí vnitrobloky bez dopravy atd.....

 

Odpovědi

občan z Lužin

#27 Re: Re: Re: jako studentka architekury

2013-09-20 05:25:55

#25: Hajk - Re: Re: jako studentka architekury  

Hajku, váš rozbor je jistě velmi kvalifikovaný, ale má jednu drobnou vadu: Sluneční náměstí se stanicí metra Hůrka je cca 1 km vzdáleno od lokality o které je řeč - OC a polyfunkční domy u stanice Lužiny.

Zatím co u Slunečného náměsti je spousta nezastavěného prostoru, zde je od počátku vše na doraz! Urbanista jistě dokonale splnil zájem developera a včlenil tam dva polyfunkční objekty - na papíře to vypadá hezky - ale zcela ignoroval skutečnost, že to znamená:

 303 nových bytů, tedy cca 1000-1200 nových nájemníků, tedy cca 500 dětí - kam budou chodit do školy, když 4 současné jsou přeplněné

467 parkovacích stání - a tedy přiměřený každodenní pohyb většiny těchto vozidel v ulicích kde již dnes zůstává pouze jeden pruh pro jízdu! Nemluvě o záměru propojit objekt dvěma výjezdy s okolím ulicí Brdičkova - opět trvale jeden volný pruh. Když tam dáte zákaz stání kam se vozidla přesunou? Budou bezplatně parkovat na některém z 467 parkovacích míst?

A to se nebavíme o nárocích blíže nespecifikované administrativy umístěné na 1568m2 v domech - pohyb pracovníků a vozidel.