Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

Quoted post

Michal Popluhár
Autor této petice

#242

2013-05-07 13:56

Připomínky k doplnění návrhu o ověřování znalostí řidičů taxislužby na území hlavního města Prahy je již zpracován a čeká na Vaši podporu. Název je „Nesouhlas smluvních přepravců“ Jednoduchým postupem a přidáním svého podpisu můžete vyjádřit svůj souhlas.
http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/ozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html

Odpovědi

TB
Nepřihlášený uživatel

#243 Připomínka k vyhlášce

2013-05-07 15:48:45

#242: Michal Popluhár -  

Nejdůležitější část připomínky - pokud to někdo nebude číst celé.

Navrhujeme doplnit vyhlášku o toto ustanovení: Tato vyhláška platí pro řidiče poskytující služby vozidlem, které je vybaveno taxametrem bez předchozí písemné smlouvy. Dále se tato vyhláška nevztahuje, na řidiče taxislužby poskytující výhradně přepravu na základě předchozí písemné smlouvy vozidlem, které není vybavené taxametrem.


Nepřihlášený uživatel

#244 Re:

2013-05-07 15:50:13

#242: Michal Popluhár -

Doplnil bych tam opakování zkoušek,jelikož valná většina znás je má a to na dobu neurčitou.Tím,že je chtějí omezit na 5 let respektive na pár měsíců tak by tím  porušili zákon neli ústavu pouhou vyhláškou ! nevím jak by musel pak rozhodnout soud,kdybych doložil potvrzení o úspěšně vykonnáné zkoušce na neurčito. Přitom mi byla uložena pokuta a vlastně zavřena firma na základě rozhodnutí nějakého ůředníka z nižší instance. Pokud bude tato vyhláška uvedena v platnost ,je jedinná možnost dát to k soudu a mít v ruce předběžné opatření.

Je to jako ,kdybych měl nájemní smlouvu na byt na dobu neurčitou a druhý den by mi majitel oznámil ,že mi ji jednostraně ruší ať mu podepíšu novou pouze na 3 měsíce ! Myslím,že bych rychle jen zavřel dveře,a zasmál bych se.....

Jedině lze takto postupovat u nových dopravců,kteří žadný zkoušky ještě nemají.

TB

#247 Klikněte sem, je to jednodušší než dělat zkoušky

2013-05-08 05:26:36

#242: Michal Popluhár -

Víte, že souhlas s připomínkou pana Popluhára, aby novela vyhlášky o taxikářských zkouškách neplatila pro řidiče nepoužívající taxametr, mohou vyjádřit všichni, kdo nesouhlasí, že se jejich vystresovaný otec, syn, strýc, děda, přítel, manžel, milenec, šéf, zaměstanec, kolega z práce, či spoluhráč z fotbalového mužstva musí naučit štelovat taxametr, místo, aby se věnoval jim ????? Není to složité, tudy vede nejrychlejší proklik k podpisu http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/navrhy_vyhlasek/podpisy/index.html?post_id=5587&u=http%3A%2F%2Fwww.praha.eu%2Fjnp%2Fcz%2Fsluzby%2Fnavrhy_vyhlasek%2Fozv_kterou_se_meni_vyhlaska_c_23_1998_sb.html