Sportovní hala České Budějovice

Quoted post

Stanislav Rataj
Autor této petice

#108 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-27 22:27

#105: - Re: Re: Re: Re:

Odpověď anonymu č.105
Pokud chcete srovnávat olympijský stadion ve velkoměstě s Centrem halových sportů  a Londýn s Českými
Budějovicemi, je to stejné jako porovnávat úroveň extraligy volejbalu s pinkáním dětí na dvorku. Absolutně neporovnatelné. Ale budiž, pokusím se napsat pár informací.

K olympijskému stadiónu v Londýně vedou 3 linky metra, na místě je vlakové nádraží. Ve Stromovce nemáme ani metro, ani vlak, dokonce ani MHD. Nevím, co chcete srovnávat !

Stadion fotbalového klubu Arsenal Londýn byl postaven přesně před 100 lety v roce 1913 a přímo u něj jsou 2 stanice metra. Opět, nevím, co chcete srovnávat !

Psal jsem, že je třeba ukázat příklad podobného (přesně takovéto sportovní stavby) sportovního stánku a nepředpokládal jsem, že budete srovnávat neporovnatelnou infrastrukturu Londýna s Českými Budějovicemi. Očekávám od vás seriózní příklady.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#109 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-27 23:58:31

#108: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re:

Pokud nepotřebuje parking stadion pro 80000 lidí v Londýně, tak ho nepotřebuje ani hala pro 3000 v Budějovicích, které mají rozlohu jako jedna londýnská čtvrť. Pokud budou někdy na parking peníze, město ho postaví. Nebylo to v zadání soutěže a tak to tam teď není. Na jednu stranu si stěžujete, že je projekt drahý, na druhou byste stavěl parkoviště. Na jednu stranu nechcete halu v centru, na druhou stranu konkrétní pozemek nenabízíte.

Stadion Arsenalu Londýn je pět let starý a je to jeden z nejlepších příkladů sportovní stavby, což ví každý, kdo se v oboru pohybuje. Vy to evidentně nejste, tak prosím vás nic neprojektujte, neplánujte a poslouchejte lidi, kteří se tím každý den živí. V Budějovicích můžete mít po letech vynikající architekturu 5 minut od náměstí, tak to nepokažte. Kvůli parkovišti vám tam lidi jezdit nebudou, kvůli volejbalu a pivu ano.

Příklad ... hala pro 4000 lidí, centrum Krakova, včetně parkingu, který má rozlohu asi jako pozemek naproti u křižovatky, odkud je to tři minuty anebo jak ukazuje váš třetí soutežní návrh, přímo u haly. Ten parking slouží fotbalovému a atletickému stadionu, stejně jako návštevníkům města. Dokonce zachovali i sousední starou halu, kdyby vás to zajímalo. Spokojený?

http://www.archdaily.com/136452/wisla-krakow-new-sports-centre-proposal-estudio-lamela-polska/