Sportovní hala České Budějovice

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-22 16:00

#2: Martin K. - Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Mohl bych mit dva dotazy ? Ucastnite se jinych architektonickych soutezi a s jakym vysledkem? Kdo a kdy Vam dal tu informaci? Dekuji.

Odpovědi

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-24 16:15:45



Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 16:19:51

#11: - Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

1) Architektonických soutěží jsem se samozřejmě zúčastnil a rád bych se i zúčastnil.  Některé, mimochodem, byly i s velmi dobrým umístěním. Bohužel zatím ne v ČB (soutěžě zadané  státní institucí).  Nicméně není "soutěž" jako soutěž. Musí být pro všechny stejná a jasná pravidla, SMYSLUPLNÝ ZÁMĚR vzešlý z veřejné diskuze, nezávislost a kvalita odborné poroty  v rozhodování a následně pak nejlépe  vyhodnocení veřejností  (významné stavby potvrzené  referendem či anketou).

Vítězné řešení udělené porotou, musí být celospolečensky akceptovatelné, jinak se tyto stavby stávají spíše pomníky místních činitelů.

V krajním případě, že by opravdu k demolici došlo, bych nechal vyhlásit místní referendum, ať si lidé zvolí  z 3 vítězných návrhů sami. Případně, jaký návrh by veřejnost  preferovala a  s jakým by se ztotožnila. Přece jen  se jedná o veřejný prostor, který bude každý z nás vnímat prakticky po celý život.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výsledek samozřejmě skončil tak jak bylo předurčeno.

Po rychlém shlédnutí musím konstatovat, že 2.místo je z mého pohledu jasným favoritem, jiná třída. Děkuji skupině - Ing. arch. Peter Moravčík, Ing. arch. Tomáš Krištek ,Ing. arch. Mgr. Art. Ondrej Kurek, Ing. arch. Alexandra Masárová, MSc(Arch) Katarína Labathová za výbornou práci. Oproti ostatním  návrhům -  Praktické, funkční, elegantní, příjemné prostředí,.....  škoda,toto by si město opravdu České Budějovice zasloužilo. Porota se musela potit -  dát toto na 2.místo.

Proti A8000 nejsem zaujatý,mají i kvalitní projekty.Ale toto není nejlepší návrh. (Skleněný koridor - v létě se bude přehřívat, v zimě tam bude chladno (a pro některé běžce to může být i pocitově nepříjemné), trny na střeše  -  problematický detail na zatékání do střešního pláště, celkově depresivní výraz.. ) Ten provoz se prodraží.....

 

Nicméně stále tvrdím, že město potřebuje další halu, ne zaměnit! Město není tak bohaté.

 

2) No comment.