Sportovní hala České Budějovice

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Sportovní hala České Budějovice

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-24 16:15



Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 16:19

#11: - Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

1) Architektonických soutěží jsem se samozřejmě zúčastnil a rád bych se i zúčastnil.  Některé, mimochodem, byly i s velmi dobrým umístěním. Bohužel zatím ne v ČB (soutěžě zadané  státní institucí).  Nicméně není "soutěž" jako soutěž. Musí být pro všechny stejná a jasná pravidla, SMYSLUPLNÝ ZÁMĚR vzešlý z veřejné diskuze, nezávislost a kvalita odborné poroty  v rozhodování a následně pak nejlépe  vyhodnocení veřejností  (významné stavby potvrzené  referendem či anketou).

Vítězné řešení udělené porotou, musí být celospolečensky akceptovatelné, jinak se tyto stavby stávají spíše pomníky místních činitelů.

V krajním případě, že by opravdu k demolici došlo, bych nechal vyhlásit místní referendum, ať si lidé zvolí  z 3 vítězných návrhů sami. Případně, jaký návrh by veřejnost  preferovala a  s jakým by se ztotožnila. Přece jen  se jedná o veřejný prostor, který bude každý z nás vnímat prakticky po celý život.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Výsledek samozřejmě skončil tak jak bylo předurčeno.

Po rychlém shlédnutí musím konstatovat, že 2.místo je z mého pohledu jasným favoritem, jiná třída. Děkuji skupině - Ing. arch. Peter Moravčík, Ing. arch. Tomáš Krištek ,Ing. arch. Mgr. Art. Ondrej Kurek, Ing. arch. Alexandra Masárová, MSc(Arch) Katarína Labathová za výbornou práci. Oproti ostatním  návrhům -  Praktické, funkční, elegantní, příjemné prostředí,.....  škoda,toto by si město opravdu České Budějovice zasloužilo. Porota se musela potit -  dát toto na 2.místo.

Proti A8000 nejsem zaujatý,mají i kvalitní projekty.Ale toto není nejlepší návrh. (Skleněný koridor - v létě se bude přehřívat, v zimě tam bude chladno (a pro některé běžce to může být i pocitově nepříjemné), trny na střeše  -  problematický detail na zatékání do střešního pláště, celkově depresivní výraz.. ) Ten provoz se prodraží.....

 

Nicméně stále tvrdím, že město potřebuje další halu, ne zaměnit! Město není tak bohaté.

 

2) No comment.

 

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-24 16:45


Stanislav Rataj
Autor této petice

#29 Nevhodný komentář

2013-02-24 18:29

Předchozí komentář jsem odstranil z důvodu prezentace reklamy netýkající se této petice. Děkuji za pochopení, Stanislav Rataj

Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 19:51

-

#27: - Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Dekuji. Souhlasim, ze druhe i treti misto je take vynikajici architektura. Navrh A8000 je ale levnejsi, coz pravdepodobne rozhodlo. Porota byla nezavisla, byla kvalitni a mela odborne vzdelani. Je to jeji rozhodnuti. Referendum nepovazuji za dobre reseni, jak vybirat tak vyznamny objekt. Od toho jsou volby a princip zastupitelske demokracie. To, co je celospolecensky akceptovatelne, jde velmi tezko definovat a petice to rozhodne nevyresi. Zvlaste, kdyz neobsahuje zadne konkretni argumenty.


Nepřihlášený uživatel

#31

2013-02-24 20:23

Prioritou musí být v Českých Budějovicích řešení dopravy.
Současná hala slouží, takže ponechat.

Nepřihlášený uživatel

#32

2013-02-24 20:32

Sportovní hala musí určitě zůstat. Potřebuje ji i mládež a různé míčové hry. Například florbalisté Štírů (hrají 2.ligu) musí jezdit hrát domácí zápasy do Třeboně a okolí.. Co jsme to za krajské město????
Stanislav Rataj
Autor této petice

#33 Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 20:41

#30: - Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Zdravím anonyma. Nevím kde jste získal informaci, že vítězný návrh je levnější. Zatím se ví pouze to, že odhady cen za Centrum halových sportů se pohybují plus/minus ve stovkách miliónů korun. Institut petice bych nepodceňoval. Zřejmě jste zapomněl na petici "Zachraňme Malák", která rozhodla o zastavení projektu Jižní spojky v Č.Budějovicích. A poslední reakce na to, že tato petice neobsahuje žádné konkrétní argumenty: viz část textu petice

"....Naším cílem je nebourat stávající Sportovní halu, ale postavit novou na jiném vhodnějším
místě."

Pokud toto není pro vás konkrétní argument, přečtěte si výše uvedenou větu ještě několikrát a možná, že ten konkrétní argument v ní přece jenom najdete.


Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 21:47

-

#33: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Zdravim pane Rataji. Omlouvam se, ze se nepodepisi a ocenuji vasi odpoved.

Je levnejsi, protoze ma staticky nejjeednodusi konstrukci a nejmensi obestavny prostor. To lze vycist z dostupnych vykresu.

Ze nazvete jine misto vhodnejsim neni zadny konkretni argument, ale fraze.

Pokud ji budete stavet ve Ctyrech Dvorech, tak si uvedomte, ze ty pozemky se daji prodat a hala ma takovou rozlohu, ze mesto tam prijde o desitky milionu (coz je protiargument na cenu demolice). Jenomze zatimco ve vasem pripade by byla jedna nova plocha a jedna rekonstruovana, tak v tomto pripade to budou dve nove plochy a jedny provozni naklady.

A resit rozvoj mesta peticemi neni politicke, ale populisticke reseni. Postavte si na tom volebni kampan a nereknu ani slovo, ale takhle je to spatne, protoze se Vam to vrati u jakekoliv dalsi stavby. Lidi si zvyknou na to, ze staci napsat petici a bude po jejich. A dojedete na to predevsim u dopravnich staveb.

Stanislav Rataj
Autor této petice

#35 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 21:59

#34: - Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Omluvu za to, že nejste schopen se podepsat neakceptuji. Je vidět, že jste částečně v obraze, ale neznáte souvislosti, které vedou k řešení, proti kterému je tato petice. Až nebudete anonym, můžeme diskutovat dále.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-24 22:17



Nepřihlášený uživatel

#37 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 22:20

#35: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

V tom pripade prosim domluvte i ostatnim ucastnikum diskuze a smazte si anonymni podpisy pod petici.


Nepřihlášený uživatel

#38 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 22:23

#34: - Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Píšete jako politik. Na konci vašeho článku nevím co chcete říct.

Stanislav Rataj
Autor této petice

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 22:32

#38: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Také předpokládám, že je to trapný politik (možná politička), který se bojí veřejně vyjádřit svůj názor. A vzkaz pro něj - není důvod mazat ostatní anonymní autory komentářů. Prozatím psali své názory, na které nebylo nutné reagovat.

Nespokojený volič

#40 Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 22:48

#33: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Dobrý večer pane Rataji, jako člověk, který žije v okolí nemocnice hrubě od začátku nesouhlasím a nikdo z našeho okolí nesouhlasil s vaší peticí Zahraňte Malák. Ono nešlo zachránit Malák pro lidi, ale od začátku šlo o váš klid v místě vašeho bydliště Dukelská 74. Šlo čistě o hnusný alibismus. Vám nešlo o lidi, protože kdyby vám šlo o nás voliče budete se zajímat i o lidi na Mánesovce, v okolí Lidické a B. Němcové  , co lidi, kteří každý den stojí na mostě od Litvínovic ? To vaše řešení před Planou je hodné člověka, který o problematice nic neví. Životy lidí jsou vám lhostejné. Jde vám o klid u vašeho domu.  Zastupujete pouze sebe. V jiných lokalitách podle vás nemají právo na klid ?


Nepřihlášený uživatel

#41 Re: Nevhodný komentář

2013-02-24 22:59

#29: Stanislav Rataj - Nevhodný komentář

Jste populista, který se chce pouze zviditelnit a získat preference .  Pro občany jste nic neudělal. V okolí Lidické je pouze jediné dětské hřiště a to na konci Havlíčkovy kolonie. Máte vůbec tušení , že v ČB působí několik velkých dětských sportovních  klubů, které nemají kde cvičit ? Hokejisti a fotbalisti svoji halu mají. Rekreační sportovci mají smůlu. Naši volejbalisté ač mají nejlepší výsledky , mají podmínky nejhorší.

Stanislav Rataj
Autor této petice

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-24 23:43

#40: Nespokojený volič - Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Dobrý večer nespokojený voliči. Váš emotivní komentář se v mnohém nezakládá na pravdě a chtělo by to zřejmě více informací.

1/ petice "Zachraňte Malák" nebyla moje petice, pouze jsem jí podepsal jako cca 4500 dalších občanů.
2/ několik iniciátorů petice "Zachraňte Malák" bydlí právě v okolí vašeho bydliště (nemocnice, Lidická).
3/ řešení před Planou? Zřejmě myslíte mnou navrhovaný jihovýchodní obchvat města, který byl projednán se všemi dotčenými starosty obcí, včetně Plané s jejich souhlasem.
4/ na invektivy týkající se životů lidí anonymům rozhodně odpovídat nebudu.
5/ nezastupuji v žádném případě sebe, nýbrž občany Českých Budějovic. Přijdte se někdy podívat na Zastupitelstvo města nebo si jednání poslechněte alespoň ze záznamu.

 

 

 

Stanislav Rataj
Autor této petice

#43 Re: Re: Nevhodný komentář

2013-02-24 23:53

#41: - Re: Nevhodný komentář

Vážený anonyme, tato petice neslouží jako reklamní médium pro jakékoliv služby a výrobky. Proto jsem (zřejmě váš) komentář smazal. A pokud jde o mé tušení kolik dětských sportovních klubů působí v ČB, "bohužel" mám. Právě proto usiluji o zachování Sportovní haly a vybudování dalších hal (CHS), kde by volejbalisté mohli hrát.


Nepřihlášený uživatel

#44

2013-02-25 00:39

Pane Rataj jste čitelný a vím, o co vám jde. Musíte prominout vašim odpůrcům, že se pod své výroky nepodepíší a že vás anonymně napadají. Jsou to pozůstatky minulého režimu a ty lidé za to nemohou.

Líbí se mi, že máte snahu pomoci sportu v ČB  jako celku a že to neděláte pro svůj prospěch.

Ostatně vedení Jihostroje zvedlo vstupné na 100,- Kč a to odradilo spoustu diváků.  Byl jsem se tam jednou podívat a pánové  nálada jak v kostele. A kolikrát už Jihostroj vyhrál v Evropské lize, že potřebuje halu za 500 mil.?

A kdo jsou ty ostatní kluby? Proč ten projekt neobhajují i ostatní, sportovní kluby, když ta nová hala se staví i pro ně? Jednoduchá odpověď: žádné nejsou a nebudou, protože se to staví na míru pouze pro volejbal.

Řešení je jednoduché – postavit halu jinou a jinde.

Držím Vám palce a sportovcům v ČB obzvlášť.

Jura

#45 Podpora

2013-02-25 10:00

Je zajímavé, že pod tuto petici se podepisují i lidé z volejbalového prostředí - například hráč EGE, trenér VK Jihostroj. Doufejme, že to na ně nebude mít negativní dopad v jejich klubech. A je možná vhodné položit si otázku: Chtějí halu v této podobě a na tomto místě samotní volejbalisté?

Nepřihlášený uživatel

#46

2013-02-25 11:23

Proc bourat funkcní halu ? Akorát si zase nekdo nahrabe!

Nepřihlášený uživatel

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-25 14:01

#33: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Mě by právě konkrétně k tomuto "argumentu" zajímalo, na základě čeho jste přesvědčen, že existuje vhodnější místo?


Nepřihlášený uživatel

#48

2013-02-25 14:12

Netřeba dlouhých komentářů, v této hale hraje a trenuje 3 celky Jihostroje/vše extraliga/ 4 celky Madety 3x extraliga a jedenkrát KP, SK Špaček dále zde hrají a trenují florbalisté , gymnastky, nohejbalisté. Probíhá zde tělesná výchova škol!!! A samozřejmě i další akce /sálová kopaná atd/. Proč ne novou halu, ale jinde ?!?! Budějovice mají snad nejkritičtější nedostatek tělocvičen , nemluvě hal z velkých měst ČR !!!
Stanislav Rataj
Autor této petice

#49 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-25 14:45

#47: - Re: Re: Re: Re: Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Vážený anonyme, v "civilizovaném světě", když projeví někdo (politici, sportovci apod.) zájem postavit stavbu tohoto rozsahu, vypracují se studie pro umístění stavby, studie proveditelnosti apod. Samozřejmou součástí jsou parkovací místa minimálně dle platných norem a posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Pro posouzení máme desítky případů, kdy tyto sportovní stánky jsou budovány ve volných lokalitách mimo centra.
Výše uvedené skutečnosti se však v Českých Budějovicích záměrně nedělají a obchází se normy.

Pokud mi uvedete příklad, kdy se nový sportovní stadion nebo hala vybudovala bez potřebného počtu parkovacích míst, napište (opět anonymně, aby vás nikdo nepoznal) komentář a já se na toto místo pojedu podívat.

 

 

 

Tomas Zdvihal

#50 Diskuze

2013-02-25 15:19

Pane Rataji, proč si protiřečíte? Vy chcete veřejnou a odbornou diskuzi o sportovce a zároveň říkáte: "Naším cílem je nebourat stávající Sportovní halu, ale postavit novou na jiném vhodnějším
místě." To mi nepřijde jako demokratická diskuze, když jednu zásadní možnost předem odmítáte. Sám se tím dostáváte do úzkých a chybí Vám argumenty. Opravdu existuje lepší místo? Jak o tom můžete být bez oné diskuze přesvědčen? Je to Váš pocit? Nebo jste to někde slyšel?