Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Bernie

/ #1936 Volba prezidenta

2013-01-10 23:35

V předvečer prezidentských voleb jeden článek. Hodí se.

Zvolit Karla Schwarzenberga za prezidenta nelze
(3.1.2013)

Takzvaná Tříkrálová výzva na podporu zvolení Karla Schwarzenberga prezidentem, kterou ve středu zveřejnila Česká tisková kancelář, »už« prý obsahuje stovku jmen. Od Kocába, Gála či Rumla až po Formana, Šiklovou či Špačka. Mediální tlak má opět přesvědčit voliče, aby dali svůj hlas »jediné záruce, že se bude pokračovat v politice Václava Havla«, tedy Schwarzenbergovi.

Nepochybuji o tom, že v dalších dnech budou podpisy přibývat a že leckterý umělec se bude chtít dál zviditelnit tím, že svůj podpis připojí. Jde přece o zajímavá angažmá, o zajímavé peníze.

Především si myslím, že právě to, že je jakoby pokračovatelem politiky Václava Havla pro mnohé z nás by znamenalo, že nebude opět prezidentem všech a vlastně ani alespoň většiny našich obyvatel. Havlova éra je uměle udržována a ti, co zbožšťování jeho osoby odmítají, se vystavují stále víc tlaku těch nejmilitantnějších jeho stoupenců. Schwarzenberg na rozdíl od Havla není Čech, česky umí špatně, je odpůrcem historických Masarykových tradic, především pak husitství, stoupencem katolického tmářství a snahy kléru si znovu přivlastnit celý národ, cítí se »sudetským Němcem«, jak se sám tituloval, a v zahraniční politice nás vede do izolace mezi evropskými zeměmi. To se projevilo nejen v posledním hlasování v OSN o statusu Palestiny, ale i v podpoře vojenských kroků izraelských vládnoucích kruhů proti pásmu Gazy, uznáním Kosova, což byla doslova facka srbskému lidu či postavením se za bombardování zbytku Jugoslávie letadly USA. Všude tady byli mrtví civilisté.

I jeho neschopnost se soustředit na klíčová jednání a spaní při probírání těch nejpodstatnějších věcí a to nejen v Poslanecké sněmovně, ale i na mezinárodních fórech, už vyvolaly smích či pohrdlivé úsměvy nejen u našich politiků a médií, ale i zahraničních partnerů. Kdyby někdo z nás, komunálních či krajských politiků se choval stejně, pak by nás museli sami občané snad dokonce vynést z jednacích síní.

Pan Schwarzenberg se hlásí k jižním Čechám. Patří k nim i část Plzeňského kraje. My se zde hrdě hlásíme k husitským tradicím, vždyť přece Jan Žižka na svou pouť do Tábora vyšel právě z Plzně, aby v bitvě u Sudoměře porazil rozpínavé křižáky. Jeden z předků pana Schwarzenberga také jako svůj program v druhé polovině předminulého století svým německy předneseným projevem také odmítl postavení pomníku Jana Husa a při tom celé husitství vůbec. Karel Schwarzenberg je stejného názoru. Jako pokračovatel prezidenta Masaryka by tedy vlastně odmítl jeho koncepci, v níž upřednostnil Masaryk táborské hnutí proti katolizujícímu panstvu a církvi hrabající peníze. Ostatně i nyní se Schwarzenberg postavil se svou stranou TOP 09, či spíše právě ona byla hlavním iniciátorem, za převod miliardových majetků do rukou zemi nepřejícím prelátům. Navíc jim a dalším církvím, které v roce 1948 vůbec neexistovaly, se dostane mnoha desítek milionové »odškodné«.

Ti, kteří tuto výzvu podepsali, si jsou těchto všech věcí vědomi. Zřejmě jim však vůbec nejde o naši vlast, o její tradice a o její budoucnost. Proto zvolit Karla Schwarzenberga za prezidenta republiky nelze.


Autor: Jana BYSTŘICKÁ Zdroj: Haló noviny

A ještě dodám.
Nevím, kolik lidí si všimlo barev, ve kterých je vedena předvolební kampaň knížete.

Žlutá a černá: barvy rakouského mocnářství, rodu Habsburků, symbolu bigotního katolicismu.

Přečtete-li si "přednosti", které kníže údajně má a které nám jeho zvolení přinese (například uznávaná osobnost v zahraničí), a k tomu si přečtete podpisy lidí, kteří za knížete horují, nestačíte se divit. Kam se poděly obyčejné mravní hodnoty našich umělců, naší "kultůrní fronty". A tak dále, a tak dále.











Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...