Autobus232

Jan Jeřábek

/ #18 Podepsáno

2012-11-15 21:25

Bydlím v Cyprichově a kolem novostaveb chodím ráno a večer se psem. Osobně bych preferoval zrušení autobusu vůbec, ale chápu, že pár lidí tuto linku možná využívá, takže bych byl aspoň pro výrazné omezení provozu. Snížení rychlosti na 30 km/h v Novomeského mi přijde skoro zbytečné, resp. bych ho nechal pro autobusy. U vašich novostaveb by mělo být 20 km/h pro všechny. Většina řidičů MHD tam jezdí jak prasata. Vlastně možná ne, možná je to třeba 40-50 km/h, jenže je rozdíl, když takovou rychlostí jede auto a mnohem těžší autobus.
Původně jsem byl proti výstavbě v této oblasti vůbec, protože tam, kde teď stojí vaše domy, byla krásná neudržovaná louka, která oddělovala sídliště od kopců a lesa. Nakonec musim uznat, že projekt Skansky je vydařený a působí velmi pěkně (až na některé projektové nedokonalosti, nedostatečnou nebo chybějící drenáž atd.). Každopádně by ale toto území mělo zůstat územím klidu a do toho mi autobusy moc nezapadají - toliko k mým důvodům. Ostatně když si někdo kupuje byty "ve městě a přece v přírodě" neměla by mu procházka na metro vadit bez ohledu na věk a stav.

 

EDIT: Popravě jak to tak tady čtu, tak jsem rád, že bydlím jinde. Něco jsem o vztazích u vás slyšel a tato diskuze to potvrzuje.