PETICE PROTI ZRUSENI NEMOCNICE VE STERNBERKU !!!!!!!!

Jitka Kanova

/ #47 Privatizace nemocnice

2012-10-07 22:22

Me velice znepokojuje dnesni "modni" trend privatizace klicovych podniku v Ceske Republice.


Stat nechava privatizovat klicove podniky, nemocnice, verejne sluzby - jesle/skolky a v momente, kdy se firme nepodari udrzet vyrovnane prijmy/vydaje , se kdysi uspesnemu podniku/firme/poskytovateli sluzeb (obcas i za cenu dotovani) zacne hroutit podnikani a s timto fenomenem krachu, bankrotu se setkavame porad.


Pokud by veskere nemocnice zustaly statni, domnivam se, ze by bylo snazsi prizpivat na provoz takoveho kolosu z penez danovych poplatniku bez neustalych hrozeb, zda'li VZP uzavre smlouvu, nebo neuzavre .
VZP jedna o snizovani luzkoveho fondu. Dokud nebude podepsana dohoda na dalsich nekolik let, je vlastne fakticky nemocnice Sternberk v ohrozeni stale.


Kdo ma rozum vi, ze v urcitem obdobi zustavaji nektera oddeleni zaplnena uplne, dokonce luzka chybi, v jinych rocnich obdobich je to jine. Domnivam se, ze je povinnosti statu , nikoliv soukrome osoby (firmy) aby vytvarel dostatecny pocet luzek behem celeho roku, bez ohledu na to ktera strana tu vladne, nebo kdo firmu vlastni.


A to me na tom zarazi.. proc stat neustale privatizuje?


Komunisticka strana budovala obcanskou infrastrukturu z penez danovych poplatniku.
Z penez danovych poplatniku privatizuje ,
a ted penize danovych poplatniku opet plati problemy spojene s privatizacemi .
Ted se situace mirne komplikuje tim, ze stat vice vydava a mene prijima.


Stat tvrdi ( je to v tisku) ze vietnamsti obchodnici dluzi na danich 70 miliard korun.
Takze vlastne mozna ze VZP nema dost penez proto,ze lide, kteri neumi cesky a nestudovali v Cr zlikvidovali statni rozpocet , rusi se luzka, a za tuto situaci pravdepodobne STERNBERSKA NEMOCNICE NEMUZE.

Lide v dnesni dobe prichazi o praci, sluzby, bezpeci a pomoc.


At se podivate kam se podivate, vsude se deji zajimave veci.


U nas v Brne, pokud jste nezamestnani, socialne velice slabi, dostanete 8500 kc mesicne prizpevek na 2+1, plus 3500 na jidlo, pokud jste 2. No vidite. Kolik z vas si vydelava 12000 a stat vam neda ani zadny prizpevek?

Take se divite? Pak tu mame... slucuji se skoly, nebo rovnou rusi, nemocnice se rusi protoze nejsou uzavrene smlouvy s VZP, ta nema penize, obcas nekdo z politiku udela prehmat a pri nakupu letadel Casa se sekne o nekolik set milionu korun a penize jsou fuc,

Jsem obcanka Ceske Republiky a dnesni situace me velice znepokojuje, co vic, rozciluje!!!

Velice doufam v to, ze sternbersti radni budou volat, zjistovat, pomahat, lobovat,zkratka cokoliv, aby pomohli k uspesnemu podpisu smlouvy mezi VZP a skupinou Agel a my jsme mohli jit zase v klidu spat !!!

Nevim, proc se tu nikdo nepodepisuje, vzdyt vsichni radni, statni urednici jsou placeni z nasich dani a MELI BY SE BAT ONI, NE MY.

Jmenuji se Jitka Kanova a budu sbirat podpisy na podporu Sternberske nemocnice do chvile, nez bude smlouva mezi vyse uvedenymi podepsana.

Pekny vecer!!!