Osvětlení náměstí v Mělníku

Markéta Želva

/ #1 info z 6. března

2012-03-06 23:49

Vážení přátelé,

v pondělí 5.3. 2012 se uskutečnilo jednání Zastupitelstva města Mělníka, v jehož rámci proběhla za účasti veřejnosti, zastupitelů, radních, místostarosty Mgr. Miroslava Neumanna a starosty MVDr. Ctirada Mikeše obhlídka dokončované revitalizace Náměstí míru, zaměřená na posouzení vhodnosti nově instalovaného veřejného osvětlení, které kritizuje nemalá část veřejnosti.
Architektka sl. Zajíčková seznámila přítomné s ideovým záměrem osvětlení a v následující diskusi byly představeny i připomínky veřejnosti. Starosta MVDr. Mikeš, který diskusi moderoval, shrnul připomínky do tří otázek/okruhů a vyzval přítomné radní a zastupitele, aby se k nim pořadě vyjádřili. Otázky byly tyto:

1. má se dokončit osvětlení fasád ve východní části náměstí, které započalo osvětlením historické radniční budovy - tzn. osvětlit fasády fronty domů s podloubím?

2. cítíte potřebu řešit (světelně) prostřední část náměstí, kde je podle části veřejnosti tma?

3. líbí se Vám stávající osvětlení/lampy instalované na náměstí?

Většina z přítomných zastupitelů a radních, včetně místostarosty Mgr. Neumanna, odpověděla (s drobnými názorovými odchylkami) shodně:

Přítomní ve své většině doporučili dokončit osvětlení fasád ve východní části náměstí tak, jak bylo zamýšleno. Úroveň osvětlení ve středu náměstí byla označena jako nedostatečná a bylo doporučeno situaci řešit (na neutěšený stav neumožňující využití kamerového systému si stěžoval i přítomný zástupce Městské policie). Stávající lampy veřejného osvětlení byly shledány jako esteticky nevyhovující (design, barva světla) a bylo doporučeno osazení luceren shodného typu jako ve Svatováclavské ulici.

Nutno ke cti přítomných podotknout, že výše formulovaný názor se nesl většinově napříč politickým spektrem a z projednávané záležitosti se nestalo politikum.

PROJEVENÉ NÁZORY A SKUTEČNÉ ČINY VEDOUCÍ K NÁPRAVĚ SE OVŠEM MOHOU LIŠIT A PROTO BYCH CHTĚL POPROSIT TY Z VÁS, KTERÝM VZHLED MĚSTA (URČOVANÝ REVITALIZACÍ NA NĚKOLIK DESÍTEK LET DOPŘEDU) NENÍ LHOSTEJNÝ A KTEŘÍ DOPOSUD NEPODEPSALI PETICI ZA ODSTRANĚNÍ NEVHODNÝCH LAMP VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ, ABY TAK UČINILI ELEKTRONICKY NA:

http://www.petice24.com/osvetleni

Petice podepisovaná fyzicky na podpisových místech bude ke konci tohoto týdne uzavřena a pokračovat bude sběr podpisů výše uvedenou elektronickou formou. Předání všech podpisů proběhne na dalším jednání zastupitelstva dne 26.3. 2012!

Za nespokojenou veřejnost Vám všem děkuje

PETR ŠTEMBERK
občan a volič


(předávám, jak mi přišlo do mailu, případné dotazy ohledně petice směřujte přímo na Petra, adresa p.stemberk@seznam.cz, děkuji za pochopení)