Zákon o eutanázii

Za život

/ #11 Pravda o eutanazii

2020-07-30 09:32

Syn: "Ty starej dědku, jseš fakt sobec. Já chci jet na pracovní cestu, jinak mě vyhodí a chci v noci chodit do bordelu a kvůli tobě nemůžu. Vždyť jsi už dementní a neumíš se ani zvednout z kriplkáry. Jsi sobecký, omezuješ mě. Přitom ti stát nabízí eutanazii, tak toho využij. Za chvíli budeš kvůli své nemoci hrozně trpět. Ty sobče, ani za prostitutkou nemůžu jít. Mazej na tu eutanazii!"

Otec: "Asi máš pravdu, já na tu eutanazii teda půjdu. Cos mi to udělal synu?"

V některých zemích existuje "právo" na smrt neboli eutanazie. Existence takového "práva" ukazuje naprostou neúctu k lidskému životu. I nevyléčitelně nemocné, kteří trpí, lze uvést do umělého spánku a není třeba je zabíjet. Což vyvrací jakýkoliv argument pro eutanazii.

Původně byla euthanasie zavedena pro trpící nevyléčitelně nemocné, což se výrazně změnilo. Dnes v Nizozemsku stačí mít deprese a člověk je na svou žádost zabit, ačkoliv není nijak tělesně nemocný. Není pochyb, že se dělají podvody a že o eutanazii žádají zoufalí staří lidé, kterým jejich děti odmítají pomoct. Legální eutanazie rovněž působí velkou neúctu ke starým lidem, jelikož děti jim mohou říct: "Já se o vás nechci starat, můžete na euthanasii. Nebuďte sobečtí"

Obětí euthanasie je v Nizozemsku ročně přes 6 000, což je mnohonásobně více, než obětí trestu smrti v jakékoliv islámské zemi. Jakmile se začaly rozšiřovat podmínky pro eutanazii, někteří její bývalí příznivci, kteří ji pomohli zavést pro nevyléčitelně nemocné, změnili názor, jakmile se začali zabíjet lidé kvůli depresím a demenci (kteří mnohdy nejsou svéprávní). Zdroj

V Belgii úřady povolily eutanazii 24leté ženě s odůvodnění na "nesnesitelné psychické utrpení"kvůli tomu, že měla deprese. Na poslední chvíli svůj názor změnila a zvolila si život. Zdroj