Imigranti ? Podpisem za Pravdu, která právě vítězí ...

Věřící ateista

/ #17 Manipulace

2015-10-20 10:59

No já nevím. Na jednu stranu mám začít všem vykládat, co jsem si přečetl výše, protože jinak se mnou někdo zatočí, na druhou stranu jsem si přečetl, že Bůh je ve mně, a že jsem de facto jeho součástí, jako všechno okolo. Jsem z toho jaksi zmatený. Bibli jsem četl - bylo to skutečně těžké čtení, ale mnohé jsem z ní nepochopil díky údajně skrytým významům. ale proč doprčic někdo skrývá význam? Pokud Bibli sepsali Boží učedníci na jeho přímý rozkaz, a když ten samý Bůh tvrdí, že miluje všechny stejně, proč skrývá významy? Vidím tady určitou paralelu k tajným službám, které také "šifrují", aby význam pochopili jen vyvolení. To už ale mluvíme o kastování o třídní nerovnosti. A přitom Bůh tvrdí, že my všichni jsme jeho děti. Stejně tak Bible. Zatímco Bůh káže o víře a o všech věcech kolem desatera, Bible sama je docela slušným hororem plným vražd, zrad, nevázaného sexu a dalších "prý" věcí proti Bohu. A ve všem má podle Bible prsty On. Co je tohle za zvrácenost?

A co má jako znamenat jeho doporučení žít skromně a nenáročně? Celá církev je prolezlá tím nejhorším póvlem, který jen hrabe pod sebe, zneužívá děti, a historicky vždy tihle lidé potlačovali vzdělávání a celkový rozhled. Taky jsem se dočetl, že když se budu držet Božích přikázání a doporučení, nabudu ráje. Hele, to mi trochu připomíná Alláha, Korán a jejich manipulaci s lidmi, kteří se poté omotají zvonkovým drátem, aby se co nejrychleji ocitli v ráji. Bůh jenom tak netlačí na pilu.

A tak si říkejte, co chcete. Klidně se dopočítejte dalších znamení a datumů, mě je konkrétně tohle jedno. Já se snažím žít tak, abych byl já uvnitř sebe spokojený. Sice jsem za život udělal řadu chyb, ale pykal jsem za ně, a některé mě mrzí dodnes. Nevidím však řešení v tom, že se proto začnu "věnovat" Bohu, protože jedině tak své hříchy (chyby) vynuluju. Ty chyby se staly, a těžko je vynuluju tím, že začnu chodit do kostela. V Bibli se píše, že Bůh je v každém z nás. Pokud tomu tak opravdu je, až bude chtít, ozve se mi sám, a nepotřebuju k tomu nějaké kvokače, kteří ani sami neznají skutečný význam Bible, ale vystupují jako autority, jejichž výklad je jediný správný. A věnovat vám svůj čas nebo dokonce život, a spoléhat, že jste se ve výkladu trefili, na to mám svůj život a svou rodinu příliš rád, a svůj čas věnuji právě jim!