Jsme proti novele branného zákona


Nepřihlášený uživatel

/ #239

2015-10-20 06:00

Ministerstvo obrany zneužívá uprchlickou krizi k vyzbrojení AČR dalšími útočnými puškami a technikou pro nové operace NATO v Afghánistánu a Iráku! V Bruselu kolují zvěsti, že Američané by mohli přijít kvůli Rusům o Irák!

Ministerstvo obrany ČR má evidentně občany za hlupáky. Jak jinak si vysvětlit rozhodnutí pana ministra Stropnického, že armáda nakoupí bez výběrového řízení útočné pušky (proti uprchlíkům?) a další pozorovací a sledovací techniku [1]. Pokud by se hovořilo o dronech, tak jistě, ty se dají použít pro hlídání hranic ze vzduchu. Ale útočné pušky? Někdo by řekl kacířskou myšlenku, že uprchlická krize přišla jak na zavolanou. Díky ní se dá zdůvodnit všechno ohledně nákupů vybavení bez výběrového řízení.

Ministerstvo však využívá uprchlický důvod jen v médiích, oficiálně jde o další vyzbrojování armády pro operace AČR v rámci NATO. A pozor, dějí se věci: Američané zůstávají v Afghánistánu! Obama zjistil, po dlouhé době, co se stalo v Iráku, a tak ponechá v Afghánistánu 10,000 amerických vojáků [2] a zřejmě dojde k opačnému procesu, do země budou další vojáci, včetně těch ze států NATO, přibývat.

Člověk nemusí být génius, aby si v této politické situaci nedal dohromady fakta. Afghánistán bude potřebovat nové vojáky, nové mise. A kdo bude první na řadě? Jaký nejvěrnější spojenec v NATO? Česká armáda! Urychlené a kvapné vyzbrojování, bez výběrového řízení, přičemž ani Andrej Babiš překvapivě nijak neprotestuje, to všechno ukazuje na to, že časová tíseň armády je značná a chystá se k dalšímu expedičnímu dobrodružství pod vlajkou NATO! Současná uprchlická krize je pouze mediální zástěrkou, jak zakrýt nákupy zbraní a vybavení pro další turnusy českých vojáků v cizině.

Není vyloučená ani operace v Iráku, v Bruselu v centrále NATO se o této variantě intenzivně hovoří.Američané už vyjádřili v NATO své obavy, že Rusko by mohlo v Iráku získat klíčový vliv a že je třeba s tím něco urychleně udělat! Barack Obama se myšlence brání, ale volby jsou v USA na dohled a pokud ruská iniciativa v Sýrii bude mít úspěch, mohlo by dojít z pohledu americké vlády k tragédii, kdy slabá irácká vláda by mohla pozvat ruská vojska do Iráku. Pokud irácká vláda položí Obamovi na stůl jasný vzkaz, že buď vyšle do Iráku americké jednotky na ochranu před Islámským státem anebo se Bagdád obrátí na Rusy s žádostí o pomoc, tak v takové situaci bude muset Obama opravdu jednat, protože by mu hrozilo, že Američané přijdou nejen o vliv v Sýrii, ale i v Iráku. To by byla katastrofa, zvláště pro demokratickou stranu v USA před volbami prezidenta příští rok.

Irák se nebezpečně přiklání k Rusku [4], přiznává už i Reuters, protože v Bagdádu jsou překvapeni, jak účinné je ruské bombardování v Sýrii proti IS, zatímco americká letadla za dva roky neměla na islámisty žádný viditelný dopad. Bagdád už uvedl, že by uvítal ruskou intervenci proti IS na území Iráku [5], což v Pentagonu vyvolalo obrovské zděšení. Irák chce vidět větší účast Ruska v boji proti islamistům na iráckém území, a to všechno jsou velmi špatné zprávy pro americkou administrativu. Země, kterou americká vojska dobyla, se teď obrací k Rusku.