Jsme proti novele branného zákona


Nepřihlášený uživatel

/ #233

2015-08-05 13:48

Vezměte nohy na ramena a utíkejte, radí české ministerstvo zahraničí českým občanům na územích ovládaných separatisty na Ukrajině. Ale nejen na nich! Co se děje? Pravý sektor se pokouší o druhý státní převrat!

České ministerstvo zahraničí vydalo varování pro české občany, aby se okamžitě stáhli z východních území Ukrajiny [1]. Pokud tak neučiní, hrozí jim prý újma, možné zatčení ze strany separatistů a nehumánní zacházení. Výkřik z českého ministerstva bychom mohli přejít mlčením, ale v tomto případě nejde o iniciativu z Prahy, ale přímo z USA. Americké ministerstvo zahraničí totiž už v polovině července vydalo stejné varování [2]. A stejně tak britské [3]. Co tak najednou? Něco se děje?

Oficiálně jde pouze o obavy z eskalace bezpečnostní situace v regionu, ale ve skutečnosti jde o něco jiného. Na Ukrajině se schyluje k pokusu Pravého sektoru o státní převrat a vypuknutí naprosto reálné občanské války na území celé Ukrajiny. V Charkově probíhají nepokoje, Pravý sektor útočí na budovu pro-ruské Strany Regionů, bývalé vládnoucí strany na Ukrajině. Opět se obnovily boje na územích ovládaných separatisty. Kyjev už nemá nepřátele jen v Luhansku a Doněcku, nepřítelem začínají být i nedávní spojenci, ozbrojené bataliony a jejich štědří sponzoři, oligarchové. Ukrajina se štěpí, oblast ovládaná separatisty tak brzy může být paradoxně nejbezpečnějším místem na celé Ukrajině.

 

ODKAZ-Vezměte nohy na ramena a utíkejte, radí české ministerstvo zahraničí českým občanům na územích ovládaných separatisty na Ukrajině. Ale nejen na nich! Co se děje? Pravý sektor se pokouší o druhý státní převrat!