Jsme proti novele branného zákona


Nepřihlášený uživatel

/ #232

2015-08-04 13:59

Situace v Jihočínském moři začíná být předehrou III. světové války. USA se pokoušejí o tichou námořní blokádu Číny v zájmu zpomalení jejího ekonomického růstu!

Vynikající analytické video o nové americké vojenské doktríně „totálního nasazení“ v Indo-pacifickém regionu. Video popisuje a přesně vystihuje stav, v jakém se nachází Čína a proč americké námořní síly horečně posilují svojí přítomnost v oblasti. Čína se stala největším dovozcem ropy na světě a předstihla tak USA. Toto představuje obrovskou hrozbu. Velmi krátce si zde popíšeme hlavní rizika tohoto stavu pro USA a pro americký dolar.

Prvním problémem je čínský růst, který je na ropě závislý. Čím rychleji Čína roste, tím více má peněz na zbrojení. Čína neskrývá ambice stát se vedoucí silou v celém prostoru západního Pacifiku a ovládnout tak mocensky celou oblast. K dosažení tohoto cíle je ale zapotřebí zajistit bezpečnost pro čínské tankery, které dováží do Číny ropu celkem ze čtyř oblastí (Severní Afrika, Arabský poloostrov, Jižní Afrika, Jižní Amerika). Čína si je vědoma, že pokud by se jednoho dne rozhodla začít dělat nezávislou politiku na USA (kterou dosud nedělá, nebo spíš jen tak napůl), USA by byly schopny prosadit vůči Číně sankce, a to včetně blokád námořních tras, podobně, jako americké lodě už od konce 70. let minulého století blokují íránské lodě.

 

ODKAZ-Situace v Jihočínském moři začíná být předehrou III. světové války. USA se pokoušejí o tichou námořní blokádu Číny v zájmu zpomalení jejího ekonomického růstu!