Petice za záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014

Tomáš Harabiš

/ #76 Re:

2014-04-18 08:47

#74: -

Dobrý den,

dovoluji si reagovat na vaši poznámku. To, že publikujeme, že Trúba bude přes sezónu otevřena vůbec ještě neznamená, že to tak bude se souhlasem vedení města. Znamená to jen, že jsme v souladu s našimi právy a závazky vůči návštevníkům, klientům apod. připraveni odolat tlaku, který na nás vedení města vyvíjí a zajistit provoz navzdory dopisu, který nám byl doručen 4.4.2014. Bohužel ani nám vedení města neposkytuje žádné další oficiální informace a ke všemu se musíme prokousávat sami.  Prakticky veškerou dokumentaci a korespondenci k věci naleznete na FB Trúby  na https://www.facebook.com/StramberskaTruba a technickou dokumentaci k Jaroňkově útulně na http://sluzby.e-zakazky.cz/Profil-Zadavatele/f52da707-0b8b-4a7b-83f2-c4208c28ec01/Zakazka/P14V00000002.

Zatím bohužel nemáme ani jiné oficiální stanovisko pana starosty a vedení města, než je zmíněný dopis. I když již byl provozovateli doručen zdvořilý dotaz pana starosty, co by z pohledu nákladů na provoz a jeho kompenzací znamenalo začít rekonstrukci v září. K dopisu se bude provozovatel VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ vyjadřovat jakmile bude mít k dispozici veškeré podklady.

Takže i když došlo k výraznému posunu v jednání pozitivním směrem a také se úplně změnil tón jednání ze strany vedení města a neoficiálně se k nám z různých stran dostávají informace, že se vystěhovávat nebudeme muset a od záměru rekonstruovat Jaroňkovu útulnu v hlavní sezóně se již upustilo a začne se na podzim, oficiálně takové stanovisko ještě nemáme. Jakmile ho vedení města vydá, pak budeme moci petici ukončit a považovat naše společné úsilí za úspěšné.

Přeji pěkný den.