Petice za záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014

Jan Socha

#51

2014-04-10 20:49

Omlouvám se za chyby výše uvedené, které jsou způsobeny přepisem z mobilu.

Nepřihlášený uživatel

#52

2014-04-11 13:27

Souhlasim...
Tomáš Harabiš

#53 Re:

2014-04-11 18:16

#50: Jan Socha -

S vyjádřením pana starosty výše se dá určitě ve většině věcí souhlasit. Opět si jen dovolím z naší strany o několik doplnění či drobných korekcí:

- Na začátek je potřeba si vůbec uvědomit/odpovědět na otázku, KDE JE JÁDRO CELÉHO PROBLÉMU A KDO JE ZA NĚHO ZODPOVĚDNÝ, protože pan starosta zručně odvádí od tohoto pozornost.  Celý problém vznikl nekomunikací zástupců města s dotčenými subjekty a osobami a POKUSEM O PORUŠENÍ JEJICH PRÁV MĚSTEM. V PRÁVNÍM STÁTĚ A OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI NENÍ MOŽNÉ ABY VEŘEJNOPRÁVNÍ SUBJEKT NAVRHL, SCHVÁLIL A TAKTO PROSAZOVAL REALIZACI PROJEKTU, KTERÝ ZASAHUJE DO PRÁV JINÝCH OSOB, DOKONCE TAKOVÝ PROJEKT NECHAL SCHVÁLIT ZASTUPITELSTVEM, ANIŽ BY SE PŘEDEM S TĚMITO OSOBAMI DOHODL! OSOBY, KTERÉ TUTO SITUACI ZAVINILY MAJÍ SVÁ JMÉNA A MĚLY BY NÉST SVOU ZODPOVĚDNOST A NE SE JÍ SNAŽIT VŠEMI MOŽNÝMI PROSTŘEDKY PŘENÉST NA NĚKOHO JINÉHO. V TOMTO PŘÍPADĚ NA SPRÁVCE A NÁJEMCE HRADU ŠTRAMBERKA, KTERÉMU JE NAZNAČOVÁNO, ŽE POKUD NEPŘISTOUPÍ NA LIKVIDAČNÍ PODMÍNKY MĚSTA, TAK BUDE ZODPOVĚDNÝ ZA TO, ŽE MĚSTO NEVYČERPÁ DOTACI! OBRÁZEK O TOM, KDO JE ZA VZNIKLOU SITUACI ZODPOVĚDNÝ SI UDĚLEJTE SAMI.

- Položme si otázku - Je standardní, hospodářské, správné, ospravedlnitelné, aby město využilo dotaci ve výši 1,5 milionu korun způsobem, který mu obratem způsobí ztrátu cca ve výši poloviny dotace?! A jiným dotčeným osobám a subjektům mnahamilionové ztráty a uvede je do nejistoty a strachu o přežití? Zkazí nebo alespoň znepříjemní desetitisícům návštěvníkům jejich výlety a akce na Trúbě? Přitom nic z toho město dělat nemusí... Děkuji, že jste si odpověděli...

- Zájmem provozovatele VALAŠSKÉHO KRÁLOVSTVÍ a OS Rytíři hradu Štramberk není jen aby se odstranil havarijní stav Jaroňkovy útulny a zároveň se umožnil vstup turistů do věže, ale také ZAJIŠTĚNÍ NERUŠENÉHO PROVOZU AREÁLU HRADU pro potřeby svých návštěvníků a klientů. Na staveniště nikdo jezdit na výlety nebude, nikdo na něm nebude chtít mít svatbu, akci ani oslavu, nezávisle na tom, jestli  se přes staveniště zrovna do věže dostane nebo ne. Navíc každý z aktérů - stavební firma, památkáři, investor, bezpečák, provozovatel, archeologové atd., mají na podobu a časový harmonogram oprav úplně jiný pohled a jiné priority, které se již při jednáních zásadně rozcházejí... Domnívat se v tomto kontextu, že bude možné rekonstrukci zvládnout se zachováním vstupu do věže a zachováním prostředí a atmosféry, která by lákala k návštěvě, akci, svatbě, je přinejmenším hodně naivní.

Stejně důležitým, ne-li důležitějším důvodem, proč by byl provoz okamžitě uzavřen  a zrušen veškerý program, je že správce areálu by na jeho provoz obratem přišel o peníze, které město vůbec dosud nechtělo kompenzovat a nebyl by schopen provoz zajistit.

-  Správcem a nájemcem areálu je společnost VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ, KTERÁ NESE VEŠKERÉ NÁKLADY NA PROVOZ AREÁLU, KTERÉ SE ROČNĚ POHYBUJÍ CCA KOLEM 2 MILIONU KČ. Kromě nájmu jsou náklady spojeny nejvíce s personálním zajištěním provozu, základní technickou údržbou areálu, zajištěním programu, marketingem a obchodní činností, administrativou a agendou, projektovou a dotační agendou,  prouvěrováváním mimosezón atd. MĚSTO ŠTRAMBERK NEPŘISPÍVÁ NA TYTO ČINNOSTI ZE SVÉHO ROZPOČTU ANI 1 KČ. Veškeré tyto činnosti jsou financovány ZEJMÉNA Z PROVOZU AREÁLU HRADU - prodej vstupenek, prodej zboží, hostinská činnosti, organizace akcí a programů, inzerce a PR, dotace, dary apod.  a pokud to nestačí TAK SANOVÁNY Z JINÝCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT SPOLEČNOSTI. 90% těchto peněz se generuje v hlavní turistickou sezónu od 1.4. do 30.10. Takže nemusím nikomu, kdo umí trochu počítat vysvětlovat, jakou škodu zřízení staveniště, vyklizení Jaroňkovy útulny a uzavření vstupu doTrúby v tomto období provozovateli způsobí. Nechci komentovat jakým způsobem komentovali tuto skutečnost představitelé vedení města a pouze se omezím na konstatování, že veškerou kompenzaci o které bylo město ochotno se bavit, bylo odpuštění fixní části nájmu po dobu probíhající stavby - cca 40 000 Kč!!! Jinými slovy město chtělo aby se správce a nájemce dále staral o správu jeho areálu hradu téměř zadarmo. Respektive ještě mu za to, že se může o jeho areál starat, platil, protože režie a náklady by hradil, ale neměl možnost příjmu, nebo jen velice omezenou.

Závěr - jiné řešení, než začátek 1.9. stejně není možné a od toho bych doporučoval odvíjet další kroky.


Nepřihlášený uživatel

#54

2014-04-11 20:55

Stavební Firma bude mít radost,že bude mít přes zimu co dělat,a my budeme mít radost,že s vnoučaty pojedeme na výlet do pěkného města Štramberku.

Nepřihlášený uživatel

#55

2014-04-12 05:18

měli jsme tam nádhernou svatbu a na tak krásné místo se každoročně vracíme,byla by velká škoda,kdyby nemohlo dojít k dohodě vyhovující oběma stranám.


Nepřihlášený uživatel

#56

2014-04-13 15:22

Jsem pro záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014 i v letech následujících.

Nepřihlášený uživatel

#57

2014-04-13 18:40

Uzavírat památky v TOP sezóně může jen diletant. Vnímám vlivy počasí na stavební práce, ale jejich rozsah by i s přihlédnutím k technologickým podmínkám byl realizovatelný i po 1.9.

Nepřihlášený uživatel

#58

2014-04-14 06:17

Taková rozhodnutí rozum nebere - uzavřít hlavní turistickou atrakci města za kterou jezdí tísíce nnávštěvníku v halvní sezonu je krajně nezoodpovědné.Tady nejde jen o Valašské království,ale i všechyn které turistický ruch živí ,kteří záměstnávají lidi o prodejny, retaurace , penziony ...a já sám navíc hodně cetuji ,ale neznám města kde by se konalo tolik různorodých, atraktivních akcí jaké zde dělá Valaěské království. Radní probuďte se!
Věřím ,že zdravý rozum zvítězí. Richard Vantuch
Štramberák

#59

2014-04-14 10:59

Nechci se vměšovat do sporu ani nikomu dělat obhájce. Ale Jaroňkova útulna a věž Trúba jsou 2 naprosto rozdílné objekty se samostatnými vchody. Zažil jsem v minulosti, že útulna byla celou sezónu zavřená a rozhledna byla v provozu. Tak pro hysterčíte, že by na tom zkolaboval cestovní ruch?

Nepřihlášený uživatel

#60 Re:

2014-04-14 11:50


Nepřihlášený uživatel

#61

2014-04-14 13:53

Tak když nad tím krokem pana Harabiše - peticí a oslovování lidi na facebooku - přemýšlím, docházím stále více k názoru, že je to jen součást jeho marketingu. Nejdříve vyvolat paniku, zaktivizovat veřejnost, která o tom sice nic neví, ale nemá problém s myšlenkou, že město vždy je to špatné, že úředníci škodí lidem a podnikatelům. Použije v podstatě logické argumenty, ohání se blanickými rytíři a vyšle do světa zprávu, že se Trúba zavře. Jeho firma se dostane do podvědomí, lidé na FB sdílejí petici, přidají se novináři a média a hezká kampaň je tady. S pocitem větší síly, neb za sebou má veřejnost a podnikatelé se vydá do souboje s městem - s partnerem, který mu hrad pronajal. Vsadím se, že Trúba zavřená nebude a nikdy to nikdo v úmyslu neměl, ale už vidím, jak bude pan Harabiš poté "prodávat" svůj úspěch o tom, jak dokázal vyhrát nad zlým městem a úředníky, jak demokracie funguje, neboť síla lidu přemohla byrokratické zlo. Jak se mu podařilo zachránit místní podnikatelé před zkázou. No nezní to krásně... Bohulibé Valašské království... Jenže co když to celé opravdu je jen vlamovávání se do otevřených dveří.Co když v komunikaci je chyba i na straně pana Harabiše. Co když to vše je trochu jinak než nám popisuje. Není nic snadnějšího než lehce překroutit pravdu pro svůj prospěch. Možná se pletu. Ale co když ne. Tak se ptám, má pan Harabiš svůj marketingový plán dotažen až do konce? Má připravený jiný plán podnikání? Protože jestli přestřelil, divil bych se, kdyby majitel objektu dál chtěl spolupracovat s někým, kde proti němu takto útočí... Už vidím tu kampaň, pokud se město rozhodne mu neprodloužit smlouvu o pronájmu objektu... Určitě bude mít na FB i mimo něj hodně přátel, kteří se za něj postaví. Ale čí by to byla chyba, města? Dosaďte si za město sebe, bavilo by vás spolupracovat s někým, kdo o vás říká nepěkné věci a sepisuje petice? Nepřeji nic špatnému panu Harabišovi a Valašskému království. Jen jsem se zkusil nad tématem zamyslet trochu z jiné strany. Věřím, že můj názor nesklidí pozitivní ohlas. Hold, když někdo nejde s většinou... Ale zamyslete se i nad tímto.

Nepřihlášený uživatel

#62

2014-04-15 01:42

Je fajn, že město sehnalo peníze na rekonstrukci. Je fajn, že je pro opravu Hradu tak zapáleno. Nevidím a nechci vidět do motivů, proč je zapotřebí rekonstrukci provést v hlavní sezóně (budu věřit, že je to jen akt omezené úřednické mysli, která se pohybuje v minisvětě, jenž nezahrnuje každodenní chléb podnikatelského prostředí). Jediné co vím jistě je, že nemůže existovat žádný ospravedlnitelný důvod, proč zahájení rekonstrukce neodsunout až na září tohoto roku. A pokud se přeci jen rekonstrukce neoddálí, pak věřím, že nebude existovat jediný soud, který by město nepenalizoval za způsobenou újmu.

Miroslav Přívětivý

(P.S. pro stavební firmu, úředníky ze stavebního a památkáře): Na podzim jsou stejně výhledy z Trúby na Štramberk a okolí nejhezčí.

Nepřihlášený uživatel

#63

2014-04-15 07:28

Absurdistán.
Tomáš Harabiš

#64 Re:

2014-04-15 07:36

#59: Štramberák -

Vážený Štramberáku,
děkuji Vám za příspěvek. Jaroňkova útulna dnes slouží jako technické zázemí pro zaměstnance, prodejní galerie, zázemí pro akce, svatby a prodej vstupenek na věž. Na hradě v sezónu pracuje 6 zaměstnanců a při akcích až desítky externistů. Z  vašeho postřehu bohužel není ani přibližně zřejmé odkdy dokdy byla útulna zavřená, kdo ji provozoval a jaké měl smluvní podmínky, proto nemohu přesně srovnat tehdejší situaci s tou dnešní. Nicméně Jak vypadala Jaroňkova útulna a hrad Štramberk v roce 2009, kdy ji VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ přebíralo, se můžete podívat například na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.493278030794864.1073741843.152997728156231&type=1. Jak vypadá Jaroňkova útulna a hrad Štramberk dnes, se můžete podívat třeba na http://www.stramberskatruba.cz/  nebo https://www.facebook.com/StramberskaTruba. V každém případě tehdejší nájemce nebyl určitě správcem celého hradu, nezajišťoval jeho celoroční správu technickou, personální, programovou atd. a pochybuju, že z Horního hradu bylo staveniště. Pravděpodobně tehdy byla i trochu jiná klultura a legislativa a řekl bych, že úplně jiná situace v cestovním ruchu, které ve Štramberku existoval zřejmě v mnohem prozaičtější podobě.
Přeji pěkný den

Tomáš Harabiš

#65 Re:

2014-04-15 08:50

#61: -

Vážený pane, nejsem úplným odpůrcem konspiračních teorií, ale spekulovat o tom, že je tato akce součástí našeho marketingu je přece jenom trochu sci-fi i když jakákoliv mediální kauza trochu jako "marketing" může fungovat. Dovolím si vám napsat několik faktů komentářů:

1. Rozhodnutí informovat dotčenou veřejnost o možnosti uzavření Trúby a rozložení staveniště vzešlo ze setkání podnikatelů v cestovním ruchu a pohostinství ve Štramberku z pondělí 7.4.2014.

2. Rozhodnutí uspořádat Petici za záchranu provozu Trúby a hradu Štramberka v roce 2014 vzešlo z rozhodnutí občanského sdružení Rytíři hradu Štramberk, jehož členové jsou vesměs lidé, kteří v posledních 5 letech věnovali rozvoji hradu veškerý svůj čas a energii a jeho osud jim není lhostejný. Ochrana hradu je hlavním předmětem činnosti OS. Bližší informace o OS naleznete na http://www.stramberskatruba.cz/cs/stramberska-truba/rytiri. Jsem sice předsedou sdružení, ale jeho aktivitách činnosti nerozhoduju sám. Petice byla zvolena také s ohledem již na velice šibeniční termín vystěhování a s ohledem na protiprávní počínání veřejnoprávního subjektu a jeho postoj k zájmům dotčené veřejnosti, které nebyla o ničem informována a nesla by veškeré negativní důsledky takového rozhodnutí.

3. "Paniku" nevyvolalo VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ, ale dopis vedení města Štramberka o rozložení staveniště a výzva k vystěhování Jaroňkovy útulny do 27. dubna. My jsme dopis pouze pověsili na www stránky, dokonce bez komentáře, pouze s textem "Pokud se Vám zdá na tomto dopise něco divného, prosím podpořte naší petici..."

4. Společnost VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ je připravena ukončit správu hradu ke konci své nájemní smlouvy k 31.3.2015. Provoz hradu je s ohledem na celkovou hospodářskou situaci v ČR a opatření města v cestovním ruchu, zejména přeregulaci parkování, v posledních dvou letech neefektivní a ztrátový.  VALAŠSKÉ KRÁLOVSTVÍ již 2 roky vedení města upozorňuje na zhoršující se situaci a již několikrát vedení informovalo o svém záměru stávající smlouvu vypovědět, pokud nebudou naplňovány alespoň základní podmínky ze strany města (komunikace s provozovatelem hradu a aktéry cestovního ruchu ve městě, ze zákona nezbytné opravy, alespoň 5 letá doba nájmu pro potřeby dotací a drobných investic, drobné provozně potřebné úpravy apod.). Poslední rozhodnutí bylo posečkat na průběh sezóny a další pokračování nebo ukončení správy hradu "rozseknout" v září.

Dovolím si parafrázi na závěr vašeho komentáře: Dosaďte místo nás sebe, bavilo by Vás spolupracovat s někým, kdo nerespektuje vaše práva, nekomunikuje s vámi o zásadních věcech týkajících se provozu hradu a dlouhodobě dělá rozhodnutí, které objektivně negativně zasahují do "základních životních funkcí" provozu hradu, do spokojenosti vašich návštěvníků, klientů?

Na rozdíl od jiných, nebojím se otevřeně říkat svůj názor a hájit si svá práva. Osobně pro mne se jedná o hodnoty, které kladu nejvýše a nemohu "držet hubu a krok", když se kolem mě dějou věci, proti kterým jsem většinu svého života bojoval, i když je mi jasné, že za to mohu zaplatit vysokou cenu...


Nepřihlášený uživatel

#66 Re: Re:

2014-04-15 12:17

#65: Tomáš Harabiš - Re:

Pane Harabiši, děkuji za odpověď. 

Nechci se stavět do pozice soudce, neboť neznám Vaše vztahy s městem a města s Vámi. Je mi ale jasné - tak jak to vlastně vždycky bývá - vše je o lidech... 

Ano, má teorie byla trochu přitažená za vlasy, ale chtěl jsem tím jen upozornit na to, že na vše se dá dívat různě a není nic jednoduššího než si udělat vlastní výklad. V podstatě s obsahem petice ve smyslu nezavírat Trúbu přes sezónu snad souhlasí všichni. Jenže problém nevidím v samotném obsahu petice, ale v tom všem kolem ní. Výkřiky o Blanických rytířích, příspěvky nejrůznějších lidí, kteří nemají o problematice ani páru, ale hned stihnou všechny odsoudit, jen proto, že přece všichni dobře ví, že úředník a veřejná správa jsou zlí a špatní...  Vyděšené maminky jejichž dítě má jet na Trúbu a ona prý Trúba nebude...  

Petice "Vašich rytířů" (proč se za ně skrýváte?) asi dle Vás otevřela diskuzi a umožnila odsunout rekonstrukci. Dle mého názoru rozjitřila emoce (často negativní) a prohloubila bariéry. Pokud v podstatě nechcete pokračovat v provozování, pak asi chápu, že jste se pustil do tohoto "boje".

Myslím - alespoň jsem zatím o tom nic neslyšel - že Vám nikdo neupírá zásluhy na rozvoji hradu. Je pravda, že chata dr. Hrsty za Vašeho působení ožila a změna o proti předchozímu provozovateli Trúby byla  zejména v prvních letech markantní. Proto mi pořád nejde do hlavy, proč Vy a město jste v rámci projektu rekonstrukce útulny nekomunikovali, nespolupracovali, nejednali v souladu.  Zájem na rekonstrukci mají obě strany, zájem na provozu Trúby mají obě strany,  Vy jste na katastrofální stav prý upozorňoval a žádal město o nápravu, město požádalo o dotaci, tak proč je takový problém dohodnout i tu rekonstrukci bez omezení přístupu na Trúbu? 

Asi mi napíšete, že za to může město. Ale jak to bývá i v manželských a partnerských vztazích a sporech, nikdy není viník jenom jeden. Na rozdíl od jiných si Vás ani město netroufnu hodnotit. Spíše se zeptám, jelikož neznám přesný stav Jaroňkovy útulny, je vůbec způsobilá bezpečné přečkat sezónu? Co když se něco zřítí, na někoho něco spadne, nedej bože třeba vyhoří tak jako Libušín? Nic takového Trúbě nepřeji, jen pokud by se to stalo, kdo by byl oním viníkem? 

Pravděpodobně opět město, které by bylo obviněno, že nechalo stav útulny dojít do takového stavu... Tak jen budu doufat, že stav ještě není tak špatný a že budete schopen společně s městem najít způsob, jak co nejdříve dostat Jaroňkovu útulnu do stavu, kdy i kvůli ní sem budou jezdit turisté, a přitom neomezit provoz samotné Trúby. Díky Vám i městu.

P. S.: Omlouvám se, že se nepodepíšu. Není to kvůli tomu, že bych se bál hájit svůj názor, ale kvůli tomu jakým malým městem Štramberk je. Lidé by se neměli hádat, ale spolupracovat... a diskuze by měly stmelovat, ne rozdělovat.

Trubač

#67

2014-04-15 14:09

Pane Harabiši, trochu Vám závidím a trochu Vás lituji. Závidím Vám, že ať teď udělá město cokoliv, Vy jste vítěz. Vzal jste si armádu Blanických rytířů, naprosto neznalých místních poměrů a dosáhnete toho, že ještě poslední sezónu si pěkně namastíte kapsu, po Vás potopa. Závidím vaši drzost žádat někoho o opravu a když se to povede, tak ho veřejně zesměšnit. Závidím Vám hloupé kolegy podnikatele, kteří namísto toho, aby byli rádi, že jim vypadne konkurent na suvenýry, nechají se oblbnout demagogií. Závidím Vám, že jste zároveň ředitel Valašského království, Štramberské Trúby i Rytířů i majitel s.ro., takže na rozdíl od města se s nikým nemusíte radit a rozhodnete si o všem sám.
Zároveň Vás lituji. Člověk, který je v nájmu a neustále veřejně uráží majitele, nemůže být dobrým člověkem. Komunikace není jen o tom, že já mám svoji pravdu a přes ni nejede vlak, komunikace je právě o komunikaci. na městě na rozdíl od vašeho podniku či Rytířů nevznikají zásadní rozhodnutí ze dne na den, ale jedná se o nich dlouhé týdny a měsíce a na rozdíl od Vás se musí jednat veřejně. Kde jste byl, když město 2 roky projednávalo veřejně parkování v centru? Sám jste se přiznal, že žádáte po městu již tři roky opravu Jaroňkovy a když se jim na to podaří sehnat dotace, alibisticky tvrdíte, že jste o ničem nevěděl (já nic já muzikant). Jak si vůbec osobujete právo jednat za zády města s firmou z veřejné zakázky města? Na obnovu zchátralého objektu jste mohl nalákat mládež a turisty a za pochodu jim ukazovat, jak se rekonstruuje historická památka. a pak se spolu s majitelem honosit, jak se skví novotou. Z celého Vašeho vyjádření mi smrdí prachy. Tvrdíte, že Vám město nedává ani Kč na provoz a kdo si to z majetku města dělá byznys? Chcete tvrdit, že kdyby zavřeli věž, tak vás uživí Jarońkova chata? A ještě je mi líto, že neumíte počítat. Město tvrdí, že oprava bude trvat 6 měsíců + 3 týdny archeologický výzkum. Vy blafujete, že stačí začít 1.9.. To budete dělat venkovní omítky mezi vánoci?
V neposlední řadě Vám jde jen a jen o peníze: v médiích se objevila informace, že chcete tučné kompenzace, odškodné, náhradu zisku a na jiném místě uvádíte, že provozování areálu je ztrátové. Neoblbujte lidi. Tak jste se soudil i s valašským králem Bolkem Polívkou a odešel z jiných míst v regionu, kde Vám pšenka už nekvetla. Stejně odejdete i ze Štramberka.
Ale vše dobře dopadne. Trúba bude letos přístupná celou sezonu, Vy se napakujete a k 31.3.2015 skončíte. Město díky Vám přijde o pracně vydřené dotace, které jste svou natvrdlostí a neochotou jednat, zmařil.
A teď ukamenujte proroka. Vím, že Váš fanklub mě teď umlčí. Ale já vím, že kdybych napsal petici, kdo je pro neobnovení Libušína, bylo by to stejně jednoznačné a hloupé jako Vaše lživá a hysterická petice.

Nepřihlášený uživatel

#68 Re:

2014-04-15 18:07

#67: Trubač -

Vazeny a mily neznamy proroku, -je mi Vas velmi lito. To, co jste tu pisemne predvedl, je opravdu pouze k politovani, na to se snad neda ani jinak reagovat. Posilam Vam virtualni obejmuti, neb mi z Vaseho prispevku pripada, ze jej velmi potrebujete.

Lenka Whiteova

Tomáš Harabiš

#69 Re:

2014-04-15 22:43

#67: Trubač -

Vážený pane "Trubači",

z vašeho komentáře je zřejmé, že vás celá věc zasáhla osobně. Tuším dokonce kdo asi jste... To vám nicméně nedává žádné právo urážet stovky lidí, kteří mají svůj názor pod který se na rozdíl od vás nebojí podepsat. Narozdíl od Vás, který se bojíte... Nebo v tom lepším případě stydíte, protože opravdu máte za co... Velice dobře znám váš typ lidí, který se souhrou okolností dostal do funkce, všechno ví a všechno zná a my všichni jsme jen hlupáci, kteří sotva umí číst, nemají vlastní názor a potřebují Vás abyte jim řekl co mají dělat, co je správné a co ne... To jste si ale spletl dobu pane... a lidi pane... Těch téměř tisíc podpisů, k tak specifické petici, za necelý týden pane "Trubači", jsou z velké části lidé, které známe nejen podle jména, ale známe je i osobně z jejich vztahu k hradu Štramberku... Jsou to lidé všech profesí, všech povah, lidé, kteří mají svůj názor a nebojí se ho vyjádřit a podepsat se pod to co si myslí... Z obsahu vašich "zvratků" je mi jasné, že vás žádné racionální argumenty nezajímají a že jste se jen potřeboval "vyblít...". Doufám, že je vám líp...


Nepřihlášený uživatel

#70

2014-04-16 08:23

Já teda nevím, kdo pan Trubač je, ale jeho komentář mě tedy velice zamrzel. Přesný a ukázkový příklad klasické české povahy. Závist, představa neskutečných zisků, arogance. Podle toho to vypadá, že si VK a pan Harabiš a celý jeho tým, asi celé ty roky hověl s nohama na stole a někde ve sklepích a rýpají se tam v nose.No, tak město pravděpodobně má a bude mít co chtělo, jestli VK skončí společně s nájemní smlouvou v roce 2015 ( upřímně se nedivím, taková práce nemá smysl) a pan Trubač, když tomu tak skvěle rozumí může jít úřadovat na hrad a může to všem těm hloupým štramberským podnikatelům, turistům, občanům ukázat , jak se správně podniká a správcuje na hradě Štramberk.

Nepřihlášený uživatel

#71

2014-04-16 20:48

Na rovinu, podepsal jsem tu petici ale neznám detaile. Nejsem stavební inženýr, tak nevím kdy je nejvhodnější roční doba na opravu Hradu. Avšak obavám se že v vašem případu jde jen o "politiku" :( Třeba se mýlím ale každopádně držím palce! Zdraví Trniman, bogatyr z rodu Rusu.

Nepřihlášený uživatel

#72

2014-04-17 10:48

Oprava v době sezóny.. co na to říct??

Nepřihlášený uživatel

#73

2014-04-18 05:38

Myslím si že je to neuvážené jednání ze strany města,by byla Trůba přes celé léto uzavřena.Opravdu stačí uzavřít Trůbu od 1.9.2014 a udělat venkovní práce a později se přestěhovat dovnitř.Jestli na toto město nepřistoupí potom nezbývá než říci že ve Štramberku mají nejenom jednu Trůbu ale více nejenom ve vedení města ale také v zastupitelstvu.Oldřich Kutáč koliba nad Vlčinou Trojanovice 691

Nepřihlášený uživatel

#74

2014-04-18 07:48

Jen malý postřeh, víte, že všichni reagujeme na základě informací ze strany VK, "rytířů" - tedy T. Harabiše? Viděl jsme jen jedno vyjádření do starosty a ten dopis, co přišel do datové schránky. Ale všechny další informace už jsou pouze a jen ze strany TH. V jeho interpretaci, z jeho pohledu. A co je zvláštní, už několik dnů je publikováno - i samotným VK - že Trúba bude přes sezónu otevřena, ale lidé se pořád vyjadřují, jako by to stále hrozilo, jestli to město myslí vážně a co je to za lumpárna. A není to z jejich strany hodnocení situace, která hrozila, ale reakce na základě několika hesle, které si přečetli bez kontextu. I to mě utvrzuje v tom, jak málo se o tom celém problémů ví a jen se dá na emoce.

Nepřihlášený uživatel

#75

2014-04-18 07:51

Prosím, přátelé, máte-li opravdu rádi slavnou štramberskou věž, nazývejte ji Trúba, ne Trůba. Není totiž trůba jako trúba a jen trůba píše o veži Trůba. :-)