Petice Gymnázia Ostrov

ABC

/ #67 Re:

2013-12-03 16:55

#64: Nick -

Gymnázium v Ostrově mělo vždy dobrý zvuk a maturita na něm rozhodně nikdy nebyla pouze formální záležitostí!  Znalosti absolventů gymnázií jsou zpravidla mnohem větší, než maturantů na různých typech odborných učilišť.

(A to neberte jako útok proti učilištím - je to logické - počet všech hodin, tedy hodin jazyků, matematiky a dalších předmětů, z nichž lze maturovat,  je na gymnáziu mnohem vyšší než na učilištích, kde jsou obsahem výuky i odborné předměty a nutné praxe. Takže maturanti gymnázií MUSÍ být na maturitu připraveni lépe, než učňové...)

Ostrovské gymnázium JE výběrovou školou - počet uchazečů o studium  VŽDY přesahoval počet přijímaných studentů, zvláště velký zájem  je pak právě o absolvování  osmiletého studia, tedy o přijetí do obou prim. Odmítnutí žáci  se pak někdy na gymnázium přeci jen dostávají po deváté třídě, ale většinou je vidět velký rozdíl mezi "prváky" a "kvintány" v jejich znalostech a přístupu ke studiu.

A to, že v případě ostrovského gymnázia  jde o výběrovou školu, dokazují také mimořádné výsledky talentovaných studentů ve vědomostních soutěžích na všech úrovních - okresních, krajských, celostátních a dokonce i mezinárodních!

Gymnázium letos v říjnu oslavilo 60 let, čili dostává od kraje opravdu "pěkný" dárek ke svému jubileu... Rušit u tak kvalitní školy jednu z prim znamená připravit v budoucnu mnohé další talenty z Ostrova a okolí  o šanci na lepší a náročnější úroveň vzdělání.

Proto prosím  krajské radní: NEDĚLEJTE TO!!!