Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

Dan

/ #248 Jak musi byt vybaveno vozidlo. Zdroj MD

2013-05-09 17:07

Pozor dnes jsem zaslechl, ze na 15.5. chysta MP delat kontroly hlavne smluvnich prepravcu!!

Toto je na strankach MD:

Jak musí být od 1. 5. 2013 označeno a vybaveno vozidlo taxislužby?
Zákon rozlišuje dva typy vozidel taxislužby. „Klasické“ vozidlo taxislužby, jak jej známe, a pak vozidlo taxislužby, kterým budou poskytovány pouze a výhradně přepravy na základě předchozích uzavřených písemných smluv (nazvěme je vozidlo „smluvní“ taxislužby).

Klasické vozidlo taxislužby musí být označeno žlutou střešní svítilnou s nápisem TAXI, obchodním jménem a ceníkem. Vozidlo smluvní taxislužby naopak nesmí být označeno nijak, resp. takovým způsobem, kterým by v silničním provozu mohl vzbudit dojem, že se jedná o vozidlo taxislužby.

Klasické vozidlo taxislužby musí být vybaveno taxametrem, knihou taxametru, výpisem ze živnostenského rejstříku, aktuálním výpisem z evidence vozidel taxislužby a záznamy o přepravách a písemnými smlouvami o přepravách z právě probíhajícího dne, řidič musí ve vozidle vystavit svůj průkaz řidiče taxislužby. Vozidlo smluvní taxislužby musí být vybaveno výpisem ze živnostenského rejstříku, aktuálním výpisem z evidence vozidel taxislužby a písemnými smlouvami o přepravách v právě probíhajícím dni, řidič musí ve vozidle vystavit svůj průkaz řidiče taxislužby. Rozdíl je tedy ve vybavení taxametrem, knihou taxametru a záznamy o přepravě.