Proti Transformaci příležitostné osobní dopravy na taxislužbu

TB
Nepřihlášený uživatel

/ #237 Re: Vyhláška 23/1998

2013-05-05 06:58

#232: Dan - Vyhláška 23/1998 

 Důležité je získat do 25.5. 2013 1000 podpisů, viz níže - překopírováno z webu magistrátu

Na těchto stránkách se zobrazují právě připravované návrhy. Máte možnost snadno připomínkovat tyto návrhy, případně k připomínkám připojovat své podpisy a tím s nimi vyjádřit svůj souhlas.

Připojí-li se do dne ukončení připomínkování (datum uvedené u návrhu právního předpisu) k připomínce nejméně 1000 osob, bude relevanci připomínky vyhodnocovat zpracovatel právního předpisu (nejčastěji některý z odborů MHMP nebo Městská policie)

Vzhledem k tomu, že připomínky se mají týkat návrhu vyhlášky, která se týká pouze znalostí. Po právní stránce asi akceptovatelný nebude  celý obsah této petice, neboť řada bodů se netýká projednávané vyhlášky . 

Pouze bude nutno se zaměřit na jeden dílčí problém. T.j. minimální požadavek, aby řidiči, nemuseli nesmyslně dělat zkoušky z taxametru, pokud jejich vozidlo bude bez taxametru. Maximální požadavek - vyloučit řidiče jezdící pouze na základě předem uzavřené smlouvy z povinnosti zkoušky z místopisu skládat, neboť jezdí své stálé trasy nebo mají možnost si trasu zakázky připravit pdle podkladů v objednávce. Tedy tato vyhláška by se na ně vůbec nevztahovala, a řidiči by byly pouze evidováni.

Dále je tam jěště návrh o cenách - maximální ceny neplatí pro smluvní přepravu