Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...
Včera jsme se byli projít ohroženou alejí. Bylo tam překrásně, teď když se stromy honosí pestrobarevným hávem. Zdá se, že stromy nejsou nemocné a že jsou v bezva kondici. Jen jsme si všimli, že se správce už poměrně dlouho o stromy nestará. Zřejmě je to finančně "nákladné" a tak, když by se stromy pokácely, by se ušetřilo dvakrát - za údržbu a pak ty extra příjmy za dřevo... do čí pokladny??? Stejně za nějaký čas ti "zodpovědní" zmizí ze scény a vlastně jsou díky nevyhovující legislativě zcela nepostižitelní!
Přiznám se, že nás také udivilo, že se "mapují" jen některé stromy, povětšinou ty nejvíce vzrostlé, a že se ostatní stromy zřejmě ani snad mapovat nebudou.... Šipka na kmeni přesně udává, od kterého místa se bude "mapovat"! Nebo snad kácet, až utichnou protesty a celá akce se dostane z povědomí???
Osobně nevěříme z těch všech výmluv ani slovo!!! Je známých dost příkladů, kdy se na kmeni stromu objevilo svítivé označení, a netrvalo dlouho a strom zmizel ze světa. Tak se to děje dnes a denně s jednotlivými stromy - např. nedaleko hospody U letců na Pouchově zařvaly dva krásné staleté stromy. Důvod??? A možná si toho ani moc lidí nevšimlo...
Proboha, lidi, snad si nenecháme zničit celou alej, která je spojena s dětstvím mnohých z nás a s budoucností našich dětí!!! Nenechme si ničit zeleň, která je tak typická pro naše město!!! Díky moc za petici a díky moc za podpisy všech nelhostejných Hradečáků!!!
měli zachovávat,protože nám vytváří zdravý vzduch
a krásu přírody a bez stromů by zde pomalu a jistě
život zanikal.Zdravé a staré stromy jsou naším
živým pokladem a proto si jich važme!!!
Jsem proti kácení stromů vždyť jak dlouho trvá než takový strom vyroste když se vysadí nový.Bylo by tam na dlouhou dobu prázdno a nevypadalo by to zrovna hezký takové holé místo.Zeleně té není nikdy dost a když jsou stromy zdravé tak nevím proč se tedy Povodí Labe rozhodlo k takové akci a jsem tady rozhodně proti.
S přátelským pozdravem a podporou
Zita Kazdová
Újezdský STROM o.s.
www.ujezdskystrom.info
Josef Šotola
Lidé bojují s listem na srdci za stoletou alej. U Orlice se zatím nekácí
q POKUD NECHCETE NEKONTROLOVATELNÝ TISK PENĚZ a ZNEHODNOCENÍ VEŠKERÝCH VAŠICH ÚSPOR
JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola
JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola
Aktuální informace Povodí Labe s.p.
http://www.pla.cz/planet/webportal/internet/cs/dokumenty/aktualni-informace-k-problematice-brehovych-porostu-v-hradci-kralove_3024.html
PS: Děkuji Martinovi za informaci
Re:
U nás bojujeme také s radnicí, včera pokáceli 49 stromů v centru města, podobných, jako tyto.
Re: Aktuální informace Povodí Labe s.p.
#494: Jaroslav Hamáček - Aktuální informace Povodí Labe s.p.
Mají to moc hezky napsané... Jen by mě zajímalo, jak se PLA jako vlastník DOSUD staral o dotčené porosty, když mají přehustěné koruny, otevřené dutiny, větevní vidlice, nákazy dřevokazy a čím vším nás ještě strašejí. Je to klasický přístup známý od vlastníků nepohodlných budov (jako příklad Kyselka): nechat zchátrat, a pak strhnout z havarijních důvodů. Kocourkov, Absurdistán a výsměch občanům.
Re: Re: Aktuální informace Povodí Labe s.p.
#497: David Havlíček - Re: Aktuální informace Povodí Labe s.p.
Děkuji a sdílím, Váš názor. Důležité, ale podle mne je, že oni nejsou vlastníky. Vlastníky jsme my všichni a oni jsou placeni z našich daní za to jak se nám o to starají. Bohužel i jejich zřizovatel Ministerstvo zemědělství má asi důležitější záležitosti (boj o koryta) než se na to přijet podívat a učinit další personální zásahy. Prostě se to nevymyká současnému standartu naší země. Lži, polopravdy, neschopnost a všude podivné politicko majetnické vazby za účelem vlastního prospěchu na úkor ostatních...
Re: Re: Re: Aktuální informace Povodí Labe s.p.
#498: Jaroslav Hamáček - Re: Re: Aktuální informace Povodí Labe s.p.
Jistě, máte pravdu, měl jsem správně napsat správci. Děkuji.
| This discussion has been closed. |