Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...
Re:
Jsou prý pro nás a náš majetek nebezpečné...mohli by způsobit škodu a při mimořádných událostech (povodeň) způsobit protržení hráze???...asi se to už stalo, ale vykácet vše preventivně, to by znamenalo, že už nejsme schopni nést přirozená rizika života v blízkosti přírody, kterou jsme už poměrně zdevastovali a tu chvíli tady jako lidstvo nemáme co dělat...
Přísloví
"Stromy nám nejsou darovány našimi předky, ale svěřeny našimi dětmi"
Jsem přesvědčený ze zkušeností z podobných situací, že existuje řešení, kdy by stromy nemusely být poraženy! Patrně jde o nějakou úpravu hráze, kterou má Povodí Labe na starosti...Řešení bez kácení je obvykle nákladnější varianta než s kácením. Tato alej je nádherná a neobyčejně užitečná-potvrdí všichni, kdo to zde znají. Věřím, že si to odpovědní pracovníci Povodí uvědomí...Nemluvím už vůbec o tom, že jeden z javorů byl v minulosti oceněn jako "Strom roku"!
Re:
A má strom roku také smrtelnou oranžovou tečku? Nevím, který to je. Děkuji za info.
Re: Re:
nevím, jestli naznačenou tečku jako znamení kácení má právě tento strom- je to velký javor hned první v řadě na hrázi od mostu na okruhu - na straně hned u tenisových kurtů (nebo taky u Bejčáku)....Prosím, pošlete mi odkaz, kde by byla zamýšlená úprava stromořadí-jak má v plánu Povodí.......... díky I.T.
Re: Re: Re:
To je to co zatím není. Povodí se tím veřejně zřejmě chlubit nechce. Pokud mi pošlete email na [email protected] přepošlu Vám jejich vyjádření pro www.ceskapozice.cz. Jinak kromě této petice běží i další aktivity a to hlavně v režii MM HK odbor životního prostředí, správa CHKO Orlické hory, zastupitelé města za ZPH, Arnika, ČIŽP a další...
Re: Re:
údaje: 1. Kdo rozhodl o vykácení 108 let starých alejí u Orlice na obou jejích březích, které tam byly převážně vysazeny po povodních 1905 ke zpevnění hrázek na obou březích Orlice. 2. Na základě jakých posudků bylo toto rozhodnutí vydáno? Pokud pouze na expertíze jedné firmy, požaduji nezávislé přešetření odborníky - dendrology z jiných institucí a informování široké veřejnosti (Radnice, Východočeský deník, nejlépe TV). Tento návrh vyplývá z názoru, že situaci lze řešit i jinak, např. vykácením nemocných stromů (ne všech!), resp. prořezáním s odstraněním nebezpečných větví. Nakonec subjektivní názor: nedovedu si Orlici přestavit bez jejích krásných alejí. Na závěr: za rozhodující požaduji transparentnost řešení daného problému a diskusi s občany, tak, jak to ve skutečné demokracii má být. Přeji vítězství lidskému rozumu a pokoře k přírodě. Prof. MUDr. Radomír Hrdina, CSc.
This comment has been removed by the author of the petition.
This comment has been removed by the author of the petition.
Re: ředitel Povodí Labe
Díky za informaci. Bohužel Váš příspěvek jsem v tuto chvíli nucen vymazat, protože bychom rádi dosáhli změny postoje PLa a zachránili spousty stromů. Řešení těchto systémových nešvarů nechme na policii, soudech a možná ještě politicích nebo snad už referendech :-).
Re:
Arniku jsem kontaktoval v podstatě jako první 19.9.2013 a přes jejich webový formulář jsem podal podnět na ČIŽP - podezření ze záměru poškozování životního prostředí. Arnika mi poskytla informace právního charakteru...po zaslání podrobností z jednání zainteresovaných stran v Hradci Králové mám poslední informaci, že interně řeší jakým způsobem se k tomu mediálně postaví...:-( (Arnika má bezkonkurenční veřejně dostupnou batabázi škodlivin - doporučuji)
Nejlepší zkušenost mám doposud v této věci s Ing. AdamemZárubou zastupitelem HK za ZPH, který byl v dosavadním průběhu vždy o krok před námi a s přístupem odboru životního prostředí MM HK + správou CHKO Orlické hory (Agentura ochrany přírody a krajiny ČR)...rozpohybovat média v takového "malichernosti" my připadá jako nadlidský výkon...ono je to ve chvíli dokud ty stromy stojí asi špatně uchopitelné :-(
Re:
Třeba prachy za ten "odpadní" materiál. Jojo ... za vším hledej prachy :-)
Re:
Hezký den,
a děkujeme za Váš podpis. Rád bych udržel veškerou podporu skrz tuto petici bez magického působení. Nepovažuji ho za dostatečně dlouhodobé. Zdržte se prosím jakékoliv podpory tohoto typu v této aktivitě.
Děkuji
| This discussion has been closed. |