PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!


Nepřihlášený uživatel

#551 Re: Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

2013-03-16 19:47

#549: Michal Strejt - Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

Každému je jasné, že pravidla se nedodržovala a nekontrolovalo se nic....až jeden doktor, zatažený do smrti děvčat v Lopeníku, nemohl mlčet, protože by to sám pořádně odskákal....no a začalo se konat.

16. března 2013 10:13

Policie opět otevřela případ tragické nehody jezdce Václava Kopáčka, který loni při Barum Rally vjel do diváků a jednoho zabil. Důvodem je stížnost pozůstalých i kauza falšování lékařských karet závodníků.

Václav Kopáček za volantem svého vozu při loňské Rally Šumava.| foto: Rostislav Kutěj

Pětadvacetiletý jezdecký talent Václav Kopáček se loňskou Barum Rally řítil mezi Halenkovicemi a Žlutavou rychlostí 160 kilometrů za hodinu. Na nepříliš obtížném úseku subaru vyletělo z trati a po několika přemetech skončilo v divácké zóně plné lidí.

Na místě zůstal čtyřiapadesátiletý muž ze Semilska ve vážném stavu. Za pár minut zemřel.

Tragédii, po níž za několik měsíců přišlo ještě větší neštěstí při závodech v Lopeníku, kde auto zabilo čtyři dívky, vyšetřovala policie. Zkoumala technický stav vozu, ale i to, zda diváci stáli tam, kde měli.

Výsledek vyšetřování zněl jasně: trestný čin se nestal, případ se odkládá. To se ovšem nelíbilo pozůstalým muže, který přišel o život. Proti odložení kauzy podali stížnost a uspěli.

Případ byl znovu otevřen

Žalobce rozhodl o znovuotevření případu. "Na pokyn okresního státního zástupce tragédii opět vyšetřujeme," potvrdil zlínský policejní mluvčí Petr Jaroš.
K tomu, že se kriminalisté do případu zase pustili, přispěla vzápětí další věc: Kopáček je jedním ze šesti tuzemských jezdců, kteří falšovali lékařské karty, jež k účasti na závodech potřebují. Otazník proto visí i nad platností jeho licence.

"Prověřujeme platnost licencí i lékařských potvrzení," ujistil Jaroš. Paradoxem je, že podezřelí závodníci použili padělané razítko zlínského krajského radního Petra Nečase, který je současně hlavním lékařem Barum Rally. "Václav Kopáček je z Plzeňska a u mě v ordinaci nikdy nebyl," reagoval Nečas.

Policie proto bude zjišťovat (byť zpětně jen obtížně) i to, zda byl loni Kopáček zdravotně natolik fit, aby mohl sednout do závodního auta, jež se ve vysoké rychlosti může stát smrtícím nástrojem.

Jisté je teď jedno: diváci stáli v bezpečnostní zóně. To jinými slovy znamená, že pořadatelé nic nezanedbali. Federace automobilového sportu už jednou rozhodla o potrestání hříšníků, disciplinární řízení si ovšem zkraje příštího týdne zopakuje. Výkonný výbor federace totiž dospěl k tomu, že předseda disciplinární komise byl podjatý.

Kopáček stejně jako další tři jezdci převážně z Plzeňska původně vyvázli jen s podmínečným zákazem závodění na 9 měsíců. Petr Picek, který údajně zajistil padělky pro kolegy, nesměl závodit rok, Michal Večerka devět měsíců. Podle Nečase se podvody s lékařskými kartami děly ve velkém. Přitom prohlídka stojí jen 800 korun, což je pro účastníky motoristického sportu, v němž se točí miliony korun, doslova pakatel.

"Zřejmě šlo o jejich pohodlnost. Nechtělo se jim objednávat a pak strávit hodinu a půl na prohlídce," uvažuje Nečas.

Policie nadále řeší také listopadovou tragickou havárii Rally Show Uherský Brod v Lopeníku. mitsubishi posádky Michaela a Josefa Bartončíkových za horizontem vyletělo z trati, trefilo betonový sloup a smetlo několik lidí. Čtyři dívky ve věku 7 až 19 let zahynuly, další tři lidé byli těžce zraněni.

"Jsme ve fázi získávání znaleckých posudků, vyšetřování pokračuje," podotkl Jaroš. Sourozenci Bartončíkovi zareagovali tak, že přestali závodit. Vinu však necítí.

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/policie-znovu-resi-tragickou-smrt-pri-rally-kvuli-pozustalym-pbu-/krimi.aspx?c=A130316_101154_zlin-zpravy_vem

 

Laskaviec

#552

2013-03-16 20:12

Tohle je zase jen pokus někoho o zviditelnění se a vytřískání z nehody nějaké peníze. Copak zdravotní stav pana Kopáčka stál za tou nehodou? Byl to dokonce na nějakém závodě ve Slovinsku reprezentant ČR. Těžko by reprezentant mohl falšovat zdravotní prohlídku. To, jestli to udělal letos, když po tom neoprávněném honu na něj mohl být psychicky dole nemáte právo podle informací z neoficiálních zdrojů posuzovat. Takže pokud nemáte oficiální zprávu tak laskavě mlčte! On pokud vím vylezl z havarovaného auta dával první pomoc a všechno organizoval do příjezdu záchranářů. A milý pane Srale, přiblblejší komentář než je ten váš jsem ještě nečet.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-03-17 00:33


Michal Strejt

#554 Re: Re: Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

2013-03-17 10:51

#551: - Re: Tady vidíte, že se kontroluje a že není možné, aby jel někdo, kdo nedodrží jasná pravidla!

Že nedodržovala? Nebuď k smíchu. Kdyby se nekontrolovalo, asi by se po té razii odhalilo více než jenom 6 lidí z více než tří set registrovaných jezdců a spolujezdců rally v ČR. Kdyby se totiž nekontrolovalo, určitě by si dovolilo podvádět mnohem víc lidí. Navíc, jestli těch 6 jezdců něco zfalšovalo, bylo to na rok 2013 a ne 2012. Tak nevím, proč tady vytahujete nehodu Václava Kopáčka.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-04-13 20:12



Nepřihlášený uživatel

#556

2013-04-17 12:13

Pravdu o neštěstí v Lopeníku konečně zveřejnila i TV.


http://www.youtube.com/watch?v=ZZMM8JJNPRM

Tak už chápete, že jste obyčejný histerky a podlehli jste žvástům z Novy a Blesku?


Nepřihlášený uživatel

#557 Re:

2013-05-07 06:06

#556: -

A kdypak vy pochopíte, že kdyby se tam rallye - zábava pro pár jedinců - nekonala, děvčata by žila.


Nepřihlášený uživatel

#558 Re: Re:

2013-05-07 11:49

#557: - Re:

A kdypak pochopíte, že nikdo nemohl dopředu vědět, že zrovna na okraji Lopeníku bydlí děvčata a jejich kamarád se zápornou hodnotou IQ

Busta Rhymes

#559 Proč se Češi nedokáží smířit pár hodin za rok s něčím, co se jim nelíbí?

2013-05-07 18:54

Kdyby neexistovaly půjčovny člunů, neutopili by se nedávno na řece 2 muži a jejich dítě. Kdyby nebyl maraton v Bostnu, nestalo by se takové neštěstí. Kdyby nebyly vlakové přejezdy, nebylo by tolik mrtvých. Kdyby nebyly auta, nebylo by tolik dopravních nehod. A kdyby Češi nebyli blbci, jeden den za rok by stáhli ocas a rally v jejich obci vydrželi. Běžně to tak v každém státu světa jde, ale Češi se cítí jako nějací nadlidi a tak budou zakazovat všechno to, oč nemají zrovna oni zájem. Kdo si vůbec myslíte, že jste, že budete zakazovat něco, co se nelíbí zrovna vám. Mně se taky nelíbí seriály na TV Nova a hlavně jejich zpravodajství a zakazuju je? Nezakazuju! Najdu si něco jiného na práci a maximálně si zanadávám pro sebe, že mám 20 TV kanálů a na všech dávají houno.


Nepřihlášený uživatel

#560

2013-05-09 05:39

TV Nova, člun na vodě, auto na přejezdu.....to všechno jsou svobodná rozhodnutí jednotlivců, mohli vypnout, nejet, nejet....rallye v obcích je pro stovky obyvatel akce nedobrovolná, na veřejných komunikacích, na soukromých pozemcích, omezující svobodu obyvatel obce, jejich právo na volný pohyb.
Obyvatelé jsou nuceni - jak píšete vydržet - smrad, řev, omezování, rozbité cesty, prach, cizí lidi na svých pozemcích, nemohou dojet kam chtějí, pracovat jak a kde chtějí .......no a jako poslední kapku musí vydržet i pár mrtvol svých známých a blízkých - a ve jménu čeho?? - pouze něčí zábavy, zábavy lidí, kteří neumí nic jiného, jen se dívat. Proto tyto akce připadají "omezeným čechům - blbcům" tak zbytečné.
Určitě se dá snáze vydržet bez rallye než s ní.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-09 09:22


Busta Rhymes

#562 Re: Sobecký Čech

2013-05-09 10:54

#560: -

Jen tak mimochodem, na rally nikdy nezemřel ani nebyl zraněn náhodný divák. Vždy se jednalo o dobrovolného přihlížejícího! Praha - diváci z Polska. Štramberk - místní, kteří šli dobrovolně na závody a postavili se za skok. Barum rally Zlín - divák ze Semilska, což je v Krkonoších, tzn. na úplně opačné straně republiky než Zlín. Uherský Brod - čtyři prakticky traťové komisařky, které chtěly hlídat diváky aby nevstupovali do nebezpečných prostor (byly proškoleny a pochopitelně to musely podepsat) a nakonec udělaly takovou pitomost.

O trase rally se dlouhodobě před závodem jedná. Schvaluje ji kraj, okres, obecní zastupitelstvo, majitelé soukromých silnic a pokud někdo nesouhlasí, vede se trať jinudy. Smradu si určitě nevšimnete, protože závodní automobil na rally je pro okolí mnohem méně škodlivý než civilní Felicie. Řev není problém pár hodin za rok vydržet. Mně postavili 2 km od baráku rychlostní silnici a to je teprve řev a né pár hodin jeden den za rok, ale každý den a každou noc. Myslíte, že se mě někdo na něco ptal? Neptal! Rally vás omezí max. na šest hodin za rok a to ještě minimálně, protože vyjít z domu a odejít na vycházku vám nikdo bránit nebude. Do práce se jezdí nejčastěji ráno, takže není problém neodjet do půl deváté než se na šest hodin uzavře cesta. Cesty organizátor závodu opravuje (pokud si to obec, majitel soukromé cesty vyžádá) a bylo opraveno od organizátora rally mnoho úseků na které by obce neměly nikdy peníze. Cizí lidi vám na pozemek nepolezou pokud jej máte oplocený. Pokud ne, nemůže nikdo (ani místní) čuchat, že ta zarostlá louka patří zrovna vám. Fanoušci rally jsou považováni za jedny z nejslušnějších sportovních fanoušků. Mnoho lidí se dostane ze znečištěných měst do přírody jen kvůli rally a kraje jsou na akce tohoto typu patřičně hrdé, protože to přiláká tolik lidí (peněz pro hotely, obchodníky atd.), tak jako nic jiného a to prosím na mnoha místech i v mimosezonním období, kdy jsou tito podnikatelé na pokraji přežití.

V Bostnu jde uzavřít čtvrtina města kvůli maratonu, Londýn jde uzavřít kvůli olympiádě a několika maratonům, Francie nemá problém uzavřít silnice po celém státu (včetně velkých měst) kvůli Tour de France, to stejné jde v Itáli kvůli Giro d'Italia. V každé zemi na světě to jde i kvůli rally. Jako příklady uvedu město Liebenau ve Francii, Trier v Německu, a mnoho dalších. Mohl bych ještě pokračovat různými rally, které se nejedou jako mistrovství světa. V ČR však je problém uzavřít obyčejnou dědinu na max. 6 hodin za rok.

Nechápu, co si o sobě vlastně myslíte. Že jste víc než obyvatel Londýna, Paříže, Turína atd., že kvůli vám se bude něco zakazovat? Tam to jde bez keců vydržet, tak proč by to jako nemohlo jít v Česku?

 

Busta Rhymes

#563

2013-05-09 11:09

Ještě malý doplněk. V Monaku a Barceloně se jezdí závody Formule 1 přímo v centru těchto měst. Uzavírky tamních hlavních cest trvají celý týden.

marqui

#564 Re:

2013-05-15 09:47

#560: -

Jste tak naivní, že si myslíte, že silnice jsou rozbité kvůli rallye? Jste opravdu tak hloupý????

Ty holky, kromě té malé, si spolu s hloupým traťovým komisařem, který se tam ocicmává se svou holkou, místo aby je vyhnal, můžou samy!!!!!! JSTE, VY OMEZENCI, SCHOPNÍ PŘIJMOUT ODPOVĚDNOST SAMI ZA SEBE A ZA LIDI, ZA KTERÉ V URČITOU CHVÍLÍ ODPOVĚDNOST NESETE????????!!!!!!! Jste jen srabi, kteří své chyby hází na druhé!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#565 Re:

2013-05-16 18:53

#563: Busta Rhymes -

Jó v Monaku by chtěl žít každý...


Nepřihlášený uživatel

#566

2013-05-20 15:04

Vesnice není bezpečná závodní dráha. Obětí této nezodpovědnosti už je příliš!

Nepřihlášený uživatel

#567 Vražedná rallye

2013-05-20 15:09

Ať si závoděníchtiví pánové pronajmou třeba 20 hektarů lesa a tam se vyřádějí, a třeba pozabíjejí. Já si také, chci-li zahrádkařit musel parcelu pronajmout od města za nemalé peníze!
Busta Rhymes

#568 Re: Vražedná rallye

2013-05-20 15:47

#567: - Vražedná rallye

Víš znalče, ono to dřív bývalo často mimo vesnice (ale ve vesnicích taky a nevadilo to), ale ochránci a vojáci to zakázali, takže se rally musely přesunout jinam. Ve světě ale není nejmenší problém uzavřít dědinu (i města, viz. napsáno o pár příspěvků dříve), tak nevím proč by to nemohlo jít i u nás. Jeden den za rok to není nejmenší problém vydržet a po víkendu většinou už ani nepoznáš, že nějaký závod proběhl. Je to jen o vzájemné toleranci, která vám však (jako většině Čechů) chybí.


Nepřihlášený uživatel

#569 Re: Re: Vražedná rallye

2013-05-22 19:28

#568: Busta Rhymes - Re: Vražedná rallye

Víš, neznalče, jakákoliv tolerance končí tam kde jde o lidské životy! Proč myslíš, že je ve vesnicích (i městech) předepsaná padesátka? Protože tam žijí lidé! Jestliže zákonodárce usoudil, že  vyšší rychlost ohrožuje obyvatele, tak tam zákonem snížil rychlost i kdyby šlo o ekonomicky i jinak zdůvodněnou rychlejší dopravu. Proč by toto omezení nemělo platit kvůli něčí zábavě?! Jezděte si rally přes uzavřené obce, ale dodržujte tam předepsanou rychlost!!!   Takže ochránci vás vyhnali z lesů protože jste stresovali (a zabíjeli) zvěř a vojáci  ze svých újezdů. Chápu to správně? Čili lesní zvěř požívá větší ochrany než člověk!

"...není nejmenší problém vydržet a po víkendu většinou už ani nepoznáš, že nějaký závod proběhl." Vykládej to  rodinám po zavražděných dětech, chytráku! Celý život s tím musí žít, že jim nějakej nezodpovědnej grázl beztrestně zabil dítě! Můžeš tohle pochopit? Vím, nemůžeš, protože  tvůj zabijácký koníček je ti nade všechny možné lidské oběti!

Busta Rhymes

#570 Re: Re: Re: Pro znalce

2013-05-23 08:28

#569: - Re: Re: Vražedná rallye

Znalče, vidím, že tupost člověka nemá hranice. Ty cesty v horách a vojenském prostoru někomu patří a má tudíž právo (stejně jako vlastník každé jiné soukromé komunikace) říct ne! Navíc tam nesmí projíždět ani civilní vozidla bez patřičného povolení. O obecní cestě taky někdo rozhoduje, ale ty to znalče nejsi, takže pokud to kraj, okres, správa silnic nebo obec povolí, máš smůlu. Zvěř se závodem nijak zvlášť nestresuje, když je zvyklá na každodenní těžbu dřeva a s tím spojený kravál motorové pily a traktorů. Všude jinde ve světě je z obyvatel obcí u trasy závodu rally cítit nadšení z netradiční akce a jsou za to rádi. Není však chyba organizátora, že v ČR (zemi plné znalců) se nechá někdo svým nezodpovědným chováním připravit o život a zkazí tak zbytek života tolika lidem (včetně posádky vozu a organizátora závodu). Jak pozoruju tvoje přechytralé komenty, kdyby rally vedla přes tvoji obec, už bys tady asi taky nebyl. Zkus vyrazit o víkendu na rally Český Krumlov a uvidíš, jak tam budeš buzerován a jak si závod neužiješ, protože jste organizátora donutili k hysterickým opatřením připomínající spíš testování nějakých jaderných zbraní.

Pleskanec

#571

2013-05-23 13:48

Je to tak, jak se píše nade mnou v poslední větě. Do letoška to bylo většinou bez zakazování, ale jen se doporučovalo a stačila vždy rozumná domluva s pořadatelem. Přesto jste po tom, co jste uvěřili nepravdám z bulvárních TV a tisku začali proti té svobodě u trati protestovat. Melete něco o zakazování a omezování, ale tak to nebylo. Mohli jste si dělat skoro všechno kromě jízdy po trati a vystavování se zbytečnému riziku. Lidé ale potom nabrali dojmu, že si mohou u trati dělat co chtějí a dopadlo to několikrát tragicky. Takže až teprve teď se připravte na zakázané prostory, omezování svobody, poroučení a hádání se s pořadateli, kteří vás nebudou chtít nechat ani na vlastní zahradě. Můžete si za to vy protestanti sami!


Nepřihlášený uživatel

#572 Re: Re: Re: Re: Pro znalce

2013-05-25 11:49

#570: Busta Rhymes - Re: Re: Re: Pro znalce

Viděl jsi dnes trať závodu v Monte Carlu? Viděl jsi ty vysoké pevné bariéry  vymezující trať.  Ony slouží ne pro reklamu, ale pro bezpečnost diváků, víš? Proti vyletění vozů z trati mezi lidi. Tak hele: dokud pořadatelé nevybudují podobné zátarasy proti vyjetí vozů ze silnice v uzavřené obci kde žijí lidé (i domácí zvířata!) tak všichni kdo schválí takový hazard se životy lídí patří před soud jako spolupachatelé vraždy! Ať jsou to funkcionáři krajští, okresní či místní. Všichni kdo neudělali dostatečná opatření na ochranu lidí, jsou spolupachatelé. Kardinální otázka zní: stály ty holky v Lopeníku na vozovce? Nestáli. To hovado do nich vletěl daleko mimo vozovky. Takže tvoje kecy, že měly stát dále od cesty jsou na hovno.  Jestli totiž pořadatel počítá s tím, že závodník může opustit trať, tak musí tomu zabránit pevnou bariérou! A pokud ne, tak je spoluviníkem vraždy jako to hovado. Jenom ti přeju aby tě tvůj nezměrný cynizmus brzy dostihnul a potom snad poznáš cenu lidskýho života. Nazdar.


Nepřihlášený uživatel

#573 Re: Re: Re:

2013-05-25 12:09

#558: - Re: Re:

Když někdo nemohl dopředu něco podstatného vědět, tak neměl právo ten závod pustit, mudrlante. Ty holky snad měly dopředu vědět, že to hovado někde nezvládne vůz vyletí z cesty a vletí do nich? Pokud pořadatel něco neví, tak nesmí konat!

Busta Rhymes

#574 Re: Re: Re: Re: Re: Pro znalce

2013-05-27 16:32

#572: - Re: Re: Re: Re: Pro znalce

Sakra, jaktože létají letadla a mezi nebem a zemí nejsou žádné pevné zábrany? Jakto, že myslivci střílí v lese a nemají kolem místa lovu bariéry? Jakto, že chodníky jsou vedle silnice a není kolem nich vysoká zeď? Jak mohou cyklisté jezdit po stejné vozovce jako auta a nemít kolem sebe zeď? Jak je krucinál možné, že na vlakový přejezd se může dostat vozidlo ikdyž blikají čevená světla? Neměla by spadnout nějaká ocelová zábrana, kterou by neprolezla ani myš?

Může cyklista předvídat, že do něj nějaký řidič vrazí? Nemůže! Nemůže proto sedat na kolo? Může předvídat chodec u cesty, že ho může trefit auto? Nemůže! Nesmí snad proto chodit u cesty? Uvědom si anonymní znalče (pravděpodobně Vojtěchu S(r)pale), jaké hovadiny píšeš a laskavě nekecej do sportu, kterému nerozumíš. Nemusíš hnusit ostatním lidem to, co se zrovna tobě nelíbí. Děláš tady ze sebe jenom vola. Seď raději u televize a sleduj dění kolem sebe jen přes pevné překážky, ale pozor, může spadnout třeba meteorit, protože kolem planety není žádná pevná zábrana.

Ani taková pevná zábrana (jak můžeš vidět na následujících videích) tě na závodech nemusí na 100% ochránit. Navíc při takovém množství lidí nasáčkovaných na sobě není možnost útěku.  http://www.youtube.com/watch?v=lcFxOECSgiYhttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rP25IqL4Xq4

Michal

#575 Rally

2013-05-28 22:38

Vidím, že někdo tady stále mele hovadiny a nechápe mozkem. Takže na vysvětlenou.

My, fanoušci rally samozřejmě nechceme aby na závodech umírali lidé, ale nechceme takové extrémní (až hysterické) "zabezpečování" trati jako bylo teď v Českém Krumlově. Chceme jen to, co je jinde v Evropě.

Nevím podle čeho tady zakazujete rally, protože jediná tragická nehoda, která se stala v obci byla ta v Lopeníku. Jinak všichni ti lidé šli na závod z vlastní vůle a na vlastní riziko. To ovšem děvčata z Lopeníku šla taky. My nepotřebujeme, aby tady nějakej anonymní moula, kterej ví o rally prd za nás něco zakazoval.

Rally není s trochou rozumu problém vydržet. Vždyť se jede jednou do roka a celej závod i s uzavírkou cest trvá maximálně 8 hodin. Těch 8 hodin není problém být doma, není problém odjet do města třeba na nákupy, není problém závod sledovat z rozumného místa na vlastním pozemku.

Vždyť přece není nutnost zrovna v den závodu sekat trávník před barákem, okopávat zahrádku za plotem těsně u cesty, vyjíždět a vycházet na cestu během závodu a podobně úmyslně škodit a přidělávat starosti pořadatelům. Když tu práci kvůli závodu neudělám v sobotu, můžu to udělat v neděli ne? Nebo jste tady všichni tak vytížení, že je potřeba podobné věci dělat na minutu přesně se začátkem závodu?




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...