NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!


Nepřihlášený uživatel

#251

2012-02-03 18:30

...z celého srdce fandím p. Procházkové, ale obludnou vládu proradných figurek asi nepřekoná. Lidé jsou jak berani, hlavně, že mají plné kapsy....

Nepřihlášený uživatel

#252

2012-02-03 18:52

Věřím v Boha, ale církev konala a koná tak, že spousta lidí víru ztrácí. Teď se důrazně domáhá něčeho, co í ani zdaleka nepatří. Ježíš byl chudý a lidem pomáhal, v průběhu staletí si kněží z víry udělali byznys. Pokud dokáží u jednotlivých případů, že jim něco z požadovaného majetku beze sporu patří i způsob jeho nabytí, tak za předpokladu, že bude sloužit hlavně k zachování památek naší historie a charitativním účelům a jsou schopni se o něj v tomto duchu starat, tak by se dalo o vracení uvažovat. v jiných případech by to byla okradení našeho státu.

Nepřihlášený uživatel

#253

2012-02-03 19:51

Celková částka bude minimálně 80mld.(podle výše inflace).To je i když rozloženo do 30let dosti velká suma.Jak budou církve hospodařit s vráceným majetkem?Už se různí podnikatelé houfují,vidinou velkého majetku.Dojde opět k nepravostem.

Nepřihlášený uživatel

#254

2012-02-04 11:29

V zásadě souhlasím s názory poslance M.Grebeníčka, které byly nedávno uveřejněny v Haló Novinách.
Církve mají samozřejmě právo na existenci, na péči o své ovečky i na obecné šíření kultury, která vznikla v souvislosti s církvemi (v minulosti to jinak nešlo, např. Rybova mše). Církve podporovat při obecně prospěšné činnosti, sociální pomoc atd. Otázka je školství, církevní školy dopadly docela dobře, je v tom třeba se rozebrat. Vítám i filosofické diskuse o bibli atd., patří to k chápání historie. Koneckonců různé klášterní likéry, malé pivovary pro zpestření, proč ne.
Samozřejmě je nutné podporovat ochranu historických památek, např. kostely atd. Nechť je církev užívá, ale nevlastní.
Na to má církev právo, to je třeba podpořit. ROZHODNĚ ale odmítám vrácení majetku církvi. Viz i včerejší projev M.Grebeníčka v PS parlamentu ČR. Nevracet se před únor 48.
Nemám dost místa pro podrobný rozbor. Hlavně je ale třeba vydělit církev jako instituci prahnoucí po majetku. Tu rozhodně nepodporovat, jejich požadavky odmítnout. Kristus se narodil v chlévě...
Katolická církev má na svědomí i negativní vývoj společnosti ve středověku, upálení J.Husa, dob po Bílé hoře.
Zdraví
Milan Honusek

Nepřihlášený uživatel

#255

2012-02-04 14:34

církve jsou většinou zločinecké organizace které mají na svědomí miliony zavražděných lidí a další miliony mučených vyhnaných perzekuovaných a jinak postižených lidí majetek není jejich

Nepřihlášený uživatel

#256

2012-02-04 14:50

nevím,proč jim vracet to,co nevlastnili a jestli někdy něco vlastnili,nakradli to sami na lidech

Nepřihlášený uživatel

#257 Re: Re:

2012-02-04 19:00

#175: - Re:  

Měl byste vědět, že jsou známy případy. kdy řády. kterým byly vráceny kláštery, z těchto budov vyhnaly staré, nemocné, postižené,... Zjistěte si např., jak to bylo ve Velehradu. Zjistěte si, kolik je církevních pečovatelských institucí a kolik necírkevních a jak by jim pomohly peníze, které NEÚČELOVĚ mají být církvi dány. Jsem věřící člověk, ale církev k tomu nepotřebuji. Byla, je a bude vždy jen mocenským nástrojem.


Nepřihlášený uživatel

#258

2012-02-04 19:33

Nesouhlasím, aby se církvi dávalo cokoli do vlastnictví. Je to proti naší tradici a proti názoru většiny občanů. Církvi sluší být chudá. Jsem za tuto petici ráda i proto, že zase mohu věřit, že lidé v této zemi mají zdravý rozum a smysl pro humor. Pobavil mě termín "hadrová revoluce". Kéž by zvítězilo právo a stížnost pí Procházkové byla uznána jako oprávněná. Ostatně soudím, že skutky a rozhodnutí většiny polistopadových vládců splňují skutkovou podstatu velezrady za napomáhání při rozkrádání a nezákonných převodech státního majetku.

Nepřihlášený uživatel

#259

2012-02-05 00:12

Jsem ateista, nevím, proč bych měla sponzorovat církev. Oni mě, ani moje předky také nikdy nesponzorovali !!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#260

2012-02-05 10:13

Jak jistě vědí i všichni, kdo schvalují vrácení "majetku" znají to, že církev majetek SPRAVOVALA nevlastnila. Co si na nás mocní ještě vymyslí, jak dlouho nám budou brát chleba a vymývat mozky ? Tak je to stejné s odchodném ukončení postu fumkce a vzít si jeden dar. To už nejsou doživotní posty, ale dočasné. Nehodnotí se škody, které odcházející nadělal a ještě rozebérají české památky, které by měly být chráněny. A je toho ještě mnoho.

Nepřihlášený uživatel

#261 Názor na současné schvalování krádeží majetku ČR

2012-02-05 10:16

Škoda, že se nepřenesl text už napsaný. Církvi se vrací majetek, který není jejich vlastnictví, ale jsou pouze jeho uživatelé už od Josefa II. Stejné je to i se zákonem při odchodu, měla by to být asi jen vláda, ale Bém proč on tato zákon může použít a odnést obraz historické ceny ? Je toho tolik a lidem se práce nenajde. Raději máme bezdomovce.

Nepřihlášený uživatel

#262

2012-02-05 10:16

Tady vidím znehodnocení vyjádření k petici když se komentář opakuje

Nepřihlášený uživatel

#263

2012-02-05 10:46

Zároveň odstoupila a vyhlásila nové volby.

Nepřihlášený uživatel

#264

2012-02-05 12:23

Budu souhlasit s navrácením majetku černoprdelníkům až poté, co oni vrátí veškerý majetek, co nakradli!

Nepřihlášený uživatel

#265

2012-02-05 13:33

Myslím, že k této věci již bylo řečeno hodně, ale přeci jenom si neodpustím několik vět: nebudu polemizovat o existenci boha, kterého mohu nazývat hned několika jmény, protože to sem myslím nepatří, důvod proč jsem podepsal tuto petici je ten, že zásadně nesouhlasím s vydáním něčeho, co není jasně definováno a doloženo. Církevní lesy vody a stráně jim podle některých názorů nepatří, pokud je tedy chtějí, ať vlastnictví doloží. Obyčejný restituent musel prokazovat vlastnictví až do několikátého kolena a v mnoha případech mu stát nevrátil nic. Proto se ptám, jak je možné, že je někdo tímto způsobem zvýhodněn? Věřících je v této zemi jako šafránu a pokud by si měli platit cirkevní daně jako v Německu, bylo by jich ještě méně. Jejich průměrný věk je již důchodový, noví věřící přibývají málo, ale pokud bude mít katolická církev takovou ekonomickou moc jaká se ji rýsuje, dočkáme se toho, že budeme muset povinně chodit do kostela a znovu jako ve středověku odvádět daně zvané desátky. Tento stát nemá na fungující policii, hasiče a mnoho dalších důležitých věcí, ale financuje válku v Afgánistánu, kupujeme nejdražší zbraně na světě, stavíme nejdražší dálnice, ale bude cpát spousty peněz do pochybných programů, které si zaplatíme, protože unie je platit nechce z důvodu neprůhlednosti a podezření na korupci a ještě dáme spousty miliard na církevní restituce a další kalouskoviny. Kdy už se konečně najde někdo, kdo řekne: uhasí vám předražená dálnice dům, kteý vám zrovna hoří? Nebo přiběhne vám pomoci farář až vám bude někdo ubližovat? Jak se tek dívám na naši politickou scénu, tak mě napadá stará, ale stále aktuálnější písnička od Karla Kryla: Veličenstvo kat - vrah o morálce káže.............
Tak a teď se do mně můžete pustit.

Nepřihlášený uživatel

#266

2012-02-05 13:34

Až církev doloží, kde a kdy a za jakých podmínek majetek nabyla, pak proč ne. Ale v době krize je to od církví nehoráznost.

Nepřihlášený uživatel

#267

2012-02-05 14:55

všechno ukradli chudým lidem nic není jejich oni ukradli nemají právo něco žadat nejsou to poslové boží jen přetvářka a oblbování lidí divím se že ten kostel na ně nespadne každý máme boha v sobě ale církev boha neovláda nemá od něho dar leda chudoby a proto majetek ukradli když vraždili nevinné lidi nevracet jim nic co není jejich
Ivana

#268 Občané jednejte rychle než bude pozdě!

2012-02-05 16:04

Parlament tlačí restituční zákon rychle dopředu...mají většinu, aby ho nechali odhlasovat...je třeba konat a to rychle - všechna občanská sdružení (Holešovská výzva-Národní rada) a ostatní musí konat rychle!!! Svolat manifestace a demonstrace na co nejčasnější termín! Podpisové akce a zajistit informovanost a účast na občanských referendech! Nestačí jen tady a teď vyjadřovat svůj nesouhlas s krádeží století! Oni to ani nečtou, protože to má parlament už s Vatikánem dojednané! Nezapomeňte, že soupisy majetků neexistují a nadhodnocení ceny restituovaného majetku jsou úmyslné, aby bylo co poslat na soukromá konta do Švýcarska těch politiků, kteří to s Vatikánem dojednali. Nejen, že je platíme z našich peněz (církev i parlament i senát i prezidenta a všechny jejich úředníčky, přisluhovače, donašeče a milenky) a oni nám, našim dětem a našim rodičům utahují opasky, ale teď se pokusí ukrást i to, na co nemají žádné právo pomocí tunelu z úplatků za navýšení ceny restitucí. To, že jim ten úplatek církev odsouhlasila a domluvila se s nimi dokazuje, že jsou stejní zločinci a odírači lidí jako ti v parlamentu, co na nás ten tunel chystají. Z tohoto je jasné a jisté, že jim nejde ani o právo ani o dobro lidu této země! Musíme se začít bránit proti korupci a zlu v této zemi páchané na občanech!!!


Nepřihlášený uživatel

#269

2012-02-05 16:48

Církev si nezaslouží ani korunu: Ti co jsou věřící ať církev financují nikoliv stát.
Pavel

#270

2012-02-05 17:41

Jsem věřící a svatbu jsem měl v kostele.Psal se rok 1973.Nebyla pro toto rozhodnutí moc příznivá doba hlavně v Praze.Přesto či právě proto nesouhlasím.Obávám se ,že po několika letech opět nebudou peníze na chátrající farnosti, kostely a kapličky.Finanční obnos ,který by mohl dosáhnout až 85mld.i když v průběhu 30ti let,je obrovský.Lesy,pole i mnohé nemovitosti nebude církev schopna spravovat,a je otázkou,komu bude prodáno.Je to opravdu jen a jen obchod za podporu při volbě presidenta.Obávám se,že místo aby církve(obecně) posilovaly,tak budou příznivce ztrácet.

Nepřihlášený uživatel

#271

2012-02-05 18:33

Po přečtení článku v denících Bohemia,kdy na vládu a kardinála Duku podala trestní oznámení spisovatelka a signatářka Charty 77 Procházková/viz zákon z roku 1947/ je petice oprávněná.Podívejte se jak se o kostely církev po roce 1989 stará! Např. stav kostela v Letově či jinde v okrese Louny a ústeckém kraji !!!


Nepřihlášený uživatel

#272

2012-02-05 19:58

Nevidím důvod,proč by se jim mělo něco vracet.Už se tady jednou majetek vracel a jak to dopadlo?Republika je díky tomu v krachu.

Nepřihlášený uživatel

#273

2012-02-05 21:01

od nepaměti církev dělala v celém světě největší bordel!! oni chcoun lesy pole, ale za jakou cenu? aby jim tam zase lidi dřeli zadarmo jako za feudalismu

Nepřihlášený uživatel

#274

2012-02-06 10:50

Děkuji

Nepřihlášený uživatel

#275

2012-02-06 11:17

Kdyby církev vrátila lidem co jim v minulosti vzala neprávem, nebylo by dnes "co" jí vracet...