Proti úplnému uzavření obory Jelenice — odmítáme soukromé safari na hraně zákona a na úkor veřejnosti

Proti úplnému uzavření obory Jelenice — odmítáme soukromé safari na hraně zákona a na úkor veřejnosti / Oznámení / Co je s klíčem od obory? Lovci vzdorují / Komentáře

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2021-01-31 07:48


Petr R

#2

2021-01-31 07:50

Vážený pane Melecký. Je skvělé, že se oboře věnujete. Myslím, že nyní je načase iniciovat návrat cyklostezky tam kde původně byla. Byla to asi nejhezčí cyklostezka na Opavsku. Všichni se tenkrát divili, proč tak krásný kus přírody najednou hyzdí hnusný plot. Pokud si někdo vyzkoušel trasu po druhé nebezpečné straně, stejně se vrátil k nenáročné trase oborou. Protože byla obora normálně otevřená, nikomu v podstatě nevadila a na plot jsme si zvykli. Jestliže teď soud argumentuje, že tam není oficiální cyklostezka, tak ji tam vraťme.
To, co vede po druhém břehu není přece cyklostezka. Cyklostezky se budují za velké peníze a mají sloužit amatérským cyklistům. Tato trasa je tak nebezpečná, že přímo ohrožuje zdraví. Všichni víme, jaký rozmach zažívají elektrokola. Dneska se díky tomu můžou vydat na kolo i senioři. Umím si představit situaci, kdy na nesjízdný prudký úsek dorazí skupinka s elektrokoly. Zdola budou těžká kola obtížně vynášet, shora jím budou kola padat dolů.
Tento úsek by měl být kvůli bezpečnosti označen buď zákazem vjezdu cyklistům, nebo vstup jen na vlastní nebezpečí. Nebo budeme čekat, až tam padající kolo někoho zabije?
Díky tomu by měla být cyklostezka zrušena, změna trasy označena za nezákonnou a vrácena zpět.
Pokud zvířátkům v oboře vadí, že nebudou mít díky cyklistům přístup k řece, ať jim myslivci udělají jezírka.
Jel jsem oborou snad stokrát a neviděl jsem žádné zvíře, které by mě mohlo ohrozit, ale pokud jsem byl nucen jet po druhé straně, bezpečně jsem se necítil.

 



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...