Petice proti vybírání autorských poplatků OSA za vlastní folklórní produkci


Nepřihlášený uživatel

#26 Re: Petice a cíl

2015-04-04 16:09

#3: David Sládek - Petice a cíl 

Davide, mám pocit, že si to představujete jako Hurvínek válku. Myslím si, že pokud se někdo rozhodne psát petici, měl by vědět kvůli čemu ji píše a čeho chce dosáhnout. A mně připadá, že nevíte ani jedno. 


Nepřihlášený uživatel

#27

2015-04-04 16:29

Plně souhlasím s primášem CM Kordulka (mimochodem zdravím Valachy! ;) ) a jsem rád, že kromě stovek podpsaných v čele s autorem petice je zde někdo, kdo zná fakt a staví se problému jinak než s horkou hlavou.

Davide, nešťastné znění petice je až sekundární problém, ten primární spočívá ve Vaší absolutní neznalosti problematiky proti které tu vystupujete. Z tohoto také vychází nekonzistentnost cíle, který chcete dosáhnout. Tisíce lidí, kteří jsou pobouřeni dotyčnou zprávou a pro které celá iniciativa končí napsáním svého jména k této petici je Vám docela k ničemu, Vy potřebujete konkrétní řešení a až posléze podpisy, které tento návrh podpoří. Já jsem zde o amatérském přístupu nepsal kvůli tomu, abych Vás urazil, ale proto, že jakékoli pochybení této iniciativy posílí OSA v jejich nezákoném jednání.

 

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Co je to tradiční provedení?

2015-04-04 17:01

#2: Marek Janata - Co je to tradiční provedení? 

 Ja s Vámi souhlasím, s Vaším pojetím, ale myslím si, že jde o něco jiného. Já jako autor písní nebo jejich úprav nikdy žádnou odměnu nedostanu, pokud nebudu v OSA registrovaný. Stejně tak pokud tam nebudou moje písně, nedostanu nic. Ale OSA vybírá z každé produkce, i když se hrají neregistrovaní autoři, případně jejich písně. Kam jdou tyto peníze? Zůstávají na účtech pro pozdější vyplacení odměn? Kdo ví. 

A co je úplně na hlavu? Když budu jako autor mít vlastni vystoupení a budu hrat jenom svoje písně, vybere OSA poplatek taky. 

A to se mi hrubě nelíbí.

 


Nepřihlášený uživatel

#29

2015-04-04 17:32

OSA je zlo a se zlem je třeba bojovat!

Nepřihlášený uživatel

#30

2015-04-04 18:39

Za chvíli si budeme odskočit zazpívat za hranice, jako v pohádce Pyšná princezna švec

Nepřihlášený uživatel

#31

2015-04-04 20:21

Postup organizace OSA mi připadá nejen nezákoný , ale velmi neslušný způsob jak likvidovat to co na naší kultuře zůstává živé a dobré.
Enigma

#32 Proč jsem petici podepsal?

2015-04-05 06:58

Nelíbí se mi vůbec systém vybírání autorských poplatků, není o moc jiný než mafiánské vybírání výpalného. Pro folklórní soubory je výpalné likvidační, oni si ty peníze netisknou. Ona není možná ta petice zcela správně právnicky podaná, ale kdo se má v té právnické džungli u nás vyznat.


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Proč jsem petici podepsal?

2015-04-05 11:42

#32: Enigma - Proč jsem petici podepsal? 

 Pokud byste četl/četla zde uvedené příspěvky, tak zjistíte, že folklorní soubory nemají povinnost nic OSA platit, chybí zejména informace (osvěta) a OSA zneužívá své moci, autor petice nezná problematiku a má chaos v tom co chce - o ničem jiném to zde není. Mimochodem všichni tu spílají zlo k  OSA - ale v ČR máme více kolektivních správců autorských děl a všichni vybírají (OSA, OAZA, DILIA, INTERGRAM, OOA-S, GESTOR). Třeba takové folklorní taneční vystoupení je autorské dílo, které řeší DILIA, bohužel o té se zde absolutně nepíše.