Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / VOLBY 10. a 11.10.2014 - STOP NADLIDEM / ALFA SAMCŮM / A TAKÉ TĚM, KTEŘÍ VĚDÍ JAK NA TO A ZATÍM TOHO MOC NEDOKÁZALI A JEN SE " VEZOU " ! STEJNĚ TAK JAKO PŘEBĚHLÍCI A POLITIČTÍ TURISTÉ ! / Komentáře

Necipujtenas.CZ

#1 Další "várka" zpráv z čipovací fronty!

2014-09-05 16:35

http://www.necipujtenas.cz

  • Texaská televizní stanice KLTV (patří pod křídla mediálního gigantu ABC) zveřejnila 5. září 2014 reportáž o častém selhávání čipovacího identifikačního systému domácích čtyřnohých mazlíčků. Přizvaní experti (paní Gayle Helmsová - „Pets Fur People“ - ze stotisícového města Tyler a supervizor Bob Gardner působící v rámci „Tyler Animal and Mosquito Control of the Northeast Texas Public Health District“) potvrdili, že implantované RFID mikročipy jsou často zbytečné, jelikož údaje v databázích chovatelů zvířat neodpovídají realitě. Ze stovek místních mikročipem identifikovaných zvířat jde o desítky nedohledatelných případů, kdy nejsou čipy vůbec registrované v žádné databázi, lidé neaktualizují své údaje v chovatelských registrech pokud se přestěhují nebo dojíždějí daleko za prací, mění bez rozmyslu kontaktní telefonní čísla, Emaily apod. - Americké sdělovací prostředky o výše uvedeném selhávání čipování v roce 2014 často otevřeně hovoří. 

 

  • Italský web ideazionenews.it přináší závažné informace o nefunkčnosti čipovacího identifikačního systému zatoulaných čtyřnohých domácích mazlíčků. Ani přísný zákon zaměřený na označování italských psů RFID transpondéry nedokázal vyřešit problémy s opuštěnými zvířaty. Nevybavenost příslušných úředníků skenery, neznalost problematiky, nesprávné záznamy v databázích, vysoký odpor občanů k samotnému čipování: tak to jsou jen některé známé problémy. Navíc díky silné ochraně osobních údajů chovatelů zvířat nelze často zjistit vůbec žádné konkrétní informace: Samotné čipování je díky tomu v mnoha případech zcela zbytečné. 

 

  • Zpravodajský web news.discovery.com patří do mediální rodiny světově proslulé americké dokumentární televize „Discovery Channel“ (cca 431 miliónů domácností ve sto sedmdesáti zemích světa). Na začátku září 2014 zveřejnil článek z produkce „Fox News Channel“ (FNC) o možnostech čipování lidí a srovnal takový invazivní krok se známými implantacemi identifikačních mikročipů domácím čtyřnohým mazlíčkům. Text článku obzvláště vyzdvihuje údajné výhody přijetí čipu do těla člověka v případě vojáků, novinářů (SIC!), dětí, lékařů (SIC!) aj. Připravují se již údajně také celá chytrá města, která budu pomocí mikročipů a skenerů na veřejných místechsledovat každý krok svých občanů. FNC ovšem dále zmiňuje rozsáhlá etická rizika čipování.

 

  • Web prestižního amerického magazínu „Forbes“ se ve svém článku doslova rozplývá nad neuvěřitelnými možnostmi čipování lidí formou medicínských preparátů, tabletek, chytrých monitorovacích náramků aj. tzv. zázraků moderního světa. Etická a morální rizika však vůbec nevidí.

 

  • Prestižní americký zpravodajsko-analytický web „Business Insider” predikuje brzký nástup implantací mikročipů,nejrůznějších elektronických aj. zařízení zlepšujících schopnosti, zdraví, bezpečnost nebo i třeba jen pohodlí člověka

 

  • Mezinárodní katolický web "Catholic Online“ (cca 100.000 originálních přístupů denně) informuje možnostech čipování lidských bytostí. - Zajímavé je, že se jakožto médium orientované na věřící občany spíše přiklání k pozitivům takového výše uvedeného invazivního kroku a predikuje, že lidé do deseti let přijmou mikročipy do/na svá těla: podobně jako se to již stalo v případě čtyřnohých domácích mazlíčků. 

 

  • Dobrovolné čipování návštěvníků hotelů formou chytrých RFID náramků umožňujících nejen otevírání pokojů, dveří apod., nýbrž také bezkontaktní platby. 

Necipujtenas.CZ

#2 Británie hlásí další případ selhání systému čipování zvířat - 40.000 podpisů pod protestní peticí!

2014-09-06 17:05


Nepřihlášený uživatel

#3

2014-09-07 05:15

V podzimních komunálních volbách bych volil pouze toho kdo zruší nesmyslnou vyhlášku"Povinné čipování psů".Bohužel zatím ale nevím koho,z toho vyplývá že k volbám pravděpodobně nepůjdu.Rozhodně ale mou čivavku čipovat dobrovoně nenechám i za cenu nepříměřených sankci.
R

#4

2014-09-07 10:24

Dobrý den, zde naleznete rozhovory s lidmi, kteří chtějí čipování zrušit http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/

Můžete klidně křížkovat na hlasovacím lístku. Srdečně Vás zdravím! :)

Necipujtenas.CZ

#5 Zveřejněné náklady ostravské "čipovací akce" vyvolaly velké otazníky kolem tzv. ´úspěchu´ čipování!

2014-09-07 10:25

Společenství webu Necipujtenas.CZ získalo od Váženého občana Statutárního města Ostravy pana Petra Hadaščoka st. (známý bojovník proti vynucování čipování zvířat i člověka) exkluzivní dokument z 3. září 2014, který vyčísluje náklady veřejných rozpočtů ostravských radních z roku 2013 na financování označení místně registrovaných pejsků RFID mikročipem.

 

Pan Hadaščok st. obzvláště poukázal na fakt, že pokud bychom srovnali oficiální tvrzení politiků z ostravského Magistrátu o počtech tzv. „úspěšně“ očipovaných zvířat z celkového počtu cca 24.000 původně evidovaných domácích mazlíčků (roky 2012/2013) a vzali bychom v potaz příspěvek města 100,-Kč zvíře/čip, pak vychází celkový počet implantovaných identifikátorů pouze na 5.000 psů.

 

Ostrava totiž dlouhodobě odmítá sdělit přesné počty evidovaných očipovaných a vedle toho jako samostatnou kategorii otetovaných zvířat, aby bylo (ne)jasné, zda se čipování opravdu podařilo lidem od roku 2012 (schválení zdejší vyhlášky č. 9) silově vnutit, zda má vůbec smysl a jestli (ne)funguje.

 

Jednotlivé ostravské městské obvody vydávaly na povinné čipování větší částky v řádu stokorun, nebo se od takového kroku úplně distancovaly. Samotné peníze na RFID transpondéry byly Magistrátem vypláceny pouze v roce 2013.

 

Je nicméně potěšující zjištění, že Ostrava dokázala analyzovat alespoň finanční stránku „čipovací akce“ - byť za jeden jediný rok a to až díky přímému občanskému podnětu pana Hadaščoka st. - Předchozí červnová veřejná vyjádření centrálních ostravských radních z roku 2014 totiž vyznívala v tom smyslu, že čipování nelze zatím vůbec nijak vyhodnotit (SIC!). 

 

Dokument ke stažení níže: 

http://bit.ly/1ubkCVj (Necipujtenas.CZ)


Nepřihlášený uživatel

#6

2014-09-08 06:59

Jedna z mnoha myšlenek, která se mi toulá hlavou při čtení toho nařízení. Živě vidím, jak náš chrabrý policista ze vzdálenosti centimetrů "lustruje" pitbula, bulteriéra, či tosa inu... To se mi zdá více, než směšné. A zaběhlí psi? Na to by stačila fotka na netu - ZDARMA.
Necipujtenas.CZ

#7 Re:

2014-09-08 08:21

#6: -  

  Dobrý den, máte naprostou pravdu! :)

http://www.necipujtenas.cz