Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

/ #1 Další "várka" zpráv z čipovací fronty!

2014-09-05 16:35

http://www.necipujtenas.cz

  • Texaská televizní stanice KLTV (patří pod křídla mediálního gigantu ABC) zveřejnila 5. září 2014 reportáž o častém selhávání čipovacího identifikačního systému domácích čtyřnohých mazlíčků. Přizvaní experti (paní Gayle Helmsová - „Pets Fur People“ - ze stotisícového města Tyler a supervizor Bob Gardner působící v rámci „Tyler Animal and Mosquito Control of the Northeast Texas Public Health District“) potvrdili, že implantované RFID mikročipy jsou často zbytečné, jelikož údaje v databázích chovatelů zvířat neodpovídají realitě. Ze stovek místních mikročipem identifikovaných zvířat jde o desítky nedohledatelných případů, kdy nejsou čipy vůbec registrované v žádné databázi, lidé neaktualizují své údaje v chovatelských registrech pokud se přestěhují nebo dojíždějí daleko za prací, mění bez rozmyslu kontaktní telefonní čísla, Emaily apod. - Americké sdělovací prostředky o výše uvedeném selhávání čipování v roce 2014 často otevřeně hovoří. 

 

  • Italský web ideazionenews.it přináší závažné informace o nefunkčnosti čipovacího identifikačního systému zatoulaných čtyřnohých domácích mazlíčků. Ani přísný zákon zaměřený na označování italských psů RFID transpondéry nedokázal vyřešit problémy s opuštěnými zvířaty. Nevybavenost příslušných úředníků skenery, neznalost problematiky, nesprávné záznamy v databázích, vysoký odpor občanů k samotnému čipování: tak to jsou jen některé známé problémy. Navíc díky silné ochraně osobních údajů chovatelů zvířat nelze často zjistit vůbec žádné konkrétní informace: Samotné čipování je díky tomu v mnoha případech zcela zbytečné. 

 

  • Zpravodajský web news.discovery.com patří do mediální rodiny světově proslulé americké dokumentární televize „Discovery Channel“ (cca 431 miliónů domácností ve sto sedmdesáti zemích světa). Na začátku září 2014 zveřejnil článek z produkce „Fox News Channel“ (FNC) o možnostech čipování lidí a srovnal takový invazivní krok se známými implantacemi identifikačních mikročipů domácím čtyřnohým mazlíčkům. Text článku obzvláště vyzdvihuje údajné výhody přijetí čipu do těla člověka v případě vojáků, novinářů (SIC!), dětí, lékařů (SIC!) aj. Připravují se již údajně také celá chytrá města, která budu pomocí mikročipů a skenerů na veřejných místechsledovat každý krok svých občanů. FNC ovšem dále zmiňuje rozsáhlá etická rizika čipování.

 

  • Web prestižního amerického magazínu „Forbes“ se ve svém článku doslova rozplývá nad neuvěřitelnými možnostmi čipování lidí formou medicínských preparátů, tabletek, chytrých monitorovacích náramků aj. tzv. zázraků moderního světa. Etická a morální rizika však vůbec nevidí.

 

  • Prestižní americký zpravodajsko-analytický web „Business Insider” predikuje brzký nástup implantací mikročipů,nejrůznějších elektronických aj. zařízení zlepšujících schopnosti, zdraví, bezpečnost nebo i třeba jen pohodlí člověka

 

  • Mezinárodní katolický web "Catholic Online“ (cca 100.000 originálních přístupů denně) informuje možnostech čipování lidských bytostí. - Zajímavé je, že se jakožto médium orientované na věřící občany spíše přiklání k pozitivům takového výše uvedeného invazivního kroku a predikuje, že lidé do deseti let přijmou mikročipy do/na svá těla: podobně jako se to již stalo v případě čtyřnohých domácích mazlíčků. 

 

  • Dobrovolné čipování návštěvníků hotelů formou chytrých RFID náramků umožňujících nejen otevírání pokojů, dveří apod., nýbrž také bezkontaktní platby.