Za právo rodičů a dětí požádat o výuku na dálku

Letošní školní rok je opět ovlivněn pandemií, a přitom platí povinná osobní docházka do školy pro děti na základních školách. Mnoho rodin je aktuálně v situaci, že žijí s člověkem v rizikové skupině, nebo dítě nezvládá náročnější režim ve škole, nebo mají jiné závažně důvody, kdy pro jejich děti je vhodnější distanční výuka, nebo kombinace prezenční a online výuky.

Navrhujeme, aby do manuálů ministerstva školství, a do legislativy ve školství, bylo zakotveno právo rodiče požádat o distanční nebo kombinovanou výuku.

Rodiny tímto i mohou pomoci snížit počet žáků ve školách v období pandemie, a tak umožnit účinnější dodržování opatření ve školách, menší stres pro učitele i žáky, podpořit bezpečí ve školách i rodinách.

Kromě této petice Fórum Rodičů oslovilo vládu otevřeným dopisem, aby více podpořila možnosti a kvalitu online výuky, více zde: https://www.forum-rodicu.cz/news/chytra-skola-otevreny-dopis-rodicu-a-obcanu-vlade/

maly.jpg

Petr Chaluš, Fórum Rodičů, z. s.    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Petr Chaluš, Fórum Rodičů, z. s., aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.