PETICE PANU PREZIDENTU ZEMANOVI PRO UDĚLENÍ MILOSTI J. POPELKOVI

Petice p. prezidentu Zemanovi pro udělení milosti Jaroslavu Popelkovi, politickému aktivistovi, mluvčímu Holešovské výzvy, nespravedlivě odsouzenému dne 21. 1. 2014 v politicky motivovaném soudním procesu za to, že se snažil protestovat proti nespravedlnosti Nečasovo-Kalouskovy vlády a jejímu pohrdání našim národem. Rozsudek byl vynesen soudkyní Lenkou Cihlářovou u Obvodného soudu Praha 1. Soud považoval škubnutí auta za použití zbraně proti veřejnému činiteli, kterému se nic nestalo, dokonce uvedl, že se ani necítil ohrožen. Takovéto obvinění a rozsudek jsou typická pro dobu Stalinova poskoka Gottwalda a ne pro demokratické státy, které se řídí demokratrickými principy a váží si boje za svobodu a lidská práva, ne jimi pohrdají, jak činí Česká republika, včetně u soudů všech úrovní, což je patrno z opakovaných vyjádření Soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Stačí si přečíst Listinu základních práv a svobod a pochopíme o jak rozsáhlé porušování lidských práv se v ČR jedná. Situace je tak závažná, že v ČR je největší procento novodobých otroků ze všech států EU. ČR se stala neprávním zkorumpovaným státem s justiční mafií - viz zprávy BIS. Dle Transparency International za korupci může především imunita, tu mají naši politici, protiústavně, nejvyšší na světě, ale mají ji i soudci, protože orgány činné v trestním řízením odmítají šetřit jejich trestné činy a předsedové soudů je kryjí. V tomto neprávním státě politický disident Jaroslav Popelka nemůže očekávat spravedlivý soudní proces.

Co se odehrálo přibližují Parlamentní listy, článek je sem zkopírován:

Josef Reiman: Česká justice se opravdu vyznamenala
23. 1. 2014 20:26

Před Obvodním soudem pro Prahu 1 došel k rozsudku proces s panem Jaroslavem Popelkou, který se na loňské demonstraci před Úřadem vlády v Praze dopustil trestného činu „útoku na veřejného činitele s použitím auta jako zbraně“. Byl senátem odsouzen k podmíněnému trestu a je irelevantní na jakou dobu s jakou podmínkou. Je tedy vinen ve smyslu zákona a platného nového Občanského zákoníku. Dovolte mi komentář k tomuto soudnímu rozhodnutí.

Pan Jaroslav Popelka, organizátor demonstrací proti režimu vlády pana Nečase a jeho kamarádů, iniciátor petic za odstoupení zločinné vlády, disident a vězeň komunistického režimu, nositel vyznamenání za účast v odboji proti totalitnímu režimu byl dnes odsouzen jako kriminálník.

Abych popsal situaci spojenou s jeho „zločinem“. Dne 10. dubna 2013 byla povolena demonstrace před úřadem vlády, kterou bylo protestováno proti aroganci moci praktikované bývalou vládou pod heslem „Stydím se za vládu a  prezidenta ČR a chci jejich demisi“. Úřad vlády vtipně zajistil, aby policie umístila zátarasy před úřad tak, aby chodník byl neprůchozí. Pro demonstranty tak zbyla k protestům vozovka, případně protější chodník tak, aby vládu, případně známý milostný pár svým pokřikem nerušili. Demonstranti přesto stáli s vlajkami a transparenty ve vozovce. Vozidla ze směru do Holešovic je jen těsně míjela. Pro dokreslení atmosféry objížděl pan Popelka blok domů souvisejících s Úřadem vlády bílou dodávkou, na které byly umístěny státní vlajky, a z reproduktoru zněla státní hymna spolu s chorály. Několik policistů udržovalo status quo tím, že demonstranty posílalo z vozovky na protější chodník a řídilo tak veřejnou dopravu. Pan Popelka ve snaze zviditelnit demonstrující zastavil svoje ozvučené auto před Úřadem vlády a snažil se vyvolat pozornost zasedající vlády a jejích úředníků. Dosud tedy nikoho neohrožoval. Po delší době jej vyzvali policisté, aby z kolejí odjel. Součástí protestu byla zřejmě také taktika blokování komunikace a proto poté co pan Popelka nereagoval na výzvy policie a krátkým pohybem auta vpřed umazal vartujícímu policistovi nohavici u kalhot, odstavil auto k chodníku u Úřadu vlády, těsně k zátarasům. Tam byl policisty vyzván, aby vystoupil a předložil doklady, aby mu mohl být uložen trest za přestupek spočívající v blokování provozu na veřejné komunikaci. Policie zasáhla a pana Popelku z auta po rozbití okénka u řidiče, za použití donucovacích chvatů a pepřového spreje z auta vydolovala, složila jako zločince na zem, opatřila jej pouty a odvezla na služebnu. Další děj je pro incident nezajímavý. I když nikdo z policistů nebyl zraněn a pan Popelka musel být ošetřen na nemocniční ambulanci s drobnými řeznými ranami od rozbitého skla, detoxikován od pepřového spreje v očích a zklidněn po šoku, který utrpěl. V klidu potom absolvoval policejní protokol. Tolik k věci.

Dopoledne soudil pana Popelku soud a nyní si dovolím několik vlastních poznámek. Jsou to záležitosti, které byly pro soud nezajímavé, ale z hlediska tehdejší politické situace nezanedbatelné. V té době tu vládla smečka zemských škůdců, která po aféře svého předsedy musela odstoupit. V krátkém časovém odstupu se poroučel i parlament provázený řadou afér. Svou činnost ukončil i bývalý prezident povedenou amnestií. Tedy řady zlých činů, které by snad stačily na celou generaci. A teď si všimněte. Nikdo nebyl odsouzen, dokonce ani obviněn nebo dokonce obžalován. Nikdo z lumpů programově okrádajících tento stát nebyl odsouzen, jen soud ve Švýcarsku poukázal na skupinu darebáků, která tento stát okrádala o řadu miliard. Předseda vlády bohatě odměňoval svou tehdejší milenku řídící generály, ministr práce odměňoval svého náměstka za projekt, který nynější vláda shodila ze stolu, VZP platila za projekt IZIP jistě nemalou částku, i když projekt byl odložen. Za tunel Blanka bylo zaplaceno mnoho miliard navíc a nikdo z primátorů nesedí v kriminále. Všichni nesou maximálně politickou odpovědnost. Nikomu se nic nestalo a tak tu stojí osamělý odsouzenec za to, že proti tomuto neřádu se svými přáteli demonstroval. Není to vlastně lidský a možná i právnický paradox? Policie chrání svého příslušníka za zákrok, který provedl buď z vlastní pitomé iniciativy, nebo na příkaz některého kulicha z Úřadu vlády, který si nepřál být rušen tou lůzou a ještě navíc podporovanou nějakým člověkem blokujícím dopravu. I to byla přece součást protestu. Státní zástupkyně chytře překvalifikovala škubnutí auta jako použití zbraně proti veřejnému činiteli a kriminální čin byl na světě. Ne tedy protest proti neřádům, proti kterým ve stejnému roce protestovaly desetitisíce občanů, ale jako účelový čin zločince. Paní soudkyně tuto argumentaci podpořila, a tak se nám narodil nový komplement disidenta, protestanta, podobně jak tomu bylo u Karla Kryla. Tento člověk byl náhle mocnými tohoto světa postaven mimo zákon. Demonstroval za práva těch policistů, kteří jej vytáhli z auta a zatkli jako lumpa, za práva těch státních zástupců i soudců, kteří jej odsoudili jako lumpa. Pokládám tedy otázku. Kdo je v tomto světě vlastně ten skutečný darebák? Není to ten, který dokázal uplatnit pravidla strejčkovství mezi složkami výkonné a soudní moci? Kde se tedy občané domohou spravedlnosti? Zákony hájí práva mocných. Kde je hranice osobní odpovědnosti za práva těch ostatních? Je zoufale jedno jestli jsou u moci modří ptáci, či jejich topáčtí následovníci. Oni když je situace vyhnala od koryt a vyhodili je dveřmi, okny se vrátili zpět do parlamentu a škodí dál. Kam až chtějí naši představitelé tuto absurdní situaci dovést? Nyní se občané zabývají vážnými obavami, zda nastávající koalice cokoliv změní,když staví na základech té profláknuté bandy lumpů.  Navíc se snaží spojit nespojitelné a vytváří tak výbušnou emulzi, která snad může být zajímavá spektrem svých barev, ale nikdo nezná její  brizzanci. Šosáctví nové socanské garnitury budí přinejmenším stejné obavy. Máme tu první a druhou oběť tohoto demokratického režimu. Pana Tykadýlka a pana Popelku, a já se ptám kdo bude další?

Jen poslední poznámka, překvapilo mě, jak uplatňovala při jednání předsedkyně senátu svou autoritu a nedotknutelnost, zatímco prezidentovi republiky tu nadává každý trouba dle libosti. Jaký vztah mají soudní úředníci k audiotoriu? Je z toho cítit trochu pohrdání a ještě víc uplatňování vlastní nadřazenosti. Uvědomují si dámy, že před nimi nesedí osazenstvo bývalé zvláštní školy?

Josef Reiman

Petice byla vytvořena formující se občanskou iniciativou "Za lepší stát" Petra Nováka, který není příliš zručný na počítači a chce proto poděkovat těm, kteří ji dali na web a slíbili mu prostor na serveru www.volbyvolby.cz, po tom, co petice dosáhne jistého počtu podpisů. Dále by chtěl poděkovat serveru www.25000.cz za informace, které šíří.

Petice:

NE PODPOŘE UKRAJINSKÝM NACISTŮM, ANO PODPOŘE ČESKÉMU NÁRODU!
  PETICE PANU PREZIDENTU ZEMANOVI PRO UDĚLENÍ MILOSTI J. POPELKOVI
  STOP KOLONIZACI ČR A ŽÁDOST O NAPRAVENÍ POLISTOPADOVÝCH KŘIVD
  TÁHNĚTE. JSTE NAŠIM NEPŘÍTELEM. JSME OBČANÉ V ODPORU, ČL. 23 LZPS
  PETICE PRO ZRUŠENÍ CÍRKEVNÍCH RESTITUCÍ, PROTOŽE NYNÍ TO JE MOŽNÉ
  PETICE PROTI JMENOVÁNÍ ČI PRO ODVOLÁNÍ BRABCE, MINISTRA PESTICIDŮ
  STOP ODLIVU PENĚZ Z ČR, EXEKUCÍM, NÍZKÝM MZDÁM. DLUHOVÁ AMNESTIE.