Petice za zrušení Taxisova příkopu pro závody koní na Velké pardubické a zmírnění dalších nebezpečných překážek

My, níže podepsaní žádáme kompetentní orgány veřejné moci a další právnické i fyzické osoby, které s tímto případem mají cokoliv společného, popř. mají možnost spolurozhodování či ovlivňování fungování Velké pardubické, aby urychleně reagovaly na úmrtí koně Sottoventa při posledním závodu a přijaly opatření, jimiž obdobným událostem v budoucnu zamezí.
Připomínáme, že se jedná již o 26. oběť obávané překážky a že za historii závodů přišlo o život více jak padesát koní.
Poukazujeme na nebezpečnost překážky tzv. Taxisova příkopu, na kterém dochází ke zranění a úmrtí zvířat opakovaně. Z tohoto důvodu považujeme za nutné tuto překážku ze závodu vypustit, tzn. ji zrušit.
Dále uvádíme, že podle našeho názoru jsou nebezpečné i ostatní překážky, a proto dáváme na zvážení jejich odstranění či alespoň zmírnění. Jedná se např. o vodní překážky, na kterých též dochází ke zranění či úmrtí koní.
Upozorňujeme, že nebude-li na naši výzvu včas a řádně reagováno, hodláme využít všech zákonných možností, případně se obrátit na mezinárodní organizace zabývajících se ochranou zvířat.

Autor petice: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.