Petice za zákaz kouření v restauracích

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#79 Re: Re: Pasivní kouření

2013-01-06 22:35

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Mám pocit, že je to fér - pokud jdu do vykřičeného domu, o kterém mluvíte, budu si tam dělat co chci, pohlavní styk budu provozovat s dívkou, která je tam dobrovolně a pokud se mi přihodí nějaké zdravotní potíže, je to můj problém, že někdo takový dům navštívil. I kdyby mě někdo nutil chodit do evangelistického kostela, neovlivní to moje zdraví a pokud jsem normální člověk, tak pořád zůstanu věrný své víře ... Ale to, že 2-3 kouřící osoby zakouří celou hospodu a já mám "čuchat" kouř, který je prokazatelně škodlivý, o číšnících pracujících v takových zařízeních ani nemluvě, to už není rozhodnutí o svobodném rozhodnutí kouřit nebo nekouřit, ale o tom, že někdo bezohledný poškozuje zdraví dalším x osobám... Ať si klidně kouří venku a potom dojde zpátky ke stolu... Jde zkrátka o to, že svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého! Jasně, můžeme k tomu dojít sami za nějakých 20-30 let na základě poptávky trhu po nekuřáckých hospodách, ale proč vývoj neuspíšit tím, že vyjde zákon o nekuřáckých hospodách?

Podle mého názoru je právo na nepoškozování vlastního zdraví třetími osobami nadřazeno nad svobodné rozhodnutí majitelů restauračních zařízení o možnosti provozování (ne)kuřáckých zařízení....

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2013-01-07 14:35:39

#79: - Re: Re: Pasivní kouření

Vývoj chtěli uspíšit i komouši, a jak to dopadlo. Žádnej zákaz nic nevyřeší. Jinak, prakticky ve všech bordelech se kouří. Tak to zakážeme taky, ne?