Petice za zákaz kouření v restauracích

Quoted post

Vendis

#20 Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

2012-12-19 11:45

#19: Blackjabel - Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

Co je to za svobodu restauratérů? Svoboda (se) pomalu zabíjet? Svoboda poškozovat (si) zdraví?

Nekuřáci jsou např. děti, číšníci, kuchaři ...

Odpovědi

Blackjabel

#21 Re: Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

2012-12-19 11:54:09

#20: Vendis - Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

Promiňte, já nabyl vědomí, že vedete diskusi. Nikoliv, že vykřikujete prázdná naučená hesla.

Viděl jsem málo děti v restauracích samotných, spíše mladistvé když už. Pokud jdou děti do kuřácké restaurace, je to vrchol ignoranství jejich rodičů a rozhodně bych váhal se svalováním viny na restauratéry a kuřáky. Co se týká číšníků a kuchařů ... i ti mají volbu své práce. Až nebude číšníků a kuchařů ochotných pracovat v zakouřených restauracích, tak sami restauratéři kouření zakáží. Do té doby je to stále volba číšníků a kuchařů, respektive všech lidí, kde a jak budou pracovat.

zachrance.od.mury

#22 Re: Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

2012-12-19 11:59:51

#20: Vendis - Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

jiste, proc mate takovy problem pochopit ze muj zivot je muj majetek a muzu si s nim svobodne nakladat? tedy si ho nicit, omezovat, dokonce se ho muzu i vzdat! nikdo z vas ochrancu mi zivot nedal, nikdo z vas mi tedy do nej nema co kecat. ano, je moji svobodou si poskozovat zdravi. je svobodou sportovce behat a pritom si zlomit nohu. je svobodou ridice jezdit jako prase a nabourat. toto vsechno jsou nase svobodna rozhodnuti. a jen my si poneseme nasledky. az za moji bouracku v aute budu chtit penize od vas, pak mi jizdu autem zakazte.

m_c_k

#24 Re: Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

2012-12-19 12:03:56

#20: Vendis - Re: Re: Nekuřáci v Česku umírají kvůli kuřákům. Tři tisíce lidí ročně

Jde o svobodu podnikání, kterou stanovuje zákon. Svobodu provozovat hospodu, bar či kavárnu, kde se kouří. Cigarety jsou jedny z mála produktů, které nelžou - kouření zabíjí, pasivní rovněž. Všichni to vědí a spousta kuřáků kvůli tomu přestává kouřit. Dovolím si tvrdit, že ke změně zákona dojde a zákaz kouření bude prosazen. Z podstaty samé to nebude špatně. Jsem ale skeptický k tomu, zda takovéto zákazy jsou správné. Nesouhlasím s nimi. Nesouhlasím s pozitivní diskriminací (ať už se týká rasy či pohlaví) a mám podobný vztah i k tomuto zákazu. Je strašně těžké určit, kdo v této diskuzi vlastně vystupuje, ale tipuji, i podle podpisů, že za zavedení takového zákona se budou spíše prosazovat lidé z velkoměst s VŠ. Já jsem SŠ, necelých 40, Brno. Kouřím tak 5 cigaret denně, nekouřil jsem přes 3 roky. Patřím k těm velmi ohleduplným kuřákům. Pokud k tomu zákazu dojde, budiž, budu se jím samozřejmě řídit. Čekám, kdy budeme po vzoru dalších států vystřihovat ze starých filmů záběry s cigaretou...