Petice za zákaz kouření v restauracích

Quoted post

karel

#16 Život

2012-12-19 10:03

je krásný v tom, že si můžeme vybírat.Můžu si vybrat, jestli s přáteli navštívím kuřáckou nebo nekuřáckou restauraci.Když mi tuto možnost výběru někdo sebere, bude můj život chudší.Nezakazujme, dejme lidem možnost výběru.

Odpovědi

grafik

#43 Re: Život (a NEmožnost výběru)

2012-12-21 09:45:12

#16: karel - Život

Taky bych měl moc rád možnost výběru a svobody volby.

Moje svobodná volba by spočívala v tom, že bych si chodil zahrát bowling se svými dětmi, všichni jsme nekuřáci, do nekuřácké bowlingové herny. Mám jich v okruhu 50km asi deset, ale VŠECHNY jsou spojeny s občerstvovacími či stravovacími prostory, stavebně neoddělenými, a ve všech se kouří. Co to je za svinstvo, co to je za svobodu, muset dýchat jedy přímo při pokusu trochu si zasportovat, navíc s dětmi?

JardaC

#252 Re: Život

2014-09-09 19:03:26

#16: karel - Život 

 Mně zemřel na rakovinu plic kamarád, měl děravé plíce a prostě se zhroutil na zem. Po něm za několik dní uhynul pes, kterému se udělal nádor 10 cm pod břichem. Kouřila celá rodina, až mě štípalo v očích. Kvůli mě sice otvírali okna, šli kouřit jinam... Jsem pro zákaz podávat jídla tam, kde se kouří. Majitelé ať se svobodně rozhodnou, co chtějí provozovat a patřičně pojmenovat takové zařízení, které chtějí nabízet zákazníkovi. Vše jsou jen výmluvy kvůli byznysu, anebo partičkám stálých zákazníků. Znám hodně kuřáků i v rodinách s dětmi, neřeší se to. Kuřáci jdou v neposlušnosti až tak daleko, např. v práci, že je nezajímá, že podnik vydal zákaz, využívají vlivu nadřízených a stěžující nekuřáky by šikanovali, vyštvali. Takže tohle je velký problém se svobodou. Zajímalo by mě, jak to funguje jinde s nedopalky a jinými pohozenými věcmi. Jde o komplexní problém, nejen před volbami, ne..?