Petice za zákaz kouření v restauracích

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zákaz kouření v restauracích

Jan

#251 K zamyšlení

2014-09-08 20:52

A nevyřešilo by se vše právě opačným zákrokem? To jest zřídit kuřárny a zakázat kouření všude jinde, tj. i na veřejnosti? Jak jednoduché a účinné. Podnikatelé by měli jisté přijmy, lidé by nebyli obtěžováni smradem, kouřit by byla pak záležitost jen kuřáků a nikde by po městě nezůstávaly hromady vajglů.

JardaC

#252 Re: Život

2014-09-09 19:03

#16: karel - Život 

 Mně zemřel na rakovinu plic kamarád, měl děravé plíce a prostě se zhroutil na zem. Po něm za několik dní uhynul pes, kterému se udělal nádor 10 cm pod břichem. Kouřila celá rodina, až mě štípalo v očích. Kvůli mě sice otvírali okna, šli kouřit jinam... Jsem pro zákaz podávat jídla tam, kde se kouří. Majitelé ať se svobodně rozhodnou, co chtějí provozovat a patřičně pojmenovat takové zařízení, které chtějí nabízet zákazníkovi. Vše jsou jen výmluvy kvůli byznysu, anebo partičkám stálých zákazníků. Znám hodně kuřáků i v rodinách s dětmi, neřeší se to. Kuřáci jdou v neposlušnosti až tak daleko, např. v práci, že je nezajímá, že podnik vydal zákaz, využívají vlivu nadřízených a stěžující nekuřáky by šikanovali, vyštvali. Takže tohle je velký problém se svobodou. Zajímalo by mě, jak to funguje jinde s nedopalky a jinými pohozenými věcmi. Jde o komplexní problém, nejen před volbami, ne..? 

 


Nepřihlášený uživatel

#253 Re: Re: Před spojkou "a" se někdy čárka píše a co je za ní je zdůrazněno.

2014-09-09 19:55

JardaC

#254 RŽeny ať si lezou s dětmi do pajzlu na severu? Také by mělo být takovéto diskutování postižitelné.

2014-09-09 20:03


Nepřihlášený uživatel

#255

2014-10-03 19:27

ač nekuřák, domnívám se, že pokud je hospoda soukromým majetkem, měl by si majitel rozhodnout - tomu se říká demokracie!!!!

NEPODEPÍŠU!


Nepřihlášený uživatel

#256

2014-10-08 13:51

Na tento zákon čekám 45 let, tak snad se ho dožiju :-)
Petr Kot

Nepřihlášený uživatel

#257

2014-11-22 14:17

Stop kouření
RM

#258 Můj názor

2014-11-25 15:20

Provozovatel/majitel podniku by měl mít svobodnou volbu - je to přeci soukromé podnikání, proboha, jak to můžete chtít zakazovat? Vždyť to je jako kdyby milovník masa přišel do vegetariánské restaurace a nadával, že tam nemají pořádný bůček... prostě je to na každém, jak si to udělá...

Pokud si někdo stěžuje, že přijde s dětmi do kuřáckého podniku, a někdo tam kouří, tak je s prominutím blbec. Přeci to dopředu ví, sakra, tak na co si pak stěžuje? Navíc si myslím, že v hospodách, barech, diskotékách, nemají děti co dělat.

Nehledě na to, že některé děti jsou nevychované, a když si chci v klidu někde posedět, popovídat s kamarády, a vedle u stolu banda capartů ječí, řve, běhá, kňourá a já nevím co dalšího, tak mě to taky ruší. Možná by to taky vyřešil nějaký zákaz vstupu dětí, co?

Nebo také bylo psychology zjištěno, že tmavá auta si kupují převážně agresivní řidičí, kteří jezdí jak prasata. Zakažte tedy výrobu tmavých vozidel. Protože podle mě je daleko horší, když do vás narazí nějaké hovado za volantem, než že na vás někdo trošku foukne kouře.

RM

#259 Re:

2014-11-25 15:26

#230: -  

 Jo, je fajn mít vedle sebe maminu s uřvanýma dětma, to je rozhodně lepší než cigaretka...

Nechápu, proč by s malýma dětma měly maminy chodit do hospody... co tam ty děti budou dělat? Nudí se, tak akorát pak zlobí. Vždyť jsou všude obchoďáky, kde se děti můžou i vyblbnout. Děti vám nebudou poklidně vysedávat v restauraci.

RM

#260

2014-11-25 15:33

A ještě bych ráda zmínila jednu věc, která mi vadí úplně ze všeho nejvíc - když někdo telefonuje v MHD, restauraci apod. Nemyslím takové ty rychlé domluvy - "Jo, budu tam za půl hoďky," a podobně, ale takové to dlouhé, velice otravné vykecávání. To mi vadí daleko, daleko víc než kouření.

Nebo ještě jednou jsem seděla v kavárně, za mnou si tři holky povídaly. Jedna z nich už byla značně přiopilá a na celý podnik hulákala své sexuální zážitky. Já jsem si přišla v klidu napsat práci do školy, dát si kafe, cigárko, ale ta slepice mě prostě rušila! Pochopte, to není jenom o kuřácích, je to o lidech... Když je někdo bezohledný, tak je jedno, jestli je to kuřák, nekuřák...

Spíše tedy než kouření bych zakázala telefonování v podnicích. Před chronickými, uřvanými telefonisty se člověk nikam neukryje...

Mary

#261

2015-05-08 10:32

Milá RM,

tak kdyby to bylo jen o svobodné volbě, tak si určitě jako nekuřačka vyberu nekuřácký podnik, o tom žádná. Spíše mně štve, že obsluha v restauraci musí vdechovat kouř, který může způsobit závažné onemocnění. Dobrá tedy, schvalme zákon, že majitel restaurace si může vybrat, zda chce mít svůj podnik kuřácký nebo nekuřácký. Ale v případě kuřáckého bude obsluze platit zvýšenou mzdu za práci v rizikovém prostředí. Tak uvidíme, kolik majitelů by se pro to rozhodlo. Penízky až na prvním místě...

Je tu také několik faktorů, které by člověk měl zohlednit

1) Rakovina plic není vtip. Jednou ji máte a jde se jí zbavit jen těžko. Je to jeden z typů rakoviny, kde je šance na přežití podstatně menší než u jinách nádorových onemocnění z důvodu špatné léčitelnosti a rozpoznatelnosti - přijde se na ni většinou, až když je rozjetá a metastazuje do mozku, jater apod.

Ne, nad rakovinou stále nevyhráváme. Vědecký pokrok v oboru zdravotnictví je sice daleko, ale potrvá nejméně dalších desítek let, než se naučíme vypínat a zapínat jednotlivé místa exprese v genomu. Případně ještě déle, než si nové plíce "vytiskneme". To už bude zbytečně několik stovek tisíců kuřáků v ČR po předčasné smrti.

Prostředky na léčení rakoviny a nemocí spojených s kouřením jsou nemalé a stát by ušetřil velké částky peněz, jestliže by klesl počet kuřáků. Pokud by stát peníze nepromarnil, mohly by se ušetření finance investovat v jiných odvětvích.

2) Kouření je závislost. Lidé se závislostí zbavují těžko, pokud se tedy nejedná o mentálně silné osobnosti s pevnou vůli, což není tak běžné. Bohužel na velkou část populace platí jen zákazy a možnost, že dostanou pokutou je pro ně dostatečně silnou vnější motivací. Možná je mladší generace skrze internet lépe vzdělavatelná (co se týká zdraví) ale moc tomu nevěřím.

3) Když kouříte ve společnosti dalších kuřáků, vykouříte více cigaret, než kdyby jste si zapálili sami.

4) Obsluha v restauraci nemá svobodnou volbu odejít ze zakouřeného prostředí. Ano, má sice volbu najít si práci v podniku, kde se nekouří, ale šance je mnohem menší. I když jsou v obsluze kuřáci, pasivním kouřením vdechnout mnohem více kouře, než by sami za den vykouřili.

 

Zmínka o hlasitém telefonování je zajímavá :-) ale jediný následek, který si z hlasitého hovoru odnesete, je tak maximálně nakrklá nálada. Ale to je v česku už tak nějak tradice. Z pasivního kouření jsou následky podstatně závažnější


Nepřihlášený uživatel

#262

2015-05-27 22:02

Už tak jsme nedobrovolně přetoxikovaní ze všech stran, je nejvyšší čas se tomu začít bránit!!!
Joel

#263 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2015-06-04 09:00

#6: Vendis - Re: Re: Pasivní kouření Ano františka. Další dementní otázka: Poslal by jste své dítě večer do baru?

 


Nepřihlášený uživatel

#264 Re: Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření

2015-06-11 11:08

#8: Vendis - Re: Re: Re: Re: Pasivní kouření 

 Děti v hospodě nemají co dělat,at dou sněmy rodiče do cukrárny,a ne rodiče chlastaj a táhnou sebou aj děti,a pak si stěžují na kuraky

Správně děti do hospody nepatří

#265 Re: Můj názor

2015-06-11 11:11


Nepřihlášený uživatel

#266 Re:

2015-06-22 18:20

#130: -  

 Udělejte si svou restauraci a v té si zakažte co chcete.U podniků patřících ostatním to nechte na majiteli.Nelze si určovat svá pravidla v prostorách které patří někomu jinému.


Nepřihlášený uživatel

#267 Re: kouření

2016-01-28 20:52

#141: Lukáš - kouření 

 ano máš pravdu

shilfinie

#268 Re:

2016-04-04 18:17

#3: Green -  

 Pokud Vám vadí kouření tak tam nechoďte..!! Jsou restaurace rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou místnost.

Nedávno jsem se bavila z jedným senátorem,primátorem,který i vystupuje u mikrofonu ve sněmovně.. A zmínila jsem se o bezdomovcích,který popijí alkohol na veřejnosti.Pokud by prošlo kouření v restauraci,tak asi nový majitel hospod by musel být donucensi dát sud s pípou ven a tam už kouřit a i popíjet.. Jinak mi to nedává logiku..

A tento návrh nikde neprošel mi by jsme byli první stát v EU kdyby prošel..Takže,ne!! 


Nepřihlášený uživatel

#269

2016-04-13 06:49

Rád posedím s kamarády v hospodě, ale ten smrad po návratu už nějak nedávám.

Nepřihlášený uživatel

#270 Re: ;

2016-12-09 20:33

#65: Daniel Homoláč - ; 

 Souhlasím je to hnus, kolik zákazů a blbostí je nařízeno pro nás OVCE naší vládou a EU, nejsem mladá ani stará, ale v době komunismu jsem se měla velice dobře jako dítě a dospívající,dnes a věřím že nejsem sama je to mnohem horší.Byla práce, kdo nepracoval, šel do kriminálu, chtěl jste půjčku, jedině novanželská s několika ručiteli,teď banky, nebankovní sektory Vám je vyloženě vnucuji a kdo žije z ruky do huby se lehce naláká, protože si říká to zvládnu, ale polepšim si, koupím to co jsem nemohla atd.Pak sebevraždy, herny,rozvody a dluh za dluhem. Před vánocemi reklama za reklamou výhodné půjčky.

Prostě jak to bylo ve filmu p.Trošky.... ZLATÝ KOMUNISTI.