Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Quoted post

Václav Vlk ml.

#1251 Demokracie a svoboda projevu

2012-12-18 23:29

I když nerad komentuji jakákoli internetová fóra viz. Novinky.cz, jedná se totiž o velmi anonymní sdělení, které dokážete jen napsat, ale při nějakém otevřeném rozhovoru nebo diskusi na podobné téma mlčíte a jen přihlížíte.
Musím zareagovat na příspěvky, které se týkají demokracie. Většina myslím, že i ta nadpoloviční většina lidí, kteří píší do tohoto vlákna, žila z 90% svého života v totalitním státě, který neuznával žádnou formu demokracie. Nyní zde každý píšete o tom, že toto nemá nic společného s demokracií. Bohužel se všichni mýlíte. Petice a forma protestu je základním kamenem demokratického státu, každý jedinec má právo se vyjádřit ke svému názoru, to že tento názor má naprostá většina mladých lidí je fakt a není čemu se divit. Stejně jako většina z vás pokud je to možné, stávkuje kvůli kravinám. Taky vám nikdo neříká, že je to nedemokratické, nikdo vám neříká, naučte se dějiny, jděte se vzdělávat, aby váš plat byl větší a nemuseli jste demonstrovat. Ne to vám studenti neříkají. To že ČSSD vyhrála volby je fakt, to nikomu neberu, ale stojím za studenty už z několika aspektů. Není přece možné, aby se hejtman jihočeského kraje choval tak arogantně. Takto se přeci nemůže chovat člověk, který už v názvu strany má slovo demokratická. Nemyslím, teď to, že sestavil vládu s KSČM, ale to, jak jedná se studenty. Druhý fakt je ten, že studenti mají být naší chloubou, ty zvedají úroveň našeho státu a ne, že jim budeme říkat, co mají a nemají dělat, to jste mohli za minulého režimu, nyní máme svobodu projevu! A studentům máme být vděčný. Studenti mají velké zásluhy na demokracii v našem státu. VELICE MĚ MRZÍ, ŽE MNOZÍ Z VÁS TAK RYCHLE ZAPOMÍNAJÍ NA MINULOST.

NEBOJÍM SE SVŮJ PROJEV VYJÁDŘIT. ČEHO SE BOJÍTE VY, ŽE PÍŠETE POD NICKEM? MOŽNÁ TO MÁTE JEŠTĚ ZAFIXOVÁNO Z MINULOSTI. MÁME DEMOKRACI MŮŽETE PSÁT POD SVÝM JMÉNEM!

Odpovědi

petra

#1254 Re: Demokracie a svoboda projevu

2012-12-18 23:56:55

#1251: Václav Vlk ml. - Demokracie a svoboda projevu

Milý Václave a to, že studenti nechtějí přijmout výsledky voleb, ze kterých naprosto pochopitelně a v souladu s právem vzešla koalice s KSČM je podle tebe demokratické? Ono je to studentům stejně k ničemu, ať si klidně blbnou a hrají. Myslíš si, že pár studentíků, pro které je to všechno jeden velký adrenalin, bude brát někdo v úvahu, když sto tisíc lidí demonstrujících na Václaváku ničeho nedosáhlo? To už se určitě tamní krajská koalice klepe celá strachy!!!

Kapr

#1284 Re: Demokracie a svoboda projevu

2012-12-19 14:24:20

#1251: Václav Vlk ml. - Demokracie a svoboda projevu

Celkem s Vámi souhlasím. Ale každý člověk by měl ctít dmokracii, at je student, učitel, nebo jakékoliv jiné profese. Nelze znevažovat výsledy demokratických voleb a poměrného zastoupení z nich. Jak jedná pan hejtman není mi známo, ale v televizi vystupoval odpovědně, slušně, spíše arogance zaznívala od představitele studentů.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...