Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

rotnak

#2282 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 14:52

#2263: kantor - Re: Re: Re: Re:  

 Myslím, že se točíme stále dokola:-)

1. nikde není psáno, že má první s druhým uzavřít koalici ... možnou jinou variantu jsem již naznačil. Pan Zimola vykšeftoval handl, a sklízí na jedné straně potlesk, na druhé nesouhlas....budoucnost ukáže, jestli to bude ku prospěchu JČk, a lidé to zhodnotí v následných volbách... A nezlobte se, nedokážu se na komunistickou sranu dívat jinak, než na komunistickou:-))

2. pokud by ateisté chtěli demonstrovat, mají právo...

3. proč by zrovna 18-ti letý student měl mít jiná práva vyjádřit se, než 30-ti, 40-ti, 50-ti,... letý ? Jde o jeho budoucnost....a srovnání s padesátými léty je úsměvné:-)

4. jak víte, že obavy nejsou na místě? Historická zkušenost spíš velí obávat se....bohužel. Zatím mne p. Baborová nepřesvědčila o opaku. Namísto jejích případných uklidňujících slov, distancování se od praktik bývalé KSČ, jsem četl její plán na rušení církevních a soukromých škol, ( její kolega z jiného kraje obhajuje střelbu do lidí na hranicích a cenzuruje  výuku )... a o jejím "nervovém zhroucení" při prvním nesouhlasu. Myslíte, že je schopna zvládnout svou roli tak, aby byly obě strany sporu spokojeny? Možná měla přijít za studenty a přesvědčit je o svých vizích ... možná měl přijít pan Zimola na demontraci a obhájit svůj postoj.... 

 

Odpovědi

kantor

#2288 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:13:41

#2282: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re:

Vidím, že jsem Vás nepřesvědčil, ač jsem se snažil dávat Vám různá srovnání.

1. Zimola samozřejmě měl i jiné možnosti, ale - Vám připadá správné, vyvíjet na něj tlak kvůli tomu, že si vybral možnost, která jemu a patrně i ČSSD  (či alespoň její významné části) vyhovovala a části studentů se nelíbí?

3. Teoreticky má samozřejmě 18-ti  letý stejná práva jako starší občané, ale - ruku na srdce- co ví o životě? Je potřeba se skutečně nad historií zamyslet, hledat příčiny, souvislosti....... Vzpomínám na svého otce, který se při mých mladických úvahách shovívavě usmíval a pronesl: "Děti jdou s dobou"......

4.  Mnoho soukromých škol je  nekvalitních. S nadsázkou řečeno- rodičové zaplatí a synáček vystuduje, což by se mu při jeho "nadání a píli" na státní škole nepodařilo. Nemyslím, že je vhodné mít neschopné lidi s maturitou či titulem (viz Plzeňská práva).

Je mně milejší komunista, který je členem KSČM a svými názory se netají, než ten, který byl komunistou v době, kdy mu to přinášelo výhody, po r.1989 "převlékl kabát", dělá ze sebe "demokrata" či dokonce "komunistobijce" (viz např. bývalý komunista a udavač Štětina, kterého si zvou na besedu do gymnázia v Třeboni).

Vše ukáže budoucnost. Znovu opakuji svůj názor, že na jihočeských školách je porušován Školský zákon a Ústava ČR.

 

ari

#2289 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-16 16:29:33

#2282: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re:

1. Ano, koalici může uzavřít každý, kdo uspěl ve volbách a může ji uzavřít s kým chce. Pokud tomu někdo brání, nepatří do demokratické, nýbrž do totalitní společnosti. Pokud ho v tom podporují média, jsou to totalitní média.

2. Duševně normální člověk chápe, že lze demonstrovat za konkrétní věci - demonstrace proti výsledkům demokratických voleb je trapná.

3. Demonstrující studenti jsou samozřejmě stejní jako mladí komunisté v padesátých a mladí fašisté ve třicátých letech. Osmnáctiletý člověk je samozřejmě méně vzdělaný a snáze manipulovatelný než člověk čtyřicetiletý. Proto jsou demonstracím používáni právě mladí a nezkušení lidé. Ostatně i v aktuální kauze kontrastuje jejich chování s chováním disidentů a dalších lidí, kteří proti komunistům skutečně bojovali a kteří nyní zoufale brání demokracii právě proti třeboňským studentům.

4. Všechny významné evropské výzkumné pedagogické instituce opakovaně sdělily ministerstvu školství svůj názor, že za současný pokles vzdělanosti v ČR může právě elitářství, které se projevuje extrémním množstvím soukromých středních a vysokých škol. Ty podle evropských a světových expertů neprodukují v ČR vzdělané lidi, nýbrž snadno ovladatelnou a primitivní masu. Na toto nebezpečí jsme každoročně upozorňováni - včetně dodatku, že takové školství je v přímém rozporu se vzdělaností a morálkou a slouží pouze podnikatelskému sektoru.

(4a. Výsledek vidíme právě v Třeboni. Zatímco v těchto mrazivých prosincových dnech nebudou v pondělí stovky lidí v ČR jíst, protože prostě na jídlo nebudou mít peníze, tlusté a líné děti z třeboňského gymnázia budou ve stejný den "držet hladovku". Těm dětem ani nevadí, že se zesměšňují před celou zemí - hlavně že budou v televizi. Potřebuje společnost ještě jiný důkaz o agresivitě, vulgárnosti, primitivnosti a nevzdělanosti třeboňských gymnazistů?)

 

Eddard Stark

#2328 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-17 18:18:23

#2282: rotnak - Re: Re: Re: Re: Re:

Kraj nebude platit studenty, kteří se potom neuplatní na trhu práce. To je ekonomika ne ideologie.