Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM

Quoted post

dene

#727 vůdce

2012-11-28 00:47

Celou hysterii studenů vyvolal učitel třeboňského gymnaza Rasocha. Zajímalo by mne jaký projekt realizuje? Proč k tomu využívá(zneužívá)studenty gymnázia?
Tato otázka mě napadá v souvislosti s filmem, který v roce 2008 natočil německý režisér Denis Gansel a ukazuje učitele gymnázia Rainera Wengera, který v rámci výuky údajně chce se studenty realizovat týdenní projekt Jak vzniká diktatura. Třetí den se mu projekt vymyká z rukou, a jak to dopadne, se dozvědět z filmu Náš vůdce (německy Die Welle).
Než štvát studenty a využívat jejich neznalosti, nebylo by rozumnější vysvětlit jim podstatu demokracie, úlohu voleb a vychovávat z nich občany s jejich právy a povinnostmi? Vést je ke kritickému myšlení, ale ke skutečnému rozlišování hodnot a ne je zneužívat k vlastnímu zviditelnění.




Odpovědi

Pavlína Jiráková

#740 Re: vůdce

2012-11-28 13:24:19

#727: dene - vůdce

Přesně na tenhle film jsem si v souvislosti s třeboňskými událostmi vzpomněla. Jen se mi z hlavy vypařil jeho název a já asi 3 dny marně vzpomínala. Takže díky moc, že jste ho tady zmínil.

Myslím, že by bylo více než vhodné doporučit zhlédnutí tohoto filmu učitelům i ředitelce třeboňského gymnázia. Anebo ještě lépe, zavést tento film jako povinný v rámci výuky na pedagogických fakultách.

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...