Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

divkavmodrem

#1182 Re: Není to o jedné soudružce, ale o komunistech

2012-11-25 22:31

#1165: občanka - Není to o jedné soudružce, ale o komunistech 

 Musím říci, že obsadit komunistu do čela zemědělství v kraji, kde řada soukromých zemědělců tvrdě dře na komunistickými družsty a státními statky zbídačelých polnostech a hospodářstvích, je fackou do tváře všech, kteří prožili násilnou kolektivizaci. Vzpomeňme na slova hlavního hrdiny filmu Všichni dobří rodáci: "A pak bude všude takový bordel jako u tebe na dvoře.", říká pověstnému lenochovi, který se chce stát předsedou družstva. Vím, že to sem tak úplně nepatří, ale ti lidé nemají čas se za sebe postavit, dřou od rána do večera.

Odpovědi

kantor

#1185 Re: Re: Není to o jedné soudružce, ale o komunistech

2012-11-26 00:04:02

#1182: divkavmodrem - Re: Není to o jedné soudružce, ale o komunistech

Děvče zlatý, kolik je Vám let? Nechci urážet, ale, co to tady plácáte? Náhodou pocházím ze zemědělské rodiny a něco o tom zemědělství vím.  Ano, kolektivizace v 50. letech byla prováděna mnohde špatně, ale v r. 1989 už jsme měli zemědělství na úrovni. A podívejte se, jak je to dnes. Na polích řepka nebo kukuřice,... radši nechci pokračovat. Prostě po r. 1989 jsme zemědělství zkazili. A mnohé produkty nevalné kvality dovážíme.

kdemohkrad

#1223 Re: Re: Není to o jedné soudružce, ale o komunistech

2012-11-26 18:59:38

#1182: divkavmodrem - Re: Není to o jedné soudružce, ale o komunistech

misto divka v modrem by vam slusel nick "rozum v riti". s temi zbidacenymi polnostmi a hospodarstvimi jste me dojala. vy jste urcite dojila ve statnim statku na hluboke jatecni bycky, ze mate tak blizko k problematice zemedelstvi. zaplat pan buh, ze se konecne za 23 let podarilo skoro vsechna ta jezede lenochu rozehnat. nyni mame "perfektni" a levne potraviny odkudkoliv, minimum z ceska... a to ti mistri vysokych sklizni, jihocesti cimburove pracuji na svych soukromych lanech  25 hodin  denne jen aby ten hrdy cesky narod mel chutne a zdrave potraviny. vybec jim nejde o nejaky zisk z poddnikani, kdyz jim par zrnicek kukurice upadne do prachu a zvednou se pro ne, aby je schovali do kapsy u vesticky, zacervenaji se pri tom hanbou.

zemedelci nejsou soucasnou politikou nanolupicu a moralnich deviantu, kteri uz 23 let tuto zemi plundruji ani trochu nadseni. zeptejte se jich a ne nanolupice bendla, ktery za modre tchore toho casuzemedelstvi jako celek drancuje, jako jeho stranicti  predchudci. ma na to max. jeste dva roky...