Nechceme, aby příštím ministrem školství byl komunista!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#9

2012-11-20 21:39

Jsem moc ráda, že jste zformuloval a zveřejnil to, o čem již dlouho dobu přemýšlím.Komunistická strana zůstává tím, čím byla, jen využívá výdobytky svobody a demokracie a tváří se
"demokraticky". Neměli bychom zapomínat na hrůzy, které komunisté způsobili.

Odpovědi

Lipanová

#91 Re:

2012-12-02 08:21:49

#9: -

Lidé zapomínají zřejmě rychle, teď pláčí, co vše si nemohou koupit, jaká je krize. Stačí si stoupnout u kasy v Kauflandu a uvidíte tu bídu!!!! Když to srovnám s tím, jak jsem před Mikulášem stála hodinové fronty na banány a pomeranče pro děti /a často zbytečně - došly), totéž bylo s frontama na kosti u řezníka (varianta levného oběda, když platy nestály za nic), pod stromeček se kupovaly běžně nedostupné "spoďáry" a jiné luxusní dárky. Jak jsem důchodce, tak bych se styděla si stěžovat, když si vzpomenu, jak jsme to s třema dětma protloukali. Ale i tak jsme uměli být šťastní. Děti se do škol dostaly až po roce 1989 (znárodnili jim totiž v 50-tých letech pradědečka). Paní komunistka má pocit šikany, ale v "jejím" režimu to bylo jinak? Ne každý směl být SOUDRUH učitel. A co nám museli vykládat za lži - a to i v mateřských školkách. Děti měly namalovat  říjnovou revoluci!! (dotaz doma: maminko, čo je to ta žínová levoluce, papá še to????)

Nedejte se studenti, roste ve vás svobodná, vzdělaná generace, kterou tento stát potřebuje. Díky ředitelům a rektorům, kteří Vás podporují. Jak jste to na sobě nepoznali, umíte minulý režim zhodnotit - zatímco někteří pamětníci ufňukánci naříkají nad plným košem jídla na krizi - ve svých pracech někdy zkuste srovnat jídelníček rodiny před rokem 1980 a dnes. Úplně to bude stačit.

Na auto byl pořadník na 10 let - a to stálo 50 hrubých platů (a nebylo luxusní)!!!!!!!!!!! (dnes i při platu 15 000 hrubého by to bylo 750 000 Kč).

Pochybuji o tom, že by Havel souhlasil, aby školství ovládala strana, která ho za demokratické názory věznila. Havlovo nejsme jako oni znamenalo, že je nebudeme zbavovat majetku ani životů, jako to dělali oni nám (a popravovali i vlastní lidi - viz. Horáková, když měli svůj vlastní názor). Určitě by nesouhlasil s tím, že nám budou dál vládnout.

Jinak Vám mládeži doporučuji, volby jsou svobodné (zatím), choďte k nim!!!!!!!! KSČ byla zvyklá chodit povinně a bude to dělat stále - pokud budou její přiznivci tvořit více než polovinu z 20 % voličů, kteří přijdou k volbám (což zvládnou snadno), čeká vás možná "náš život". Pak upřímnou soustrast. Totalitní komunistický režim "vypudil z republiky tzv. "mozky" - udělá to znovu. Stádu volů se vládne líp.