Petice za svobodné používání elektronické cigarety

Quoted post

daww

#6 Re:

2012-08-30 11:21

#5: nebudu poslouchat -

jen si dovolím malou opravu: tohle kouření vadí jak tabákovému průmyslu tak i vládě, neboť daň z tabáku patří k nejvyšším stejně jako daň z lihu a pohoných hmot.

Odpovědi

jeremiasz

#24 Re: Re:

2012-11-16 14:23:28

#6: daww - Re:

no nezapomente na farmaceuticky prumysl, ktery nabizi takzvane odvykaci kury (inhalatory funguji na podobnem principu, kupujete predrazene innahaltory a snizujete davku nikotinu, v zasade to stejne muzete delat i s e-cigaretou ovsem za nesrovnatelne nizsi cenu)

je zname, ze naplasti, inhalatory a zvykacky maji...reknem sporadicky uspech. Ale o to farmaceutickym firmam zase tak moc nevadi, dulezity je prodat, uspech lecby je vedlejsi.

mimochodem mate predstavu jak velkej ranec se toci v lecivech rakoviny a vubec nasledku koureni? Myslite, ze farmaceuticky prumysl opravdu touzi po zdravych lidech a snizovani poctu nemocnych?

sundialer

#53 Re: Re:

2013-11-21 02:20:46

#6: daww - Re:

Producenti cigaret se tim ale uz zacinaji take vazne zabyvat. Na prvni pohled to vypada divne, proc si kanibalizovat vlastni byznys podstatne levnejsi e-cigaretou. Jenze, kdyz odecteme spotrebni dan a DPH, zjistime ze ze zavratne castky cca 100,- Kc od kuraka na den zbyva na vyrobce par kacek, takze zas tak nerealny to zase neni. Trh je to sice zatim docela malicky, ale marze tam je tam paradoxne podstatne vyssi. :-O

Ten, kdo na tom opravdu prodela nejvic a odkud lze ocekavat nejvetsi odpor bude tedy Ministerstvo financi, proto jsem take podepsal tuhle petici (ale moc si od toho neslibuju). Uz vidim, jak si budeme podomacku varit liqud do e-cigara, dan na glycerin a propylenglykol snad neuvali. ;-)