Křesťané proti zákonu o církevním majetku

Quoted post

KARL

#13 Re: prdola

2012-08-15 13:09

#10: prdola - prdola 

 Prdolo,

tvuj smutek voni po aroganci, stejne jako dejinami vytribeny smysl katolicke cirkve pro Pravdu voni po horici hranici.

1) Majetkem jsou financovani investori. Cirkev neni investor.

2) Socialni sluzby a pece o pamatky nejsou monopolem ani poslanim cirkve.

3) Doposud stat cirkvim jen platil, ted jim bude platit a jeste za nej budou cirkve (resp. katolicka cirkev) i rozhodovat - toto uz neni privilegovane postaveni, ale diktatura.

Dodavam, ze:

- zakon neni o narovnani vztahu - majetek zpusobi vyraznou nerovnost mezi cirkvemi i vuci statu (nepovede k odluce vsech cirkvi od statu, ale k zavislosti statu na jedne cirkvi - cirkvi katolicke)

- v dobe krize a skrtu s obrovskym socialnim dopadem je financni pozadavek ze zakona vyplyvajici nikoliv asocialni, ale amoralni

- zakon ve sve podstate neni o vyporadani, ale o presunu majetku obdobnym fakticky i principialne s presuny majetku za totalitnich rezimu

- na jakem historickem zaklade muze cesky narod verit proklamovane dobrocinnosti katolicke cirkve?

Odpovědi

prdola

#27 Re: Re: prdola

2012-08-16 11:12:20

#13: KARL - Re: prdola

KARLe,

proc ten (dnes tolik) oblibeny obrat o moji aroganci? Pral by sis, abych se zacal citil provinile a ty aby ses citil moralne nahore? Kvuli nejakemu tupemu opakovani sovinistickych tezi o upalovani? pochybuji, ze budes o to lepsi clovek o kolikrat to jeste zopakujes.

Nedivim se vasim nazorum, pokud jste 'zvenku'. Jenze pak Cirkev - je sice porad pro vas, ale neni vase. Proc ji chcete udelat popularni? Dojdou lide spaseni, kdyz bude mit cirkev preference jako ods?  Mam prijmout Vas pohled na Cirkev jako spolek na udrzbu nablblych baroknich pisni a smesnych barevnych oblecku pro dospele muze? TO SNAD NE.

Cirkev je vecna. Jestli udela dnesni legitimni luzokracie (omlouvam se, ale jak jinak nazvat vladu dvou stran, ktere 20 let odcerpavaji spolecne prostredky na udrzbu svych kmotru) volena chatrou (ano, i JA si zaslouzim toto pojmenovani, i JA jsem jim sveho casu dal legitimitu) - jestli udela dalsi znarodneni, tak at udela, me to nezajima. Cirkev prisla o majetek mnohokrat a skutecne to neni nic, co by ji determinovalo. A take si myslim, ze by to bylo pro Cirkev hezci reseni. Nerozumim tezi o tom, ze by jakykoliv eventuelni majetek mela dobrovolne vlozit do klina soucasneho politickeho systemu. Jakoze 'lid' z toho bude mit ve finale nejaka procenta? Kdyz se kmotri ustrnou?

Zase vas ted arogantne ranim - beru to tak, ze ziju v narode, ktery schvaluje kradeze (at uz znarodneni, nebo - svoji volbou - rozsirenou korupci) a ktery zastituje vrazdy (proc se neustale vsichni tresou pred unorem 48, protoze se boji pravdy o genocide spachane nasim holubicim demokratickym narodem hned po valce?). Prosim, pro me to neni duvod k emigraci - pro me je to vyzva. Ja jsem soucast tohohle naroda, beru podil sve odpovednosti a budu na svem miste, az prijdete. Nebudu rikat, co maji delat biskupove, nebudu hrat chytreho kritika-odpadlika z vnejsku. Budu tam kde jsem a budu sam za sebe rikat, ze vrazda je vrazda a kradez je kradez. Nebudu soudit, nebudu mstit. Ciny zustavaji ciny a nebudeme lepsi nebo horsi tim, ze se neco vrati nebo nevrati. Zmenit se muzeme tim, ze se alespon na chvili prestaneme bat pravdy.

Chces ted KARLe jiste mluvit o moji aroganci - rekni mi, co opravdu cinim spatne ja, ne co si myslis o cirkvi ty.

tvuj prdola.