Petice pro podporu současné vlády (období 2010-2014)

Quoted post

Martin14159

#9 Re: Tunel IZIP - Ouzký, Cabrnoch (ODS) - dvě miliardy v kapsách členů ODS

2012-05-16 13:19

#7: Saša Vondra - Tunel IZIP - Ouzký, Cabrnoch (ODS) - dvě miliardy v kapsách členů ODS 

 Sašo, IZIP je dobrá myšlenka, je potřebný, konkrétní projekt také funguje, není ani zfušovaný, je bezpečný a má mnoho předností, za které získal několik mezinárodních ocenní. Mě třeba umožňuje mimo jiné získávat podrobný výkaz péče a nákladů VZP za každý rok, před tím jsem musel chodit na VZP vyplňovat nějaký formulář a poslali mi to s velkým zpožděním vytištěné poštou, takže |IZIP je zde velký pokrok. Navíc je IZIP působí ve zdravotnictví silně protikorupčně - dává pod kontrolu činnost lékařů a úmyslné či neúmyslné dublované a násobnení výkonů, na kterých by bylo možné ušetřit. Jsou samozřejmě korupčně zaměření lékaři, jimž plýtvání v systému vyhovuje, protože silně upřednosťňují svůj prospěch na úkor prospěchu celku - lékaři jsou také jen lidé a je to vzorek populace jako v každém jiném oboru, tak těm IZIP samozřejmě nevyhovuje. A ti se mu také brání a toto je také jeden z důvodů, proč se IZIP nerozšiřuje na základě dobrovolnosti. Alternativou by totiž bylo, že bude pro lékaře povinný ale to naráží na jiné omezení, nutit někoho k něčemu, to se neslučuje s liberálním přístupem tvůrců IZIPu ani technicky to není proveditelné, polovina lékařů prý například nemá počítač. Ale myslím si, že jde jen o to najít vhodný obchodní model - IZIP šetří náklady ve zdravotnictví, tak by měli být lékaři zapojení v systému IZIP logicky zvýhodněni ekonomicky. Nejen těch 5 Kč za úkon vložení záznamu. A IZIPu také neprospěli někteří politici, to, že IZIP kritizoval David Rath nebylo z důvodů, že by si udělal analýzu nákladů a přínosů a že by systému rozuměl ale že v systému bylo něco, co něměl totalitní Rath pod kontrolou, s čím nemohl manipulovat a z čeho nemohl vyvádět peníze. Je to samozřejmě dobře, protože tak, jak byl IZIP koncipován, byl imunní proti tomu, aby do něj nekompetentně zasahovali právě takoví politici jako je Rath. A také když ideoví tvůrci byli pravicoví poslanci, protože někdo něco vytvořil a Rath si to nemohl přivlastnit jako jeho zásluhy. Přitom on sám alternativní systém nenavrhl, nenabídl ani cestu, jakou by se mělo jít a politizací IZIP systém ve skutečnosti velmi poškodil, proto by měl mít také část zodpovědnosti.  On ale ve zdravotnictví udělal i mnoho jiné škody ale to by bylo už jiné téma.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#36 Re: Re: Tunel IZIP - Ouzký, Cabrnoch (ODS) - dvě miliardy v kapsách členů ODS

2012-07-18 15:21:23

#9: Martin14159 - Re: Tunel IZIP - Ouzký, Cabrnoch (ODS) - dvě miliardy v kapsách členů ODS

IZIP by určitě výhodný byl. Podstatná chybička se však vloudila. Nikdo přece nemůže být donucen, aby své nejdůvěrnější osobní údaje svěřoval soukromé firmě. Něco podobného určitě patři pod správu státu.

Harry 40

#67 Re: Re: Tunel IZIP - Ouzký, Cabrnoch (ODS) - dvě miliardy v kapsách členů ODS

2013-06-04 11:37:50

#9: Martin14159 - Re: Tunel IZIP - Ouzký, Cabrnoch (ODS) - dvě miliardy v kapsách členů ODS

Pane Martine,pravdu máte pouze zčásti.Podle mých zkušeností-obdobou IZIPje Karta života u ZPMV,já ji mám ale domnívám se,že nejednotnost(roztříštěnost jako záměr) v evidenci lékařských postupů na IZIP.Kartu života a podobně mnoha mocným nesmírně vyhovovala,protože se takto šikovně čerpaly státní peníze do kapes několika jednotlivců.Stejně jako je naprosto nesmyslné plýtvání penězi to přehnané utajování" osobních údajů",nebo "ochrana soukromých zájmů" nadřazovaných často nad zájmy společnosti.Stojí nás to ,všechny ,strašné peníze.Nakonec současné záplavy kolem Prahy a škody v některé z vesnic kde nemohly být včas postaveny protipovodňové hráze protože byla řada problémů s vyvlastněním soukromých pozemků ve "veřejném zájmu" jdou právě na vrub takovýchto "nedotknutelných " postojů .Vzpomeňte jen na dostavbu dálnice kolem Hradce,kde tisíce lidí  trpí exhalacemi jenom proto,že paní Hrábková nechce souhlasit s odprodejem půl Ha pozemku.To už nehovořím o tom,jak je roztříštěno zdravotní pojištění do několika pojišťoven,každá mé své budovy,kanceláře,počítače,množství perzonálu a participujících manažerů a na invalidní občany a nemocné děti děláme veřejné sbírky.V tomto "státním pořádku" chybí system a je to ve skutečnosti ještě i špatně!! organisovaný" B..del". P.S.:Myslím si,že poslanec Rath jenom někomu,a všichni víme KOMU, spíš moc překážel,protože mnohem větší lumpové běhají po svobodě. Domnívám se rovněž,že zrovna lékaři nepatří mezi ty lidi,kteří by byli špatně placeni a že by neměli možnost si pořídit počítačové programy,ktedré by umožňovaly naprostý přehled o pacientech a to centrálně,ale chybí zájem vrchnosti,protože již dříve zmíněný bo..el někomu moc a moc vyhovuje.Nikomu svůj názor nevnucuji.