Petice za zachování Artkina Centrál

Quoted post

Leoš Kučera

#74 Něco ke všem těm komentářům

2012-04-03 21:16

Výhoda papírové petice je v tom, že u ní není nějaká možnost elektronické diskuse. Prostě podepíšete nebo nepodepíšete, maximálně se můžete dát do řeči s lidmi okolo či člověkem, který tam stojí a hlídá arch. To co se děje tedy je to, co známe z jiných internetových kolbišť. Anonymy nebo naopak další portfolia osvědčených psavců. Sdružení Pro-Centrál včele se mou i chvíli bez mě udělalo spostu chyb. Takovéhle kino je velké sousto. Když se rušilo Filmcentrum, které provozovalo kromě Centrálu ještě kino Mladých a Letní kino dotovalo město provoz asi 2,2 milionu korun. Mělo přes dvacet zaměstnaneckých úvazků a po otevření Cinestaru přišlo o premiéry a víc než dvě třetiny diváků. Zprvu byl obnovený provoz CENTRÁLu hodně artový, bylo dost filmů a taky po nich hlad. Nebyly Levné knihy s DVD za 49 i méně, stahovat se teprve začínalo. Jak píše slovutný 38. zastupitel pan Kopecký v jednom z příspěvků výše dostávali jsme tyto peníze. Dotace ze Státního fondu jsme žádali sami a na na každý z projektů dopláceli ze svého. Provozní náklady na 4-5 zaměstnanců, energie, topení, spotřební materiál a menší projekty byly vyšší než se nám podařilo sehnat. Z každé vydělané stokoruny ze vstupného Vám v kině zbude necelých 30 Kč, za to moc velký humbuk neuděláte. Na druhou stranu Centrál je velmi dobře vybaven a byla by škoda jen začít porcovat. Pro-Centrál je majitelem veškeré techniky, i té dotované. Byla nakoupena jeho jménem a je zanesena v jeho účetnictví. Proto ji také nemůže jen tak předat, dar, převod by nebyl ničím jiným než darem, by byl poškozováním veřitelů a ihned napaden a případný insolvenční správce by ho označil za neplatný. Centrál má závazky ve výši zhruba 3,5 milionu korun. Cca 500 tisíc jsou úvěry na financování již zmiňovaných projektů a zhruba 500 tisíc je rozloženo na 8 let jako splátka na investice a vybavení v rozjezdu. Všechnu předchozí techniku jsme odkoupili a tak městu v kině patří jen sedačky a vzduchotechnika. Aby mohl nový provozovatel kino vést dál, a třeba i lépe, těžko přijde bez těžké investice do takového "holo"kina. Proto jsme vše nabídli, neděláme nic jiného než že chceme, aby kino zůstalo celé a neporcované, bez odstávky a dalších problémů. Děkuji, že se lidi z petičního výboru tohoto kroku ujali. Jim jde opravdu o CENTRÁL. Vy co to to čtete se prosím buďto připojte nebo si najděte jiné místo ne své výlevy. Na řešení si svým mindráků není moc času. S přáním příjemného dne

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#77 Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-04 00:01:32

#74: Leoš Kučera - Něco ke všem těm komentářům

a)     bez předchozího souhlasu rady Fondu zařízení zakoupené za přispění účelové dotace od Fondu dle této smlouvy neprodávat nebo nepřemisťovat do jiného objektu.

 

Jakmile zařízení pořízené z příspěvku SF prodáte, nebo prodá insolvenční správce nastává:

VI.

Zvláštní ujednání

 

/1/ Nesplnění či porušení podmínek žadatelem, za nichž je účelová dotace Fondem poskytována, je porušením smluvních povinností, pro které může Fond od této smlouvy odstoupit. Odstoupení je třeba učinit písemně, účinky odstoupení nastávají okamžikem doručení žadateli. V takovém případě je žadatel povinen poskytnutou účelovou dotaci Fondu vrátit nejpozději ve lhůtě 30 dnů ode dne doručení písemného projevu vůle Fondu
o odstoupení. Pro doručování platí obdobně ustanovení čl. V. odst. 1 této smlouvy.

 

Takže si myslím, že bych to raději neprodával.

Předpokládám, že Centrál bude mít podobné znění smlouvy.


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-04 03:22:18

#74: Leoš Kučera - Něco ke všem těm komentářům

Leoši, bezmála v tuto chvíli 1.300 podpisů pod petici by se pouze její papírovou formou nikdy nezískalo. Podívejte se na tu solidaritu i z jiných krajů. A většina názorů zde kino Centrál podporuje. Proto doporučuji trochu pokory a smířlivosti ke kritickým názorům i když mnohdy třebas nemají opodstatnění. Tomu se v žádné internetové diskusi nevyhnete a spíše je svými doporučeními ještě více rozproudíte. Já osobně jsem velmi mile překvapen tou velkou podporou pro zachování Centrálu, tak to prosím nekažte. Já bych všem podporovatelům spíše velmi poděkoval.

Mirek Bednář

#87 Re: Něco ke všem těm komentářům

2012-04-04 11:58:09

Sám jste se usvědčil, že vám jde jen o zalepení dluhů! proč jste zamlčel informaci o tom, že smlouva města s Pro-Centrálem, stanoví, že OS převede bezplatně nejpozději do konce roku 2012 na město tento majetek? A proč nezveřejníte audit? Jsem také pro zachování kina, ale to s tím nesouvisí. Dluhy má platit ten, kdo je svým nezodpovědným přístupem způsobil!